دریافت لینک صفحه با کد QR
از کجا بفهمیم بدنمان نیاز به ویتامین دارد؟
29 مرداد 1402 ساعت 9:36
گروه علمی: بعد از پاندمی کرونا در جهان عده زیادی از مردم برای تقویت بدن و جلوگیری از بیماری و همچنین به دلیل جبران خسارتهای ناشی از این ویروس، مصرف قرصهای مولتیویتامین را در برنامه روزانه خود قرار دادند.
بایدها و نبایدهای مصرف مولتیویتامینها
به گزارش اعتمادآنلاین،قرصها و مکملهای مولتیویتامین طی سالهای اخیر طرفداران زیادی پیدا کردهاند و اکثر افراد به صورت روزانه از انواع مکملهای خوراکی استفاده میکنند تا نیازهای بدن را تامین کنند. به ویژه بعد از پاندمی کرونا در جهان عده زیادی از مردم برای تقویت بدن و جلوگیری از بیماری و همچنین به دلیل جبران خسارتهای ناشی از این ویروس، مصرف قرصهای مولتیویتامین را در برنامه روزانه خود قرار دادند.اما آیا مصرف این قرصها و مکملها به صورت روزانه جزو نیازهای بدن است و آیا مصرف این مکملها بدون عوارض خواهد بود؟ در این مطلب قصد داریم به این موضوع و بهترین زمان مصرف مکملها بپردازیم.
از کجا بفهمیم بدنمان نیاز به مولتیویتامین دارد؟
مولتیویتامینها باید با تجویز پزشک مصرف شوند. نیاز بدن به بسیاری از ویتامینهای موجود در مولتیویتامینها از طریق مواد غذایی تامین میشود. این یعنی هر فرد میتواند با داشتن یک رژیم غذایی سالم بیشتر نیازهای بدن خود را تامین کند. برای اینکه مطمئن شوید بدنتان نیاز به چه ویتامینهایی دارد و خوردن چه ویتامینهایی برای بدن زیادهروی است باید آزمایش دهید تا مشخص شود بدنتان به کدام مکمل بیشتر نیازمند است.
مولتیویتامینها از چه اجزایی تشکیل شدهاند
مولتیویتامینها دارای ویتامینها و مواد مغذی زیادی هستند که شامل عناصر زیر میشود:
ویتامین A
ویتامین B (فولیکاسیدها و ب ۱۲)
ویتامین C
ویتامین D
ویتامین E
ویتامین K
کلسیم
ید
آهن
منیزیم
منگنز
سلنیوم
زینک
علاوه بر این موارد در برخی از این مکملها ممکن است گیاهان، آمینو اسیدها و چربی نیز وجود داشته باشد.
مصرف مولتیویتامینها به بدن آسیب میزند؟
بسیاری از افراد بدون اطلاع از میزان نیاز بدنشان به هر مکمل و ویتامین اقدام به مصرف خودسرانه مولتیویتامینها میکنند اما این کار زمانی به بدن آسیب میزند که بدن شما یک ویتامین را به مقدار لازم یا حتی بالا در خود دارد و خوردن و اضافه کردن دوباره و مکرر آن میتواند بدن را دچار مشکلات و چالشهایی کند. برای مثال اگر بدن شما مقادیر بالایی از مکملهای محلول در آب مانند B و C را داشته باشد، مقدار اضافی آن دفع میشود. برای مثال مقادیر بالای C میتواند منجر به ایجاد اسهال شود و افزایش ویتامین B میتواند آسیب کبد را به همراه داشته باشد. همچنین اگر بدن شما مقادیر بالایی از مکمل A را ذخیره داشته باشد با خوردن دوباره این مکمل هم مشکلاتی برای استخوانها به وجود خواهد آمد. ضمن اینکه مصرف زیاد ویتامین A هم در بارداری توصیه نمیشود، چراکه تاثیرات خوبی روی جنین نمیگذارد و خطرناک است.
افراد سیگاری در مصرف ویتامین C دقت کنند
افرادی که سیگار میکشند باید در خوردن ویتامین C دقت کنند چراکه مصرف مداوم ویتامین C در این افراد احتمال ابتلا به سرطان ریه را افزایش میدهد.همچنین مصرف مقادیر بالای آهن میتواند برای افراد سیگاری مضر باشد و عوارضی مانند یبوست، درد شکم و تهوع ایجاد کند. همچنین میتواند جذب زینک را دچار اختلال کند.
کد مطلب: 422957
بهار نیوز
https://www.baharnews.ir