کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

حمله نظامی به ایران بسیار جدی بوده؛ اما من هرگز این دستور را ندادم

ژنرال مارک میلی: خروج آمریکا از افغانستان یک شکست استراتژیک بود

23 شهريور 1402 ساعت 14:37

گروه بین‌الملل: رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، در مصاحبه‌ای گفت که از نحوه پایان جنگ ۲۰ ساله ایالات متحده در افغانستان «تاسف زیادی» دارد و به معنای وسیع‌تر، جنگ در افغانستان شکست خورد.


ژنرال مارک میلی، در مصاحبه‌ای با شبکه ای‌بی‌سی گفت: «[خروج از افغانستان] آن‌طور که من می‌خواستم تمام نشد. آن‌طور که هریک از ما می‌خواستیم، به پایان نرسید. نگاه کنید؛ زمانی که دشمن پایتخت (حکومت تحت حمایت) شما را اشغال می‌کند، این یک شکست راهبردی و ناکامی راهبردی است.» این ژنرال آمریکایی تاکید کرد که بارها در انظار عمومی به این «شکست استراتژیک» اعتراف کرده است. به گفته او، هیچ دلیلی وجود ندارد که بتوان خروج آمریکا از افغانستان را یک موفقیت استراتژیک توصیف کرد. مایلی که پایان سپتامبر بازنشسته می‌شود، در مصاحبه با شبکه ای‌بی‌سی که روز یکشنبه پخش شد، شجاعت عوامل دخیل در این عملیات را ستود اما در عین حال، آشوبی را که در پی فروپاشی دولت افغانستان پیش رسیدن به توافق برنامه‌ریزی‌شده اتفاق افتاد، تاسف‌بار دانست.
از ژنرال میلی پرسیده شد آیا او هم مانند فرانک مک‌کنزی، رئیس سابق فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا (سنتکام)، که در مصاحبه اخیرش از تخلیه نکردن به‌موقع کارمندان سفارت، شهروندان آمریکایی و افغان‌های در معرض خطر ابراز تاسف کرد، متاسف است یا خیر، پاسخ داد: «یقینا!»  ژنرال مارک میلی با اشاره به حمله ابی گیت، یکی از دروازه‌های فرودگاه نظامی کابل حین خروج نیروهای نظامی آمریکا از افغانستان، تصریح کرد: «البته منظورم این است که ما علاوه بر دو هزار و ۴۰۰ نفری که از یازدهم سپتامبر در افغانستان کشته شدند، ۱۳ نفر را هم در گیت ابی از دست دادیم»
این ژنرال آمریکایی ضمن اشاره به ناکامی‌های آمریکا در برنامه خروج، برخی موفقیت‌ها در طول روند تخلیه از افغانستان را هم برشمرد و آن را یک «شاهکار لجستیکی شگفت‌انگیز» خواند. او تاکید کرد: «این فراتر از آن چیزی است که در جریان عملیات تخلیه از ویتنام اجرا شد. مردم آن کشور امروز به دلیل شهامت و شجاعت همه کسانی که در فرودگاه بودند، آزادند.» با این حال او اعتراف کرد که جنگ در افغانستان شکست خورده بود. او گفت که آمریکا بیش از ۲۰ سال با طالبان و متحدان این گروه جنگید و سرانجام آن‌ها دوباره به بسیاری دلایل بر افغانستان مسلط شدند. او تاکید کرد: «اما مطمئنا بسیاری از ما از ۱۱ سپتامبر به بعد، پشیمانی‌های زیادی متحمل شدیم.»
پیش از این، شماری از مقام‌های آمریکایی که در رهبری جنگ افغانستان و برنامه تخلیه نیروهای آمریکایی از افغانستان دخیل بودند، از جمله جان کربی، سخنگوی امنیت ملی کاخ سفید، و لوید آستین وزیر دفاع آن کشور، سوءمدیریت و آشفتگی در برنامه تخلیه را رد کردند. با این حال ژنرال میلی در مورد چگونگی مدیریت روند تخلیه گفت که از این روند درس‌های زیادی آموخته شده است و بابت از دست دادن هر سرباز تاسف می‌خورد.  او تصریح کرد: «جنگ‌ها در ۱۰ روز یا ۱۰ ماه شکست نمی‌خورند. معمولا [شکست یک جنگ] نتیجه مجموعی از چرخش‌ها و پیچش‌های زیاد در طول سال‌های متمادی است. درس‌های زیادی یاد گرفتیم. بسیاری از چپ‌ها زمانی باید راست می‌بودند. این اشتباه‌ها در زمان مناسب ظاهر می‌شوند.» میلی از همه کسانی که تا‌به‌حال در آنجا (افغانستان) یونیفورم نظامی پوشیده‌اند، خواست سرشان را بالا بگیرند، زیرا آن‌ها آنچه را مردمشان خواسته بودند، انجام دادند.  او تاکید کرد: «ما به مدت ۲۰ سال متوالی از ایالات متحده در برابر حملاتی از افغانستان محافظت کردیم و به مردم افغانستان برای زندگی بهتر امید دادیم.»

حمله نظامی به ایران یک اقدام بسیار بسیار جدی بوده؛ اما من هرگز این دستور را نداده‌ام
 ژنرال مارک میلی رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا همچنین ادعای «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق این کشور و «مارک میدوز» رئیس دفتر او مبنی بر دستور حمله به ایران را قویاً تکذیب کرد.
میلی، که در ۱۶ ماه پایانی ریاست جمهوری ترامپ، سمت ریاست ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا را برعهده داشت، در مصاحبه با «فرید زکریا» مجری شبکه «سی‌اِن‌اِن» گفت: «من می‌توانم به شما اطمینان دهم که تا به حال یک بار هم پیشنهاد حمله به ایران را نداده‌ام». این نظامی آمریکایی، با رد ادعای ترامپ مبنی بر اینکه مدرکی درباره نقشه وی برای حمله به ایران وجود دارد، توضیح داد: «من نمی‌دانم سندی که آنها در موردش صحبت می‌کنند، چیست... اما من می‌توانم به شما اطمینان دهم که  حمله نظامی به ایران یک اقدام بسیار بسیار جدی بوده [و شوخی‌بردار نیست]». در کیفرخواستی تیم بازپرس ویژه در ماه جولای علیه ترامپ تنظیم کرده بود، آمده است که او عامدانه یک سند فوق محرمانه را پیش خود نگاه داشته بود که در آن درباره «طرحی برای اقدام نظامی علیه یک کشور خارجی» نوشته شده که سی‌ان‌ان گزارش داد آن کشور ایران بوده است. میدوز نیز در کتاب خود به یک نشست و یک سند اشاره و ادعا می‌کند که میلی از ترامپ خواسته بود که بیش از یک بار به ایران حمله کند، اما رئیس جمهور سابق آمریکا مخالفت کرده بود. میلی در مصاحبه با سی‌ان‌ان که بخشی از آن پخش شده و نسخه کامل آن روز یکشنبه روی آنتن می‌رود، تصریح کرد: «نمی‌دانم میدوز چه نوشته است، اما با قاطعیت به شما می‌گویم که هرگز حمله گسترده به ایران را توصیه نکرده‌ام». به نوشته وبگاه سی‌ان‌ان، وی همچنین افزود: «برای انجام این کار، فکر می‌کنم به درجه قابل توجهی از خطرکردن نیاز است که ممکن است با توجه به شرایط بخواهیم یا نخواهیم آن را بپذیریم، اما آن بخش اتفاق نیافتاد. من مطمئن نیستم که میدوز دقیقاً چه نقل قول‌هایی را گفته است، اما می‌توانم به شما اطمینان دهم که می‌دانم چه کرده‌ام و توصیه به حمله به ایران نبود»


کد مطلب: 427976

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/427976/ژنرال-مارک-میلی-خروج-آمریکا-افغانستان-یک-شکست-استراتژیک

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir