به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۷ - ۰۲:۱۵
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۲/۰۶/۰۹ ساعت ۱۹:۰۹
کد مطلب : ۴۲۵۳۷۵

اهرم های پوتین برای کمک به برد ترامپ 

اهرم های پوتین برای کمک به برد ترامپ 
گروه بین الملل: تحلیلگران بر این باورند که "ولادیمیر پوتین" رئیس‌جمهور روسیه به امید آن که "دونالد ترامپ" رئیس‌جمهور سابق رقیب اصلی جمهوری خواهان پیروز انتخابات شود خواستار خرید زمان است. ترامپ اشاره کرده که خواستار کاهش کمک‌های نظامی و یا پایان دادن کمک‌های نظامی امریکا به اوکراین است در حالی که بایدن رئیس جمهور فعلی گفته دولتش تا هر زمانی که لازم باشد در کنار اوکراین باقی خواهد ماند.
به گزارش فرارو به نقل از یاهو فایننس، "مایکل مک فول" که در دوران ریاست جمهوری اوباما به عنوان سفیر ایالات متحده در روسیه فعالیت می‌کرد اخیرا نوشت: "بدیهی است که پوتین منتظر نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ ایالات متحده است. اگر ترامپ دوباره انتخاب شود پوتین دلایلی برای این باور دارد که می‌تواند توافق بسیار بهتری در مورد اوکراین انجام دهد. پس او دلیلی نمی‌بیند که هم اکنون وارد مذاکره شود".
در واقع، پوتین اکنون دلایل بسیار بیش تری برای آرزوی پیروزی ترامپ در مقایسه با سال ۲۰۱۶ میلادی دارد زمانی که او به عوامل روس دستور داد تا از حساب‌های جعلی رسانه‌های اجتماعی و ابزار‌های دیگر برای آسیب رساندن به کارزار انتخابات هیلاری کلینتون و کمک به ترامپ استفاده کنند. در آن زمان پوتین ترامپ را به کلینتون ترجیح داد، زیرا فکر می‌کرد تهدید به جنگ تجاری و دیگر سیاست‌های غیرمتعارف ترامپ ممکن است روابط آمریکا با برخی از متحدان اش را مختل کرده و منافع روسیه را تقویت نماید.
پوتین به هدفی که دنبال می‌کرد دست یافت. ترامپ به عنوان رئیس جمهور تعرفه‌های جدیدی را بر کالا‌های وارداتی از کانادا و اروپا وضع کرد و به یکی از منتقدان داخلی ائتلاف نظامی ناتو تبدیل شد و بسیاری از کشور‌های اروپایی را به دلیل کاهش هزینه در امور دفاعی مورد انتقاد قرار داد. ترامپ درنشست سال ۲۰۱۸ میلادی در فنلاند عملا مطیع پوتین بود. سپس ترامپ برای لغو نتیجه انتخابات ۲۰۲۰ که در آن از بایدن متحمل شکست شده بود تلاش کرد و به دنبال آن شورش‌هایی در ساختمان کنگره ایالات متحده آغاز شد. از برخی جهات در آن زمان آمریکا به عنوان دشمن ابر قدرت روسیه در ضعیف‌ترین موضع ممکن قرار گرفته بود امری که پوتین از ان استقبال می‌کرد.
با این وجود، اکنون خطرات برای پوتین بسیار بیش‌تر است، زیرا حمله او به اوکراین در سال گذشته منجر به ضعف‌هایی در ارتش روسیه و تحریم‌های بین‌المللی انجامیده و به ضرر اقتصاد تمام شده است. . اوکراین بدون حمایت آمریکا لزوما از هم فرونخواهد پاشید، اما احتمالا نمی‌تواند امیدی نیز به بیرون راندن نیرو‌های روسیه یا حتی حفظ خطوط سرزمینی موجود داشته باشد.
قیمت بنزین
از آنجایی که پوتین در سال ۲۰۱۶ تلاش کرد بر نتیجه انتخابات ایالات متحده تاثیر بگذارد در سال ۲۰۲۴ چه کاری می‌تواند انجام دهد تا به ترامپ یا یک نامزد جمهوری خواه دیگر برای پیروزی در کاخ سفید کمک کند؟ پاسخ ممکن است شامل یکی از بزرگترین آسیب پذیری‌های سیاسی بایدن باشد: قیمت بنزین. با نزدیک شدن قیمت بنزین به بالاترین حد جدید ۵ دلار در هر گالن در ژوئن ۲۰۲۲ رتبه محبوبیت بایدن کاهش یافت. قیمت بنزین از آن زمان به این سو حدود ۳ دلار و ۸۰ سنت کاهش یافته با این وجود رتبه محبوبیت بایدن در محدوده کم‌تر از ۴۰ درصد باقی مانده است. برای داشتن شانس راحت به منظور انتخاب مجدد بایدن او باید دست کم میزان محبوبیت ۴۵ درصد یا بیش‌تر و ترجیحا ۵۰ درصد را داشته باشد. به نظر می‌رسد بایدن در منطقه خطر قرار دارد.
پوتین در طول جنگ تلاش کرد تا از صادرات نفت و گاز روسیه به مثابه یک سلاح اسفاده کند و می‌توانست این کار را برای تاثیرگذاری بر انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا انجام دهد. روسیه هم چنان پس از عربستان سعودی دومین صادرکننده بزرگ نفت در جهان است. روسیه به دلیل تحریم‌ها اکنون نفت کمتری به اروپا و نفت بیش تری به چین و هند می‌فروشد. اما نفت یک کالای جهانی است و تغییرات در عرضه یا تقاضا در هر جایی بر قیمت‌ها در همه جا تاثیر می‌گذارد. بنابراین، سوال این است که آیا روسیه می‌تواند به اندازه کافی نفت از بازار خارج کند تا قیمت بنزین آمریکا را به گونه‌ای افزایش دهد که به شانس انتخاب مجدد بایدن آسیب برساند یا خیر.
مسلما روسیه برای ادامه تامین مالی جنگ پرهزینه خود به شدت به درآمد نفت نیاز دارد. با این وجود، آن کشور در حال حاضر تولید نفت خود را حدود ۳۰۰ هزار بشکه در روز در سال جاری کاهش داده است که همراه با با کاهش تولید نفت عربستان سعودی به میزان حدود ۱ میلیون بشکه در روز می‌باشد. این کاهش به افزایش قیمت جهانی نفت تا حدود ۱۰ دلار در هر بشکه در تابستان امسال دامن زده است. برخی از کشور‌های تولید کننده نفت در صورت افزایش تقاضا و افزایش قیمت‌ها می‌توانند با تولید نفت کم‌تر درآمد بیش تری کسب کنند موضوعی که در سال جاری رخ داد.
نشانه‌هایی وجود دارند که دولت بایدن از این خطر آگاه است. شرکت تحقیقاتی Clear View Energy Partners در گزارشی در ۶ آگوست اشاره کرد که دولت بایدن بی سر و صدا با چندین کشور تولید کننده نفت از جمله برخی کشور‌های غیردوست کار می‌کند تا نفت خام بیش تری را به بازار جهانی عرضه کند. تحلیلگران Clear View نوشتند: "از هم اکنون تا انتخابات ریاست جمهوری نوامبر ۲۰۲۴ ما فکر می‌کنیم که سیاست انرژی جو بایدن احتمالا قیمت‌های مقرون به صرفه بنزین را در اولویت قرار می‌دهد. به نظر می‌رسد حساسیت‌های مربوط به هزینه سوخت همزمان با نزدیکی به عربستان سعودی و چین ترکیبی از نزدیکی واقعی با سه رقیب شدیدا تحریم شده یعنی ایران، ونزوئلا و روسیه صورت می‌گیرد".
بایدن به‌عنوان نامزد انتخابات سال ۲۰۱۹ میلادی عربستان سعودی را به نقش داشتن در قتل "جمال خاشقجی" روزنامه نگار سعودی که در آن زمان در ایالات متحده زندگی می‌کرد و برای واشنگتن پست می‌نوشت مورد انتقاد قرار داد. با این وجود، بایدن اکنون با عربستان سعودی برای کمک به عادی سازی روابط با اسرائیل و تعقیب اهداف ملی دیگر همکاری می‌کند. این امر می‌تواند شامل یک توافق اعلام نشده برای پادشاهی سعودی به منظور تولید نفت بیش‌تر در صورت بالا رفتن قیمت‌ها در بحبوحه کارزار انتخاب مجدد بایدن باشد. Clear View در ادامه می‌افزاید: "توافق عربستان و اسرائیل با ضمانت‌های امنیتی گسترده ایالات متحده می‌تواند تاثیری بر پذیرش بیش‌تر ریاض نسبت به نگرانی‌های کاخ سفید در مورد تنگنای بازار داشته باشد".
سال گذشته دولت بایدن اجازه داد نفت بیش تری از ونزوئلا به ایالات متحده سرازیر شود امری که اکنون در حال وقوع است. هم چنین، گرم شدن ضمنی رابطه بین امریکا و ایران وجود دارد به طوری که تولید نفت ایران به بالاترین سطح در حداقل پنج سال گذشته رسیده و انتظار می‌رود تولید آن کشور بیش‌تر شود. در مورد روسیه دولت بایدن تاکنون از کاهش سقف قیمت نفت روسیه که کشور‌های پیشرفته موسوم به جی - ۷ در دسامبر گذشته اعمال کردند خودداری ورزیده است. بر اساس این توافق نامه داوطلبانه کشور‌هایی که عمدتا خدمات بیمه‌ای و دریایی را برای نفتکش‌های جهان ارائه می‌کنند نمی‌توانند با طرفی که نفت روسیه را با قیمت‌های بالای ۶۰ دلار در هر بشکه حمل می‌کند همکاری کنند. با این وجود، میانگین قیمت پرداخت شده برای نفت روسیه بالاتر از آن افزایش یافته و اکنون حدود ۶۷ دلار است عمدتا به این دلیل که روسیه راه‌هایی برای دور زدن تحریم‌ها یافته و قیمت نفت روسیه همراه با قیمت نفت‌های دیگر در حال افزایش است.
منتقدان این توافق از گروه جی - ۷ می‌خواهند که سقف قیمت را به ۵۰ دلار یا کمتر کاهش دهد، اما دولت بایدن نمی‌خواهد خطر کاهش عرضه جهانی نفت حتی از طرف روسیه را به خطر بیندازد. بر اساس گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا عرضه نفت اضافی آمریکا نیز کمک کننده است، زیرا انتظار می‌رود حفاری‌های آمریکایی تا سال ۲۰۲۴ به رکورد جدیدی یعنی تولید ۱۳ میلیون بشکه در روز برسد. با این وجود، برخلاف اکثر کشور‌های عضو اوپک دولت آمریکا تولید انرژی داخلی را کنترل نمی‌کند بلکه شرکت‌های بخش خصوصی این کار را انجام می‌دهند و تنها زمانی تولید بیش تری انجام می‌دهند که مطمئن باشند هزینه اضافه شده بازدهی سودآوری ایجاد می‌کند. بایدن یک ابزار برای کاهش قیمت انرژی دارد: انتشار نفت از ذخایر استراتژیک کشور.
با این وجود، بایدن در سال ۲۰۲۲ میلادی ۱۸۰ میلیون بشکه نفت منتشر کرد و اکنون ذخایر در پایین‌ترین سطح از سال ۱۹۸۳ قرار دارند. اگر آینده سیاسی او به این میزان این ذخایر بستگی داشته باشد احتمال دارد که او آن چه را که در ذخایر باقی مانده تخلیه کند با این وجود، در آن صورت او به دلیل استفاده از ذخایر اضطراری برای اهداف سیاسی اش مورد انتقاد قرار خواهد گرفت.
می‌توان حدس زد که پوتین آسیب پذیری‌های انتخاباتی بایدن را می‌داند و بایدن نیز نسبت به این موضوع آگاهی دارد. بنابراین، در حالی که بایدن خود را برای مقابله با ترامپ یا جمهوری خواه دیگری آماده می‌کند ممکن است نزاع دیگری در سایه به راه بیفتد.
برچسب ها: دونالد ترامپ
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها