تخممرغهای لکهدار اغلب اوقات پس از نوربینی حذف میشوند. نوربینی فرایند تعیین کیفیت تخممرغ است که عیوب تخممرغ را ازطریق تابیدن نور برجسته میکند. بااینحال، برخی از تخممرغهای لکهدار از زیر نور هم قسر در میروند.
لکههای خونی و گوشتی چگونه ایجاد میشوند؟
هر دو نوع لکهها در طول فرایند تشکیل تخمک ایجاد میشوند. لکههای خونی حین تخمکگذاری یا در خود تخمدان یا در لولهای بین تخمدان و رحم مرغ به نام تخمراه ایجاد میشوند. تخمکها در کیسههایی پر از مایع در داخل تخمدان به نام فولیکول شروع به تشکیل میکنند. فولیکولها شبکهی متراکمی از رگهای خونی دارند.زمانیکه فولیکول پاره میشود تا تخمک آزاد شود، ممکن است رگها خونریزی کنند و خونی که به بیرون نشت میکند، به سطح زردهی تخممرغ میچسبد. بههمیندلیل، لکههای خونی معمولاً روی سطح زرده دیده میشوند. گاهی اوقات نیز خونریزی در تخمراه رخ میدهد. در این صورت، لکههای خونی در سفیدهی تخممرغ دیده میشوند.
لکههای گوشتی از بافتی تشکیل میشوند که تخممرغ حین عبور از تخمراه جمعآوری میکند و معمولاً در سفیدهی تخممرغ دیده میشوند. اگرچه این لکهها معمولاً قهوهای رنگ هستند، گاهی اوقات با رنگ قرمز یا سفید نیز دیده میشوند. ممکن است خون بهدلیل ترکیب با اکسیژن قهوهای شود؛ ازاینرو، لکههای خونی گاهی با لکههای گوشتی اشتباه گرفته میشوند.
چرا لکهها ظاهر میشوند؟
چندین عامل مختلف در تشکیل لکههای خونی یا گوشتی مؤثرند. تحقیقات نشان میدهد که عواملی مانند سن مرغ، تغذیهی مرغ، محیطی که در آن زندگی میکند و ژنتیک همه باهم میتوانند در بهوجودآمدن این لکهها دخیل باشند.
بهعنوان مثال، تحقیقات نشان میدهد که کمبود ویتامین آ در رژیم غذایی مرغ احتمال تخمگذاری با لکههای خونی را افزایش میدهد. همچنین، تصور میشود که زندگی در محیط استرسزا یا محیط پرسروصدا، وجود باکتریها یا ویروسهای عفونی یا تغییرات دما نیز ممکن است به افزایش بروز این لکهها منجر شود.طبق گفتهی مرکز ایمنی تخممرغ، خوردن تخممرغهای دارای لکههای خونی یا لکههای گوشتی بیخطر است؛ البته تخممرغ باید بهطور کامل پخته شده باشد.