به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۶ - ۱۵:۱۰
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۲/۰۸/۲۰ ساعت ۱۶:۲۸
کد مطلب : ۴۳۸۷۳۲
تداوم حملات نیروهای اسرائیل علیه مواضع حماس در نوار غزه

محمود عباس خواستار کمک آمریکا برای پایان دادن به جنگ غزه شد

گروه بین‌الملل: به گفته سخنگوی ارتش اسرائیل، طی دو روز گذشته بیش از یک‌صد هزار نفر از ساکنان شهر غزه به‌سمت جنوب گریخته‌اند.
بالغ بر صد هزار نفر از ساکنان شمال غزه طی دو روز اخیر از شهر غزه و سایر بخش‌های شمالی به سمت مناطق جنوبی حرکت کردند.
بالغ بر صد هزار نفر از ساکنان شمال غزه طی دو روز اخیر از شهر غزه و سایر بخش‌های شمالی به سمت مناطق جنوبی حرکت کردند.
پنجمین هفته جنگ اسرائیل و حماس درحالی آغاز شد که هم‌زمان با تداوم حملات نیروهای اسرائیل علیه مواضع حماس در نوار غزه، هزاران فلسطینی از شمال غزه به سمت جنوب حرکت کردند. دانیال هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل، روز جمعه گفت که بیش از یک‌صد هزار نفر از ساکنان شهر غزه طی دو روز گذشته به‌سمت جنوب گریخته‌اند.
از سوی دیگر، مقام‌های فلسطینی اعلام کردند که اسرائیل روز جمعه به چهار بیمارستان اندونزی، شفا، قدس، رنتیسی، و یک مدرسه یا اطراف آن‌ها حمله هوایی کرده است که در آن دست‌کم ۲۲ نفر کشته شده‌اند. هم‌زمان اسرائیل اعلام کرد دست‌کم یکی از موشک‌هایی که به بیمارستان شفا برخورد کرده، پرتاب ناموفق موشکی بوده است که گروه‌های فلسطینی در نوار غزه به‌سمت اسرائیل شلیک کرده بودند و به بیمارستان برخورد کرد. این‌ها درحالی است که بیمارستان‌های غزه در وضعیت هشدار قرار گرفته‌اند. سخنگوی سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که ۲۰ بیمارستان از ۳۶ بیمارستان در غزه از کار افتاده‌اند. کمیته بین‌المللی صلیب سرخ نیز روز جمعه هشدار داد که بیمارستان‌ها در شمال غزه به «نقطه غیرقابل بازگشت» رسیده‌اند.
رئیس سازمان جهانی بهداشت هم گفت که «هر ۱۰ دقیقه یک کودک در غزه کشته می‌شود». تدروس ادهانوم روز جمعه در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد گفت: «هیچ‌کجا و هیچ‌کس ایمن نیست.» او افزود که سیستم بهداشتی غزه «به زانو در آمده است».
امانوئل مکرون، رئیس‌ جمهوری فرانسه، روز جمعه  گفت که بمباران نوزادان، زنان و افراد مسن در غزه هیچ توجیهی ندارد و از اسرائیل خواست که این اقدام را متوقف کند. او همچنین آتش‌بس را به نفع اسرائیل دانست؛ اما بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در پاسخ، بار دیگر حماس را به استفاده از مردم غیرنظامی به عنوان سپر انسانی متهم کرد و آنان را مسئول کشتار غیرنظامیان در غزه خواند و گفت که رهبران جهان باید حماس را محکوم کنند، نه اسرائیل را.
نتانیاهو ضمن تایید «وقفه‌های موقت» چهار ساعته که به‌طور روزانه در بخش‌های ویژه‌ای از شمال غزه برای خروج غیرنظامیان به سمت جنوب برقرار می‌شود، گفته است که «تا گروگان‌ها آزاد نشوند، آتش‌بس در کار نخواهد بود». وزیر دفاع اسرائیل هم تاکید کرده است که این وقفه‌ها بر جنگ اثر نمی‌گذارد. جو بایدن، رئیس‌ جمهوری آمریکا توافق با اسرائیل برسر آنچه که «وقفه‌های بشردوستانه» خوانده را «گامی در جهت درست» توصیف کرده است.
درگیری‌های حماس و اسرائیل از روز هفتم اکتبر با حمله غافلگیرکننده نیروهای حماس به جنوب اسرائیل آغاز شد. مقام‌های اسرائیلی پیش‌تر اعلام کرده بودند که در حمله حماس به اسرائیل ۱۴۲۰ نفر کشته شده‌اند؛ اما دولت اسرائیل روز جمعه آمار کشته‌شدگان در آن حمله را به رقمی حدود ۱۲۰۰ نفر کاهش داد و اعلام کرد که علت این تغییر، بررسی هویت کشته‌شدگان ناشناس و جداکردن اجساد افراد حماس از باقی جسدها است. در حمله هفتم اکتبر، نیروهای حماس بیش از ۲۰۰ نفر را نیز گروگان گرفته‌ و به غزه برده‌اند. ارتش اسرائیل در آخرین به‌روزرسانی برآورد تعداد ربوده‌شدگان، آمار آن‌ها را ۲۳۹ نفر اعلام کرده است. برخی گزارش‌ها حاکی از رایزنی‌های موساد و سیا در قطر برای آزادی این گروگان‌ها است. در سوی دیگر، وزارت بهداشت حماس در غزه، نیز روز جمعه آخرین آمار کشته‌شدگان جنگ در این منطقه را ۱۱هزار و ۷۸ نفر، شامل ۴هزار و ۵۰۶ کودک، اعلام کرد و اطلاع داد که از هفتم اکتبر تاکنون ۲۷هزار و ۴۹۰ نفر هم در نوار غزه مجروح شده‌اند. البته کارشناسان درمورد صحت و دقت آمارهای ارائه‌شده ازسوی حماس که قابل راستی‌آزمایی ازسوی نهادهای مستقل نیست، تردیدهایی را مطرح کرده‌اند.
نشست ریاض
نشست سران کشورهای عربی و اسلامی در ریاض با سخنرانی ولیعهد سعودی برگزار شد.
ابراهیم رئیسی در نشست ریاض گفت که او آمریکا را مسئول و همدست در جنگ غزه می‌داند و گفت وقت اقدام قاطع در برابر اسرائیل فرا رسیده است. او در سخنرانی خود گفت که وقفه بشردوستانه تاکتیک اسرائیل و حامیانش برای کم شدن فشار بین‌المللی در برابر «جنایت‌هایشان» است. رئیسی در ادامه خواستار باز شدن گذرگاه‌های مرزی مصر با غزه شد. عبدالفتاح السیسی، رئیس‌جمهوری مصر گفته است که «سیاست‌ مجازات دسته جمعی» در غزه غیرقابل قبول است و «با ادعای دفاع از خود یا هر ادعای دیگری قابل توجیه نیست». رجب طیب اردوغان می‌گوید که کنفرانس بین‌المللی صلح باید برای راه‌حل دائمی بین اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها تشکیل شود.  محمود عباس، از آمریکا خواسته است که اسرائیل را برای توقف حملاتش به غزه تحت فشار قرار دهد. او گفت که فلسطینی ها با یک «نسل کشی بی بدیل» روبرو هستند. ولیعهد عربستان سعودی خواستار توقف فوری عملیات نظامی و آزادی گروگان‌ها شده است.
عباس خواستار کمک آمریکا به پایان دادن به حملات اسرائیل در غزه شد
خلاصه‌ای از سخنان محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در نشست ریاض:
- شورای امنیت سازمان ملل باید به مسئولیت و تعهد خود برای پایان دادن به این جنگ وحشیانه علیه مردم ما بدون تأخیر بیشتر عمل کند.
- ما از دولت آمریکا می‌خواهیم که به تجاوزات اسرائیل، اشغال، نقض و هتک حرمت اماکن مقدس ما پایان دهد.
- ما به حمایت بین المللی برای غیرنظامیان غیرمسلح خود نیاز داریم و به دنبال آن هستیم.
- کرانه باختری و اورشلیم روزانه مورد حملات نیروهای اشغالگر و همچنین شهرک نشینان غیرقانونی قرار دارند.
- هیچ راه‌حل نظامی و امنیتی قابل قبول نیست زیرا همه آنها شکست خورده‌اند.
- ما به طور قاطعانه هرگونه تلاش برای آواره کردن مردم خود از غزه یا کرانه باختری را رد می‌کنیم.
شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی گفت: «ما مطمئن هستیم که تنها راه صلح، پایان اشغالگری اسرائیل و شهرک‌سازی‌های غیرقانونی و احیای حقوق همیشگی مردم فلسطین و تشکیل کشوری در مرزهای سال ۱۹۶۷ به پایتختی بیت‌المقدس شرقی است.»
شاهزاده محمد بن سلمان خطاب به رهبران اتحادیه عرب و سازمان همکاری اسلامی خواستار توقف فوری عملیات نظامی در غزه و آزادی تمامی اسرا شد. وی افزود: «این یک فاجعه انسانی است که شکست جامعه بین‌المللی و شورای امنیت سازمان ملل را در پایان دادن به نقض فاحش قوانین بشردوستانه بین‌المللی توسط اسرائیل و اثبات استانداردهای دوگانه اتخاذ شده توسط جهان ثابت کرده است.»
ارتش اسرائیل مسیرهای تخلیه و توقف کوتاه جنگ در جبالیا را اعلام کرد
ارتش اسرائیل می‌گوید «معابر امن» غیرنظامیان در شمال غزه برای حرکت به سمت جنوب در امتداد خیابان صلاح الدین امروز تا ساعت ۴ بعدازظهر  باز است. به گفته این سازمان، به دلیل درگیری در منطقه شاطی، ساکنان همچنین مجاز به استفاده از جاده ساحلی نوار غزه هستند. ارتش اسرائیل افزود که از ساعت ۱۰ صبح به مدت چهار ساعت «تعلیق تاکتیکی فعالیت‌های نظامی» را در اردوگاه آوارگان جبالیا انجام خواهد داد تا به غیرنظامیان اجازه فرار بدهد. در این پیام آمده است: «ما از شما می‌خواهیم برای حفظ امنیت خود از فرصت‌های موجود برای حرکت به سمت جنوب استفاده کنید، زیرا منطقه شمال نوار غزه منطقه نبرد گسترده است». به گفته ارتش اسرائیل، بیش از ۱۰۰ هزار فلسطینی در دو روز گذشته به سمت جنوب غزه گریخته‌اند.
تشدید درگیری‌ها در اطراف بیمارستان الشفا
گزارش‌های متعدد حاکی است که حملات در اطراف بیمارستان الشفا در شمال غزه تشدید شده است. اشرف القدره، سخنگوی وزارت بهداشت غزه با صدور بیانیه‌ای جدید اعلام کرد که آوارگان، مجروحان و کادر پزشکی در مجتمع پزشکی الشفا به دلیل کمبود آب و غذا در رنج هستند.
«این وضعیت با قطع برق بدتر می‌شود و ترس نیز به دلیل تیراندازی شدید نیروهای اسرائیلی گسترش می‌یابد.» خبرنگار یدیعوت آحارونوت گزارش داد: نیروهای تیپ گولانی بیمارستان الشفاء را از هر طرف محاصره کرده‌اند.
وزیر دفاع اسرائیل: همه کسانی که در قتل‌عام هفتم اکتبر دست داشتند را خواهیم کُشت
یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل گفت: ارتش همه کسانی را که در قتل عام هفتم اکتبر در اسرائیل دست داشته‌اند، پیدا خواهد کرد. خواه یک هفته، یک ماه، یک سال و سال‌ها طول بکشد. ما همه آنها را خواهیم کشت.
ارتش اسرائیل: فرمانده حماس که «هزار فلسطینی» را گروگان گرفته بود، کشته شد
ارتش اسرائیل روز شنبه اعلام کرد احمد صیام، یک عضو گروه افراطی حماس را از بین برده که در روزهای گذشته حدود «یک هزار تن از فلسطینیان» پناه گرفته در اطراف بیمارستان «رنتیسی» را «گروگان گرفته» و با «زور اسلحه، مانع» از خروج آن‌ها به سوی جنوب غزه شده بود.
به گفته ارتش اسرائیل، احمد صیام از فرماندهان یگان «ناصر-رضوان» در شاخه نظامی حماس بود. ارتش افزوده که نابودی این فرد با همکاری مشترک نیروهای سازمان امنیت داخلی و سازمان اطلاعات نظامی ارتش صورت گرفته است اما جزئیات بیشتری در مورد نحوه حمله منجر به مرگ او را منتشر نکرد. اسرائیل می‌گوید گروه حماس مردم خود را نیز سپر انسانی برای سران این گروه کرده تا در منطقه عملیاتی مانده و کشته شوند. ارتش اسرائیل همچنین امروز روز شنبه ۲۰ آبان اعلام کرد در دو هفته از عملیات زمینی نیروهایش در شمال باریکه غزه، ۱۱ مقر نظامی گروه حماس را به کنترل خود درآورده است. این گزارش حاکی است که سربازان اسرائیلی در آخرین عملیات خود یک تونل زیرزمینی دیگر حماس را که در کنار یک مدرسه در شمال غزه ایجاد شده بود، شناسایی و منهدم کردند. ارتش همچنین از «انهدام» یک «باند تروریستی» توسط حمله هوایی پیش از آن‌که به نیروهای تیپ «گیوعاتی» آسیب بزنند، در بامداد شنبه خبر داد.
اتحادیه اروپا تشدید تحریم ایران به‌دلیل حمایت از حماس را بررسی می‌کند
وبسایت آمریکایی پولیتیکو روز شنبه ۲۰ آبان گزارش داد که اتحادیه اروپا در حال بحث برای تشدید تحریم‎‌ها علیه ایران به دلیل حمایت جمهوری اسلامی از گروه افراطی حماس است، که پیشتر از سوی این اتحادیه ذیل گروه‌های تروریستی قرار گرفته است.
بر اساس این گزارش که با استناد به اظهارات سه دیپلمات اتحادیه منتشر شده، سه قدرت اتحادیه اروپا یعنی آلمان، فرانسه و ایتالیا طرح‌هایی را علیه حماس و حامیان بین‌المللی آن، مانند ایران، تدارک دیده‌اند. هر سه کشور هنوز با ایران رابطه سیاسی کامل در سطح سفیر دارند.
به نوشته پولیتیکو، پیشنهاد برای برقراری تحریم‌های بیشتر علیه تهران، هفته گذشته در یک گروه کاری در بروکسل، مقر اتحادیه اروپا، با شرکت شماری از دیپلمات‌هایی در شورای اروپا که کارشناس امور خاورمیانه هستند، بررسی شد. در آن نشست، نمایندگان چند کشور اما ابراز نگرانی کردند که این اقدام ممکن است نتیجه معکوس در برداشته و به گسترش درگیری جاری در خاورمیانه منجر شود در حالی که این اتحادیه بر جلوگیری از تشدید بحران نیز متمرکز است. با این حال، برخی از کشورهای اتحادیه تأکید کرده‌اند اگر شواهدی در خصوص دست داشتن جمهوری اسلامی در حمله حماس به مردم اسرائیل وجود داشته باشد یا اگر حاکمیت در تهران اوضاع منطقه را بحرانی‌تر کند، «منطقی است» که اتحادیه پیشاپیش طرح‌های بیشتری را برای گسترش تحریم ایران تدارک دیده باشد. همچنین هدف از تحریم‌های در دست تنظیم علیه حماس و پشتیبانان آن، محروم کردن این گروه از منابع مالی و تسلیحات، ضربه به جایگاه سیاسی و عمومی آن و از بین بردن امکاناتی است که گروه افراطی حماس در کشورهای خارجی در اختیار دارد.
وال‌استریت جورنال: عملیات اسرائیل نزدیک بیمارستان‌ها برای یافتن ربوده‌شدگان است
در حالی که وزارت بهداشت فلسطینی روز شنبه، ۲۰ آبان از «محاصره» سه بیمارستان «الشفاء»، «رنتیسی» و «العیون» خبر داده، وال‌استریت جورنال همزمان گزارش داد که فعالیت ارتش اسرائیل دست‌کم در اطراف یکی از بیمارستان‌ها احتمالاً با هدف دستیابی به شماری از اسرائیلی‌های ربوده‌شده به غزه، در دست انجام است. رسانه‌های اسرائیل از پنج هفته پیش که حماس ۲۳۹ تن از مردم این کشور و خارجی‌ها را از جنوب اسرائیل به غزه ربود، پیاپی احتمال داده‌اند که ممکن است تعدادی از آن‌ها در شبکه تونل‌های حماس در زیرزمین بیمارستان «الشفاء» پنهان شده‌ باشند، زیرا تونل‌های حفر شده توسط حماس در این بیمارستان، دارای امکانات متعدد است و ممکن است شماری از سران حماس نیز خود در آن‌جا پنهان باشند. سخنگوی ارتش اسرائیل فیلم‌ها و مدارکی از شبکه گسترده تونل‌های زیرزمین بیمارستان «الشفاء» را از چند هفته پیش در اختیار رسانه‌ها قرار داد. وال استریت جورنال روز شنبه نوشت، اسرائیل «اطلاعات مشروح» در مورد تحرکات حماس در زیرزمین «الفاء » را با کشورهای متحد خود نیز در میان گذاشته است. تمامی کشورهای متحد اسرائیل، شامل آمریکا، کانادا، اتحادیه اروپا، استرالیا و کشورهای دیگری مانند ژاپن حماس را ذیل گروه‌های تروریستی قرار داده‌اند. منابع آمریکایی که وال استریت جورنال با آن‌ها گفت‌وگو کرده، می‌گویند که حماس «در ساختمان‌های مجتمع «الشفاء» و خانه‌های مسکونی مقرهای فرماندهی و کنترل دارد».
گزارش خبرنگاران شبکه‌های کان، ۱۲ و ۱۳ تلویزیون اسرائیل از غزه
خبرنگاران شبکه‌های کان، ۱۲ و ۱۳ تلویزیون اسرائیل که ارتش آن‌ها را با تانک وارد باریکه غزه کرده بود تا از عملیات ارتش گزارش تهیه کنند، جمعه شب گزارش‌های خود را پخش کردند. خبرنگار شبکه ۱۲ دبیرستانی را در شمال غزه نشان داد که یک سالن در پشت آزمایشگاه آن، به «کارگاه ساخت راکت» تبدیل شده و شماری از راکت‌ها در محل وجود داشت. پرچم داعش و تصاویر اعضای حماس به روی دیوار کلاس‌های مدرسه ویران آویزان بود. هنگام حضور این شبکه در این بخش، آتشباری‌های شدیدی میان نیروهای اسرائیلی و حماس در جریان بود و تیم خبرنگاران به سختی جان بدر برد. گزارش‌های این سه شبکه تلویزیونی همگی حاکی ویرانی شدید ساختمان‌ها در بخش شمالی غزه و مسطح شدن کیلومترها از این منطقه را نشان می‌داد.
برچسب ها: نوار غزه
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها