گروه اقتصادی: دبیر اتحادیه مشاوران املاک تهران با بیان اینکه علیرغم کاهش قیمت مسکن در دوره رکود، توان خرید وجود ندارد و فروشنده هم پای معامله نمیآید، گفت: تنها فروشندگان، فروشهای فوری هستند که پای معامله میآیند چراکه نیاز به پول دارند.
به گزارش ایلنا، سعید لطفی، دبیر اتحادیه مشاوران املاک تهران درباره رکود فراگیر در بخش مسکن و افت قیمتها ناشی از رکود اظهار داشت: افت قیمت ناشی از رکود به بازار مسکن در شهر تهران هم سرایت کرده است. البته باید توجه داشت قبل از این رکود، قیمتها در بازار مسکن افزایش قابل توجهی داشت و در چند ماه منتهی به پایان سال گذشته هم قیمتها در این بازار همراه با افزایش نرخ ارز به طور جهشی رشد داشت اما با این رکود تا حدودی حباب قیمتی از این بازار تخلیه شد.وی با بیان اینکه رکود بازار مسکن روند خوبی نیست، ادامه داد: ۲۰۰ شغل به طور مستقیم و غیر مستقیم به بخش مسکن ارتباط دارد و رکود مسکن به معنای کاهش اشتغال در حوزههای مرتبط در مسکن و ساختمان است.
نبود خریدار و فروشنده در دوره رکود بازار مسکن
دبیر اتحادیه مشاوران املاک استان تهران با تاکید بر اینکه بازار مسکن فروشنده ندارد، گفت: هرچند رکود منجر به کاهش قیمت شده اما پای معامله هم فروشنده واقعی نداریم و برخی از مالکان در برابر کاهش قیمت مسکن مقاومت میکنند. از سوی دیگر، توان خرید مردم هم به شدت کاهش پیدا کرده و امکان خرید حتی در شرایط کاهش قیمت را ندارند.
لطفی افزود: تنها فروشندگان، فروشهای فوری هستند که پای معامله میآیند چراکه نیاز فوی به پول دارند و معمولا زیر قیمت هم واحد را به فروش میرسانند.وی با بیان اینکه تعداد معاملات به شدت کاهش پیدا کرده اظهار داشت: رکود حال حاضر رکود تورمی نیست و این رکود منجر به کاهش قیمتها شده البته معاملات مسکن در تهران محدود است و از بین مناطق تنها منطقه ۵ از مناطق پر معامله محسوب و از این واحدها هم اکثر معاملات مربوط به معاملات ریزمتراژ میشود.
دبیر اتحادیه مشاوران املاک استان تهران با اشاره به تقاضا در بازار مسکن شهرهای حومه تهران گفت: نسبت به وضعیت بازار مسکن تهران، معاملات در بازار مسکن شهرهای حومه تهران بیشتر است اما وضعیت حالت رونق ندارد. زمانی میتوان گفت بازار مسکن وارد رونق شده که خانه اولیها نسبت به خرید مسکن اقدام کنند و وقتی تقاضای خانه اولیها در بازار افزایش پیدا کند، میتوان گفت وارد دوره رونق شدهایم.