کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

کیهان: موشک‌های ایران فتوشاپ نیست

15 مهر 1402 ساعت 15:41


گروه سیاسی: کیهان به نقل از یک کارشناس نظامی آمریکایی نوشته است؛ کارشناس نظامی آمریکایی به مجله نیوزویک گفت: موشک‌های هدایت شونده ایران موسوم به «فاتح-۱۱۰»، نقطه‌زن و بسیار بسیار خوب هستند.
این روزنامه در این مطلب ویژه خود نوشته است: کارشناس نظامی آمریکایی به مجله نیوزویک گفت: موشک‌های هدایت شونده ایران موسوم به «فاتح-۱۱۰»، نقطه‌زن و بسیار بسیار خوب هستند.
نیوزویک در گزارشی نوشت: اندیشکده موسسه مطالعات جنگ گزارش کرده که مقامات ارشد نظامی روسیه و ایران در ماه‌های آگوست و سپتامبر امسال تسلیحات پیشرفته ایرانی را در نمایشگاه‌هایی در پایتخت‌های هر دو کشور بررسی کردند و ممکن است توافقنامه فروش پهپاد و موشک ایرانی به روسیه را در چند هفته آینده، زمانی که محدودیت‌های فعلی تحمیل‌شده توسط سازمان ملل منقضی می‌شود، منعقد کنند. محدودیت‌های موشکی سازمان ملل در ۱۸ اکتبر امسال (۱۶ روز دیگر) به پایان می‌رسد.
یکی از گزینه‌هایی که احتمالا در دسترس روسیه است می‌تواند موشک ایرانی کوتاه‌بُرد فاتح ۱۱۰ و همچنین دیگر موشک‌های دوربرد طراحی شده توسط ایران باشد که در چند دهه گذشته توسعه یافته‌اند.
فاتح-۱۱۰ در اواخر دهه ۱۹۹۰ ساخته شد و در ابتدا موشک دقیقی نبود، اما به گفته «فابیان هینز» پژوهشگر دفاعی و نظامی دراندیشکده «مؤسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک»، ایران در سال‌های بعد، نسخه‌های جدید و بهبود یافته‌ای از این نوع موشک را توسعه داد.
وی گفت که فاتح-۱۱۰، موشکی است که رویکرد ایران در توسعه موشکی را به نمایش می‌گذارد. تهران، بسیار تدریجی توانایی‌های خود را افزایش می‌دهد تا هر نسل جدید از موشک‌های فاتح-۱۱۰ اولیه را موثرتر و دقیق‌تر کند.
هینز گفت: مدرن‌ترین تکرار‌های فاتح-۱۱۰، اکنون موشک‌های هدایت شونده دقیق و «بسیار بسیار خوب» هستند. این موشک به یک سیستم بسیار همه‌کاره، موثر و آسان برای استفاده تبدیل شده و احتمالا طراحی اصلی موشک‌های سوخت جامد ایران است.
به گفته مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی، فاتح-۱۱۰ یک موشک بالستیک سوخت جامد کوتاه بُرد است که می‌تواند تا ۵۰۰ کیلوگرم محموله انفجاری را حمل کند. به احتمال زیاد این موشک با هدف حمل یک کلاهک با مواد منفجره قوی، شیمیایی، یا مهمات فرعی طراحی شده است.
برخی از نسخه‌های این موشک ایرانی تا ۵۰۰ کیلومتر یا ۳۰۰ مایل برد دارند. این آن‌ها را با سیستم موشکی تاکتیکی ارتش ایالات متحده (ATACMS) یا موشک کروز دوربرد Taurus ساخت آلمان همتراز می‌کند.
هینز گفت که به طور کلی موشک‌های فاتح با برد ۳۰۰ مایلی با موشک‌های ATACMS آمریکایی قابل مقایسه هستند. هر دوی آن‌ها از ناوبری مشابهی استفاده می‌کنند، اگرچه فاتح بزرگ‌تر و سنگین‌تر است و ATACMS احتمالا دقیق‌تر و قابل اعتمادتر، اما گران‌تر است.
هینز افزود که سیستم‌های دفاع هوایی پاتریوت ساخت ایالات متحده می‌توانند موشک‌های فاتح را رهگیری کنند، اما محافظت از هر هدف احتمالی غیرممکن است. ایران فاتح-۱۱۰ را با در نظر گرفتن سیستم‌های پاتریوت طراحی کرده است.
اگرچه هنوز مشخص نیست که ایران مایل است چه چیزی به روسیه بفروشد، اما بسیاری از موشک‌های این کشور- مانند فاتح-۱۱۰، موشک دوربردتر فاتح-۳۱۳ و موشک ذوالفقار با برد ۴۳۵ مایلی- دارای نام صادراتی هستند.
گزارش اخیر مجله آمریکا درباره نقطه‌زنی و کیفیت بسیار خوب موشک‌های ایرانی در حالی است که رسانه‌های آمریکایی تا همین چند سال قبل می‌گفتند ایران موشکی نساخته و تصاویر منتشره، فتوشاپ است.


کد مطلب: 432380

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/432380/کیهان-موشک-های-ایران-فتوشاپ-نیست

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir