کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

چینی‌ها یک ماده معجزه‌آسا خلق کردند!

21 آبان 1402 ساعت 9:13


گروه علمی:شرکت LONGI با بهره‌گیری از طراحی سلول‌های خورشیدی پشت سرهم (تندم) موفق شده تا مرز نظری ۳۳.۷% بازده سلول‌های خورشیدی تک اتصال را پشت سربگذارد.به گزارش خبرآنلاین،شرکت LONGi چین که در زمینه تکنولوژی خورشیدی فعالیت می‌کند، با دستیابی به راندمان ۳۳.۹ درصدی، رکورد جهانی جدیدی را به نام خودش ثبت کرده که به سلول‌های خورشیدی سیلیکون- پروسکایت پشت سرهم اختصاص دارد. در بیانیه منتشره در این رابطه، این شرکت مدعی شده که این دستاورد توسط آزمایشگاه ملی انرژی‌های تجدیدپذیر آمریکا (NREL) نیز تائید شده است.

 
در سال‌های اخیر تحقیقات در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر، جان تازه‌ای گرفته؛ چرا که بشر مدت‌هاست که به دنبال کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی است. از همین رو دانشمندان در سراسر دنیا برروی بهبود کارایی پنل‌های خورشیدی کار می‌کنند تا بدین ترتیب بتوانند انرژی بیشتری را از منطقه‌ای که این پنل‌ها در آنجا نصب می‌شوند، تولید کنند.
 
سلول‌های خورشیدی استاندارد تک اتصال که در تمام تاسیسات تجاری یافت می‌شوند، دارای محدودیت نظری ۳۳.۷ درصدی هستند که تحت عنوان محدودیت شاکلی-کویزر (S-Q) نیز شناخه می‌شود. برای غلبه بر این محدودیت، محققان برروی مواد مختلفی کار می‌کنند تا بتواند آن را در کنار سیلیکون مورد استفاده قرار داده و کارآیی را بهبود بخشند که تا به امروز از در کنار هم قرار دادن سیلیکون و پروسکایت‌ها، موفقیت چشمگیری حاصل شده است.

سلول خورشیدی پروسکایت- سیلیکون چیست؟
یک سلول خورشیدی پشت سرهم (تندم) از مواد مختلفی تشکیل شده که هریک به بخش مجزایی از طیف خورشیدی پاسخ می‌دهد. این امر به بهبود کلی کارایی سلول خورشیدی کمک زیادی می‌کند.سلول‌های خورشیدی مبتنی بر سیلیکون همراه با پروسکایت‌ها (که یک ماده معدنی طبیعی از کلسیم است)، بازدهی نظری ۴۳ درصدی دارند که همین موضوع آنها را تبدیل به یک گزینه محتمل برای ارتقای سلول‌های خورشیدی معمولی کرده است.

از همین رو، به پروسکایت‌ها لقب "مواد معجزه‌گر" داده‌اند.در اوایل سال جاری، محققان دانشگاه علوم و فناوری ملک عبدالله در عربستان سعودی، با دستیابی به راندمان ۳۳.۲ درصدی با سلول خورشیدی پشت سرهم، رکوردی جهانی را ثبت کردند. اما حالا رکورد ۳۳.۹% این شرکت چینی باعث شده تا آنها از عربستانی‌ها پیشی بگیرند؛ هرچند که همین موضوع دامنه وسیع تلاش‌ها در راستای بهبود کارایی سلول‌های خورشیدی پشت سر هم (تندم) را نشان می‌دهد.


کد مطلب: 438809

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/438809/چینی-ها-یک-ماده-معجزه-آسا-خلق-کردند

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir