به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۷ - ۰۹:۱۸
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۲/۰۶/۰۳ ساعت ۱۲:۲۰
کد مطلب : ۴۲۴۰۲۲

زیرسویه‌های جدید تا چه اندازه خطرناک است؟

زیرسویه‌های جدید تا چه اندازه خطرناک است؟
گروه علمی:کرونا در چهار سالی که به جان مردم کره زمین افتاده بارها و بارها جهش‌های ژنتیکی را تجربه کرده و هربار خصلت‌های تازه‌ای کسب کرده است. با این‌که شرایط اضطراری کرونا به فرمان سازمان بهداشت جهانی در همه کشورهای دنیا لغو شده و زندگی در همه نقاط جهان به حالت عادی بازگشته اما این ویروس تاجدار همچنان در حال جهش‌های متوالی و تلاش برای بقا و بیماری‌زایی است.


مدتی است در محافل علمی و رسانه‌ای جهان از زیرسویه‌ای موسوم به «ای‌جی ۵» که نام دیگرش را اریس گذاشته‌اند صحبت می‌شود؛ زیرسویه‌ای که تکلیف دانشمندان و صاحبنظران جهان هنوز با آن کاملا روشن نیست و نمی‌دانند که آیا اریس هم مانند دلتا یا امیکرون قرار است جهان را به آشوب بکشد یا خیر.

علاوه بر اریس، این روزها از زیرسویه‌ای با عنوان« پیرولا» هم نام برده می‌شود که تاکنون در چهار کشور دنیا ردیابی و شناسایی شده اما هنوز مشخص نیست که این زیرسویه جهش یافته آیا به خطری جدی تبدیل می‌شود یا خیر. با این‌حال کارشناسان به اتفاق بر لزوم هوشیاری جوامع تاکید دارند به‌ویژه این‌که ۱۰ روز قبل سازمان جهانی بهداشت از افزایش ۸۰ درصدی ابتلاهای جدید به کووید - ۱۹ در سراسر جهان خبر داده است.

در این میان دانشمندان می‌گویند در شهر لندن سویه‌ای جدید به نام «BA.۲.۸۶» شناسایی شده که در تاج پروتئینی آن بیش از ۳۰ تغییر ژنتیکی دیده شده که این میزان تغییر بر نگرانی‌ها  افزوده است. مؤسسه تحقیقاتی اسکریپس در آمریکا گزارش داده که گسترش بیشتر این سویه با این‌که خیلی زود است که درباره شدت بیماری‌زایی‌اش اظهار‌نظر شود اما احتمالا باعث بیماری و مرگ بیشتر در جمعیت‌های آسیب‌پذیر می‌شود.

در واقع باید گفت جهان اکنون مشغول رصد و ارزیابی رفتارهای ویروس کروناست به‌طوری‌که نه مردم را از شکل‌گیری موج‌های جدید بیماری می‌ترساند و نه به آنها یک خوشبینی کاذب برای کنار گذاشتن مراقبت‌های بهداشتی می‌دهد. در عین‌حال توصیه جهانی که درباره‌اش اتفاق‌نظر وجود دارد، تزریق واکسن کروناست، چرا که این ابزار حفاظتی همچنان باعث محافظت در برابری بیماری و مرگ می‌شود. 

اظهارات برخی متخصصان درباره جهش‌های جدید ویروس کرونا
۱- تدروس آدهانوم، دبیر‌کل سازمان جهانی بهداشت: 
خطر ظهور گونه خطرناک‌تری که می‌تواند باعث افزایش ناگهانی موارد ابتلا به کووید - ۱۹ و مرگ‌و‌میرها شود، همچنان وجود دارد
۲- ورلین روسو وزیر بهداشت فرانسه:
 تعداد موارد ابتلا به کووید -۱۹ و مرگ‌و‌میر ناشی از آن فعلا در سطوح پایین باقی مانده اما مردم باید نسبت به این بیماری همچنان هوشیار باشند
۳- آنتوان فلهولت، مدیر مؤسسه بهداشت جهانی در دانشگاه ژنو: 
وضعیت واقعی شیوع کووید - ۱۹ تقریبا در همه جای دنیا نامشخص است و نمی‌توان خوشبینانه از پایان خطر صحبت کرد
۴- دکتر وسلی لانگ، مدیر پزشکی میکروبیولوژی تشخیصی: 
زیر‌سویه «BA.۲.۸۶» از شاخه اولیه ویروس کرونا سرچشمه می‌گیرد، بنابراین با نوع مورد هدف در واکسن‌های فعلی متفاوت است
۵- دکتر اریک توپول، متخصص ژنومیک و مدیر مؤسسه تحقیقاتی اسکریپس: 
جهش‌های فراوان «BA.۲.۸۶» باعث می‌شود که این سویه در مقایسه با انواع قبلی به‌طور اساسی در ساختار متفاوت باشد
۶- دکتر ماهان غفاری، محقق همه‌گیرشناسی و تکامل ویروس: 
پیدایش زیرسویه‌های جدید به معنی چرخش مداوم کرونا در همه کشورهاست که با توجه به شیب صعودی آمار، احتمال شکل‌گیری موج جدید وجود دارد
مرجع : جام جم آنلاین
برچسب ها: ویروس کرونا
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها