کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

وعده بی‌عمل دولت درباره توسعه سواحل مکران

17 آبان 1402 ساعت 11:59


گروه اقتصادی: تاریخ اقتصاد همواره بیان‌کننده این است که شهرهای در مجاورت آب توسعه‌پذیری بشدت بالایی دارند. اما در ایران گویی که ماجرا برعکس است و شهرهای در مجاورت آب و دور از مرکز از توسعه حداقلی هم بی‌بهره مانده‌اند. حتی اگر برنامه‌های بالادستی بر توسعه سواحل مکران در چابهار و همچنین توسعه اقتصاد دریامحور تأکید داشته‌ باشند، توسعه آخرین مفهومی است که در این مناطق می‌توان آن را یافت.

به گزارش تجارت نیوز، اکنون نیز ضرورت توسعه سواحل مکران بر هیچ کس پوشیده نیست، اما با نگاهی گذرا به زندگی مردم در این منطقه و بررسی مولفه‌های رشد اقتصادی در آن می‌توان پی برد که در عین زرخیز بودن مکران، هنوز هم صورتک فقر در این منطقه هویداست.درهمین حال هر زمان نوبت به پرسش در رابطه با توسعه این مناطق از مسئولین می‌رسد با پاس‌کاری مسئولیت‌ها و پاسخگو نبودن دستگاه‌ها مواجه می‌شویم.طبق گزارش‌های واصله از سواحل مکران ابتدایی‌ترین مولفه‌های توسعه که مراکز درمانی و آب شرب است، در این منطقه وجود ندارد در عوض بیشترین صرفه اقتصادی هم برای کشور داشته است.


فاصله معنادار توسعه سواحل مکران با دیگر نقاط کشور
معین‌الدین سعیدی، نماینده چابهار در مجلس، در رابطه با محرومیت استان‌های غنی گفت: استان سیستان و بلوچستان تناقض عجیبی دارد؛ از یک طرف از ظرفیت‌های بی‌بدیل و توانمندی‌های خدادادی برخوردار است و از طرف دیگر این پایین‌ترین شاخص‌های توسعه انسانی در این استان پیدا می‌شود.

وی افزود: میزان سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف سیستان و بلوچستان فاصله‌ای نجومی و معنادار با میانگین کشوری دارد. از یک سو، دولت همواره شعار اهمیت به سیستان و بلوچستان و سواحل مکران را سر می‌دهد، اما از سوی دیگر، در هنگام عمل معمولا دغدغه‌ای در این مورد وجود ندارد. البته این اظهارات نافی خدمات بزرگی که پس از انقلاب انجام شده نیست، اما حجم عقب‌ماندگی‌ها به لحاظ تاریخی به گونه‌ای است که برای جبران آن‌ها باید بیشتر از این‌ها کار و تلاش صورت بگیرد که درحال حاضر بالعکس عمل می‌شود.

این نماینده مجلس تاکید کرد: به عنوان مثال در مورد چابهار و پهنه سواحل جنوبی همه می‌دانند که می‌تواند شاهراه ترانزیت کشور باشد. به این دلیل که تنها بندر اقیانوسی کشور و تنها راه دسترسی به کشورهای محصور آسیای میانه است. ۶۵ درصد از ماهیان صنعتی در آن دریا صید می‌شوند و تنها نقطه کشور است که نباتات گرمسیری از آنجا به عمل می‌آید. اما عملا از این ظرفیت‌ها استفاده‌ای نشده و هیچ توسعه‌ای صورت نگرفته است.

سعیدی خاطرنشان کرد: در بسیاری از محلات سواحل مکران و چابهار مردم هفته‌ای یک روز آب دارند، این مسائل با هم همخوانی ندارد و به لحاظ سرانه آموزشی حتی با میانگین یک استان هم فاصله دیده می‌شود. در سرانه تخت بیمارستانی در چابهار بزرگ شاخص 0.4 است، با این روش و انفعال موجود فعلی این فاصله‌های نجومی جبران نخواهد شد. باید رویکرد متفاوتی در مورد سواحل مکران و چابهار درنظر گرفته شود. چراکه روش‌های پیشین، امروز دیگر پاسخگوی نیازهای این منطقه نیست.


کد مطلب: 438158

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/438158/وعده-بی-عمل-دولت-درباره-توسعه-سواحل-مکران

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir