او تصریح کرد: «این امر باعث میشود درآمد مردم کاهش یابد و سفره مردم کوچکتر شود و نهایتاً باعث بیارزش شدن پول ملی میشود. در شرایط کنونی دولت برای بودجه نمیخواهد هزینههای جاری و دستگاههایی که بیجهت افزایش داشتند، را کاهش بدهد. لذا راهحل دیگری به ذهن دولت نمیرسد و برای آن دست به استقراض از بانک مرکزی و چاپ پول میزند. در نتیجه نقدینگی افزایش مییابد و موجب میشود تورم افزایش داشته باشد و کارگران و کارمندان و بازنشستهها و حقوقبگیران ثابت متضرر شوند و پول کشور بیاعتبار شود».
قنبری با اشاره به اینکه چرا هر سال شاهد کسری بودجه هستیم؟ گفت: «بخاطر اینکه دولت و مجلس هماهنگ در بودجه نیستند. دولت بودجه میدهد و مجلس بیجهت افزایش میدهد و دقیقاً قادر به تنظیم بودجه تراز نیستند. در نتیجه درآمدها بیجهت افزایش مییابد و هزینهها مطابق با درآمدهای پیشبینیشده بالا میرود. لذا هزینهها را نمیتوانند کاهش بدهند و درآمدها نیز تامین نمیشود. بنابراین، کسری بودجه به وجود میآید که در این شرایط باعث ناترازی درآمد هزینهای و افزایش تورم میشود».
این کارشناس در ادامه تصریح کرد: «در نتیجه پول ملی بیارزش میشود و موجب میشود درآمدهای واقعی مردم کاهش یابد. این نکته را نیز اشاره کنم، چیدمان مدیران اقتصادی کشور خیلی مناسب نیست. به دلیل اینکه هماهنگیهای لازم را ندارند و شناخت کافی و لازم برای بستن بودجه را ندارند. شاهد هستیم که در سالیان متمادی بودجه جاری بالا میرود، دستگاههای هزینهای افزایش پیدا میکند و بودجههای عمرانی و سرمایهای کاهش مییابد. در نتیجه یک نظم درونی در بودجهریزی به دلیل عدم آگاهی دقیق مدیران اقتصادی و عدم تجریه کافی موجب ایجاد این وضعیت میشود».
او با اشاره به اینکه در کسری بودجه گروهی نفع می برند گفت: «متاسفانه کسری بودجه نیز مثل برخی از بازارهای اقتصادی گروهی هستند که نفع می برند. وقتی بودجههای جاری زیاد میشود، برخی دستگاههای هزینهای افزایش مییابند و بودجه غیر واقعی را مصرف میکنند. به دلیل اینکه درآمدها بهاندازه هزینهها حاصل نمیشود و لذا برای کاهش تورم راهی جز کاهش هزینههای جاری غیرضروری نیست».
او افزود: «دولت قادر نیست این کار را انجام بدهد. چون فشار دستگاههایی که بودجه جاری دارند و هزینههای جاری را انجام میدهند، نمیشود و این حالت نامناسب کنونی بوجود میآید.»