کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

وزیر دفاع اسرائیل با اعلام محاصره کامل غزه:

دیگر در غزه خبری از برق، مواد غذایی و سوخت نخواهد بود!

17 مهر 1402 ساعت 17:37

گروه بین‌الملل: وزیر دفاع اسرائیل، امروز دوشنبه ۱۷ مهر،‌ از صدور دستور محاصره کامل غزه خبر داد و همزمان،نیروهای اسرائیلی اطراف شهرهای یارین، مروحین، عیتا الشعب و الضهیره در جنوب لبنان بمباران کرد.


یوآو گالانت گالانت در نشست ارزیابی در ستاد پشت جبهه اسرائیل گفت: «در غزه برق نخواهد بود، مواد غذایی نخواهد بود، سوخت نخواهد بود، همه چیز متوقف می‌شود.» ییسرائل کاتز وزیر انرژی اسرائیل، قبلا فرمان توقف تأمین برق غزه را که به اسرائیل وابستگی کامل دارد، امضا کرده بود.
تازه‌ترین آمار کشته‌ها در جنگ اسراییل و غزه؛ ۵۶۰ فلسطینی، ۸۰۰ اسرائیلی
سازمان بهداشت غزه تازه‌ترین آمار کشته‌ها را ۵۶۰ نفر و زخمی‌ها ۲۹۰۰ نفر اعلام کرد. از سوی دیگر، رسانه‌های اسرائیلی اعلام کردند که طبق تازه‌ترین آمار، ۸۰۰ شهروند اسرائیلی در حملات حماس کشته شده و بیش از ۲۵۰۰ نفر زخمی شدند. در همین حال، شبکه ۱۳ تلویزیون اسرائیل خبر داد که ۳۰۰ هزار نظامی به خدمت احتیاط فراخوانده شدند که بیشترین تعداد فراخوانی نیرو در تاریخ اسرائیل است.
۹ شهروند آمریکایی کشته شدند
یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه اعلام کرد که ۹ شهروند این کشور در جریان حملات زمینی، هوایی و دریایی گروه حماس به خاک اسرائیل کشته شده‌اند. متیو میلر در گفتگو با شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان افزود: واشینگتن انتظار دارد که شمار کشته‌های آمریکا افزایش یابد.
او افزود که خانواده‌های شهروندان مفقودشده آمریکایی در تماس هستند. سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت ایالات متحده همچنان در حال بررسی گزارش‌هایی مبنی بر ربوده‌شدن اتباع آمریکایی توسط حماس است. وزارت دفاع ایالات متحده روز یکشنبه اعلام کرد که یک ناوگروه نظامی را به شرق دریای مدیترانه در نزدیکی آب‌های اسرائیل اعزام خواهد کرد.
اتحادیه اروپا کمک‌ها به فلسطینی‌ها را متوقف می‌کند
کمیسیون اروپایی روز دوشنبه اعلام کرد بسته کمک‌های توسعه خود به فلسطینی‌ها که ارزش آن ۶۹۱ میلیون یورو است، را مورد بازنگری قرار داده و فورا همه پرداخت‌ها را متوقف خواهد کرد. اولیور وارهلی، کمیسر اروپایی برای همسایگان اتحادیه اروپا، در یک پست ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «میزان ترور و وحشی‌گری علیه اسرائیل و مردم آن یک نقطه عطف است. هیچ فعالیتی به طور معمول دیگر در کار نخواهد بود». نیروهای حماس در حملات خود که مرگبارترین یورش به خاک اسرائیل در ۵۰ سال گذشته به شمار می‌رود، بیش از ۷۰۰ اسرائیلی را کشته و شمار زیادی را گروگان گرفتند.
کشته و زخمی شدن ده‌ها فلسطینی ساکن اردوگاه جبالیا در اثر حملات هوایی اسرائیل
ده‌ها تن از آوارگان فلسطینی ساکن جبالیا در پی حمله هوایی روز دوشنبه ارتش اسرائیل به این اردوگاه، کشته و زخمی شدند.
دست‌کم ۴۹۳ فلسطینی از روز شنبه تا کنون در نوار غزه و در نتیجه بمباران‌های اسرائیل کشته شده‌اند.
ادامه حملات راکتی از نوار غزه به نقاط مختلف اسرائیل
شبه‌نظامیان ساکن نوار غزه ظهر دوشنبه نقاطی را در اورشلیم و چند شهر دیگر در فاصله میان اورشلیم تا جنوب این کشور را هدف حملات راکتی قرار دادند. گزارش‌ها حاکی است که در بخش‌های جنوبی و مرکزی اسرائیل آژیر خطر به نشانه وقوع حمله موشکی به صدا در آمد.
با شنیدن این آژیر، ساکنان اورشلیم حدود ۹۰ ثانیه و در شهرهای نزدیک به غزه،‌ تنها بین نیم تا یک دقیقه فرصت دارند خود را به پناهگاه عمومی یا اتاقی امن برسانند. به گفته مقامات محلی، راکتی به اورشلیم اصابت نکرده، اما بقایای یک راکت در بزرگراه شماره یک که میان اورشلیم با تل‌آویو واقع است، مشاهده شد. رسانه‌های اسرائیل گزارش دادند که در بندر اشدود در نتیجه اصابت راکت به یک منزل مسکونی، یک زن ۵۰ ساله به شدت زخمی شد. مسئولان در شهر ساحلی اشکلون هم سه مورد جراحت را گزارش کرده‌اند. همچنین یک راکت به خانه‌ای در شهر سدروت، که با غزه فاصله بسیار نزدیکی دارد، آسیب رساند. ساکنان بندر هرتصلیا،‌ در شمال تل‌آویو، برای اولین بار در سه روز اخیر با شنیدن صدای آژیر خطر به پناهگا‌ه‌ها رفتند. با این حال امروز راکتی به تل‌آویو و هرتصلیا که دو شهر مهم اسرائیل محسوب می‌شوند، اصابت نکرد.
صدور دستور محاصره کامل غزه از سوی وزارت دفاع اسرائیل
وزیر دفاع اسرائیل امروز دوشنبه اعلام کرد که دستور محاصره کامل غزه را صادر کرده است. یوآو گالانت در نشستی در ستاد پشت جبهه اسرائیل گفت: «در غزه برق نخواهد بود، مواد غذایی نخواهد بود، سوخت نخواهد بود، همه چیز متوقف می‌شود.» به گزارش یدیعوت آحرونوت، او مدعی شد: «ما با وحوش انسان‌نما روبه‌رو هستیم، و مطابق آن اقدام می‌کنیم». اشاره او به رفتار شبه‌نظامیان حماس با مردم اسرائیل در حملات روز شنبه و اسیر کردن همراه با خشونت کودکان، نوزادان، دختران جوان و افراد سالخورده‌ای بود که به غزه ربوده شدند. ییسرائل کاتز وزیر انرژی اسرائیل روز شنبه فرمان توقف تأمین برق غزه را که به اسرائیل وابستگی کامل دارد، امضا کرده بود. حدود دو میلیون فلسطینی ساکن باریکه غزه هستند. خبرگزاری آسوشیتدپرس و روزنامه‌های گاردین و نیویورک تایمز در گزارش‌هایی از خبرنگاران خود از غزه درباره نگرانی جدی مردم این منطقه درباره سخت‌تر شدن شرایط نسبت به گذشته نوشتند. حماس از سال ۲۰۰۷ بر غزه مسلط شده و تا کنون در چند عملیات نظامی با ارتش اسرائیل درگیر شده است. اما این نخستین بار است که اسرائیل عملیات علیه حماس را رسما «جنگ» توصیف می‌کند.
ابراز همبستگی طرفداران اسرائیل و فلسطینیان با آنها در گوشه و کنار جهان
بسیاری از ساختمان‌ها در کشورهای غربی که نماد شهری یا آم کشور محسوب می‌شوند، برای ابراز همبستگی با مردم اسرائیل به رنگ آبی و سفید پرچم اسرائیل نورافشانی شده‌اند. رهبران کشورهای غربی در دو روز نخست بحران جنگی میان اسرائیل و حماس، با صدور بیانیه‌ یا تماس با مقام‌های اسرائیلی با این کشور ابراز همبستگی کرده‌اند. از سوی دیگر، هواداران فلسطینیان هم در برخی از شهرهای جهان در حمایت از آن‌ها دست به تجمع زده‌اند.
حضور نیروهای ارتش اسرائیل در مرز شمالی این کشور با لبنان
ارتش اسرائیل که دیروز در پی شلیک چند خمپاره از جنوب لبنان به خاک این کشور نیروهای خود را در منطقه مرزی با لبنان تقویت کرد امروز (دوشنبه) اطراف شهرهای یارین، مروحین، عیتا الشعب و الضهیره در جنوب لبنان را بمباران کرد. 
گروه حزب‌الله لبنان  مسئولیت شلیک خمپاره‌های دیروز را پذیرفته است. ارتش اسرائیل در واکنش به این اقدام، پایگاه‌های شلیک خمپاره‌ها را گلوله‌باران کرد. هاشم صفی‌الدین، رئیس شورای اجرایی حزب‌الله، گفت تسلیحات و راکت‌های حزب‌الله در اختیار فلسطینیان است. صفی‌الدین، نفر سوم در کادر رهبری حزب‌الله پس از حسن نصرالله و نعیم قاسم است تاکید کرد که حزب‌الله در این جنگ بی‌طرف نیست.
استقرار یکصدهزار نیروی ذخیره ارتش اسرائیل در مرز غزه
اعزام نیروهای دوره ذخیره ارتش اسرائیل به نزدیکی مرز غزه در روز دوشنبه ادامه یافت. به گفته گزارشگران نظامی شبکه‌های تلویزیونی اسرائیل، صدها هزار تن از نیروهای ذخیره ارتش «فرمان شماره ۸» را که پاسخ به آن الزامی است و افراد را موظف به خدمت در زیر پرچم می‌کند، دریافت کرده‌اند. سرهنگ دانیل هگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل، روز دوشنبه گفت شمار نیروهای ذخیره که در ۴۸ ساعت اول خود را به ارتش معرفی کردند، به ۳۰۰ هزار تن رسیده است. بر اساس این گزارش‌ها، حدود یکصد هزار تن از این نیروها در نزدیکی مرز غزه مستقر شده‌اند تا در درجه اول، مانع از تکرار حملات مشابه رویدادهای روز شنبه شوند. گزارش رسانه‌های اسرائیل حاکی است این نیروها از ظهر شنبه در عملیات درگیری با شبه‌نظامیان حماس در شهر سدروت و برخی نقاط دیگر نزدیک به مرز غزه مشارکت داشته‌اند. ارتش همزمان اعلام کرد که در دو روز نخست این جنگ ۴۴ تن از نیروهای خود را از دست داده است.
کنعانی: هر اقدام احمقانه‌ای نسبت به ایران با پاسخ ویرانگری مواجه خواهد بود
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشست خبری امروز دوشنبه خود به پرسشی در مورد «تهدیدهای اخیر مقامات آمریکایی و اسرائیل علیه ایران در پی انجام عملیات طوفان الاقصی» پاسخ داد. ناصر کنعانی، در پاسخ گفت که «هر اقدام احمقانه‌ای نسبت به ایران با پاسخ ویرانگری مواجه خواهد بود و آنها اگر می‌توانند در صحنه فلسطین از خودشان دفاع کنند.» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران. همچنین در پاسخ به سؤالی «در مورد برخی از اظهارنظرها مبنی بر نقش ایران در عملیات طوفان الاقصی و این که این عملیات با چراغ سبز ایران انجام شده است»، گفت: «طرح این اتهامات و اظهارنظرها در ارتباط با ایران و نقش ایران با انگیزه‌های مختلف سیاسی» و «در جهت توجیه» آنچه او «ماجراجویی‌های» اسرائیل نامید، انجام می‌شود. کنعانی در مورد «تهدیدهای اخیر مقامات آمریکایی و اسرائیل علیه ایران» جزئیاتی بیان نکرد.
تهدید لیندزی گراهام
روز یک‌شنبه لیندزی گراهام، سناتور ارشد جمهوری‌خواه از کارولینای جنوبی، در پیامی تازه در شبکه ایکس نوشته بود: «حمله حزب‌الله و دیگر گروه‌های نیابتی ایران، برای سامانه‌های دفاعی اسرائیل ویرانگر خواهد بود. اگر چنین حمله‌ای رخ دهد، اسرائیل و ایالات متحده باید به دنبال [هدف قرار دادن] پالایشگاه‌های نفت و زیرساخت‌های نفتی ایران - که رگ حیات اقتصاد ایران است- بروند.»
تشدید موج پررنگ کردن نقش ایران در حمله به اسرائیل در رسانه‌های آمریکا
روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی که در شبکه‌های اجتماعی آمریکا به شدت مورد توجه قرار گرفت، با اشاره به نقش ایران در حمله حماس به اسرائیل، تصریح کرد که ایران طی چند هفته به طرح ریزی حمله حماس به اسرائیل کمک کرده است. طبق این گزارش که به نقل از اعضای ارشد حماس و حزب‌الله نوشته شده، مقامات امنیتی ایران به برنامه‌ریزی حمله غافلگیرانه حماس به اسرائیل کمک کردند و در نشست دوشنبه گذشته در شهر بیروت به این حمله چراغ سبز نشان دادند. افسران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران از ماه آگوست با حماس برای طراحی تهاجمات هوایی، زمینی و دریایی، به عنوان مهم‌ترین نقض مرزهای اسرائیل از زمان جنگ یوم کیپور در سال 1973، کار کرده بودند. این گزارش در میان سیاستمداران و فعالان رسانه‌ای آمریکا به عنوان مدرک قطعی نقش ایران در حمله حماس به اسرائیل عنوان شده و بین محافظه‌کاران آمریکایی به عنوان سندی برای به چالش کشیدن ادعاهای آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا مورد استناد قرار گرفته است. 


کد مطلب: 432841

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/432841/دیگر-غزه-خبری-برق-مواد-غذایی-سوخت-نخواهد

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir