به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۶ - ۱۵:۱۰
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۲/۰۶/۲۵ ساعت ۱۱:۵۱
کد مطلب : ۴۲۸۳۰۲

نقش مهم تغذیه در کاهش خطر ابتلا به سرطان

نقش مهم تغذیه در کاهش خطر ابتلا به سرطان
گروه سلامت:آیا چیزی به نام غذای ضد سرطان وجود دارد؟ آیا برخی غذاها می‌توانند از سرطان پیشگیری کنند؟ متاسفانه، پاسخ منفی است. هیچ غذایی وجود ندارد که بتواند سرطان را متوقف کند یا خطر ابتلا به این بیماری را به صفر برساند. خوردن غذای سالم می‌تواند خطر ابتلا را کاهش دهد، اما آن را از بین نمی‌برد.

به گزارش ام دی اندرسون کنسر سنتر وابسته به دانشگاه تگزاس، لیندسی وولفورد، متخصص تغذیه سلامت در این باره می‌گوید: دلایل مختلفی برای سرطان وجود دارد. تحقیقات به ما می‌گوید که انتخاب غذاهای سالم به طور مداوم در طول زمان می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد، اما نمی‌توان با اطمینان کامل گفت که عادات مناسب غذایی به تنهایی می‌تواند از سرطان جلوگیری کند. هیچ تضمینی در این باره وجود ندارد.

توصیه‌های غذایی برای کاهش خطر سرطان
در زمان طبخ غذا بر گیاهانی نظیزسبزیجات، غلات کامل، آجیل، میوه‌ها و پروتئین‌های گیاهی، متمرکز شوید؛
انتخاب‌هایی داشته باشید که به شما در مدیریت وزن کمک کند؛
از خوردن غذاهایی که خطر سرطان را افزایش می‌دهند خودداری کنید.

غذاهای ضد سرطان
هنگامی که فهرستی از غذاهای ضد سرطان را مشاهده می‌کنید، آن‌ها اغلب غذاهای گیاهی مملو از مواد شیمیایی گیاهی هستند که به آن‌ها فیتونوترینت‌ها نیز گفته می‌شود (فیتونوترینت‌ها، فیتوکمیکال نیز نامیده می‌شوند، این‌ها مواد شیمیایی بیواکتیو در غذاها هستند که روند پیری را کند کرده و خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها را کاهش می‌دهند). این فهرست معمولا با انواع توت‌ها، بروکلی، گوجه فرنگی، گردو، انگور و سایر سبزیجات، میوه‌ها و آجیل در صدر غذاهای ضد سرطانی قرار دارد. وولفورد می‌گوید: اگر به غذاهای معمولی که خطر سرطان را کاهش می‌دهند نگاه کنید، تقریبا همه غذاهای گیاهی حاوی مواد شیمیایی گیاهی هستند.

از غذاهای گیاهی استفاده کنید؛  ارتباط چاقی با ۱۲ نوع سرطان 
اما او به خریداران هشدار می‌دهد که روی فهرست خاصی از «غذاهای مبارزه با سرطان» تمرکز نکنند و سایر غذاهای سالم را نیز در نظر داشته باشند. او می‌گوید: به خاطر داشته باشید که بیش از ۴۰۰۰ ماده شیمیایی گیاهی کشف و درباره آن‌ها تحقیق شده است. هیچ غذای فوق العاده‌ای وجود ندارد که همه این مواد را داشته باشد. همه آن‌ها عملکردها و فواید متفاوتی دارند.

به گفته این متخصص تغذیه، یک راه خوب برای افزودن تنوع به فهرست غذاهای ضد سرطان خود این است که مطمئن شوید که رنگ‌های متنوعی را در آن گنجانده‌اید. شما می‌توانید با خوردن طیف گسترده‌ای از غذاهای گیاهی بیشترین محافظت را داشته باشید.

فهرستی از غذاهای سالم تهیه کنید تا به شما در مدیریت وزن کمک کند. خوردن بیش از حد هر چیزی می‌تواند چربی بدن را افزایش دهد که خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد. چاقی با ۱۲ نوع سرطان مرتبط است. ولفورد می‌گوید: غذاهایی که کالری و قند کمتری دارند و فیبر بیشتری دارند می‌توانند به شما در مدیریت وزن کمک کنند. همه این موارد باعث کاهش کالری مصرفی شما می‌شود. حفظ وزن سالم یکی از مهم ترین کارهایی است که می‌توانید برای کاهش خطر ابتلا به سرطان، انجام دهید.

نکاتی برای خرید از فروشگاه
قبل از رفتن به فروشگاه مواد غذایی، این نکات را در نظر داشته باشید. آنها می‌توانند به شما کمک کنند تا لیست خود را ساده کنید:
از سبزیجات و میوه‌های یخ زده نترسید.
غلات کامل را انتخاب کنید. فیبر برای کنترل قند خون و کنترل وزن مهم است.
غذاهایی را انتخاب کنید که با التهاب مبارزه می‌کنند. این شامل ماهی‌های چرب مانند سالمون و ساردین، غلات کامل مانند برنج قهوه‌ای و پروبیوتیک‌هایی مانند ماست می‌شود.

غذاهایی که خطر سرطان را افزایش می‌دهند
همانطور که غذاهایی وجود دارند که می‌توانند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهند، غذاهایی نیز وجود دارند که می‌توانند آن را افزایش دهند. زمانی که به خرید می‌روید، از این غذاها دوری کنید.

گوشت‌های فراوری شده
از گوشت فرآوری شده خودداری کنید. گوشت‌های فرآوری شده مانند هات داگ، بیکن و هر گوشتی که در اغذیه فروشی‌ها پیدا می‌کنید، دارای ترکیباتی هستند که باعث سرطان می‌شوند. حتی از گوشت‌های فرآوری‌شده که می‌گویند «بدون نیترات» هستند نیز باید اجتناب شود. مصرف گوشت قرمز را محدود کنید. در عوض، مرغ بدون چربی، ماهی یا پروتئین گیاهی را انتخاب کنید. از الکل اجتناب کنید. قبل از اینکه به فروشگاه بروید، برنامه ریزی کنید که دوسوم هر بشقاب غذایتان را با سبزیجات، میوه‌ها و غلات کامل پر کنید. با خوردن برخی غذاها خطر ابتلا به سرطان را از بین نخواهید برد. اما اگر روی یک رژیم غذایی گیاهی و حفظ وزن سالم تمرکز کنید، می‌توانید به کاهش خطر ابتلا به سرطان امیدوار باشید.
مرجع : همشهری آنلاین
برچسب ها: تغذیه سرطان
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها