به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۶ - ۲۱:۲۳
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۲/۰۹/۰۱ ساعت ۰۹:۴۷
کد مطلب : ۴۴۰۹۰۹

غزه به مثابه آزمایشگاه تسلیحات جدید

غزه به مثابه آزمایشگاه تسلیحات جدید
گروه بین الملل:  آنتونی لوونشتاین؛ روزنامه نگار، نویسنده و فیلمساز مستقل استرالیایی – آلمانی در گزارشی نوشت: می‌توان با بیان این که مقام‌های آمریکایی متعهد به  حمایت از «مکث بشردوستانه» و کاهش تلفات غیرنظامیان در غزه هستند، افکار عمومی را منحرف کرد. با این وجود، آن چه اهمیت دارد اقدامات دولت بایدن است نه افسانه‌های توخالی. در اوایل نوامبر(آبان) وزارت امور خارجه ایالات متحده فروش ۳۲۰ میلیون دلاری کیت‌های بمب هدایت شونده را تصویب کرد که بنا به گزارش‌ها به اسرائیل برای هدف قرار دادن دقیق‌تر اهداف در غزه کمک می‌کرد. به گفته «نیویورک تایمز» ارتش‌های مدرن با هدف به حداقل رساندن تلفات غیر نظامی، سیستم‌های هدایت شونده را بر روی بمب‌های خود اضافه می‌کنند؛ اگرچه خسارات به ویژه در مناطق شهری کماکان می‌تواند ویرانگر باشد.
سازمان ملل متحد و همه گروه‌های حقوق بشری در جهان به طور معمول اقدامات اسرائیل در غزه را همراه با حمله ۷ اکتبر حماس محکوم کرده و ارتش اسرائیل را متهم به ارتکاب بالقوه جنایات جنگی کرده اند. دیده بان حقوق بشر به درستی خواستار تعلیق انتقال تمامی تسلیحات به طرفین منازعه شده است. شبح ۱۱ سپتامبر و واکنش فاجعه‌آمیز ایالات متحده پس از آن روز سرنوشت ساز در سپتامبر ۲۲ سال پیش بر روی اقدامات اسرائیل در ماه گذشته سایه انداخته است. «جو بایدن» رئیس جمهور ایالات متحده در سخنانی در تاریخ ۱۸ اکتبر(۲۶ مهر) در اسرائیل گفته بود: «پس از ۱۱ سپتامبر ما در ایالات متحده خشمگین شدیم و در حالی که به دنبال عدالت بودیم و به عدالت رسیدیم اشتباهاتی نیز مرتکب شدیم».
صرفا «اشتباه» خواندن «برخی اقدامات» واشنگتن پس از ۱۱ سپتامبر اوج تکبر امپراتوری امریکاست. در طول زمامداری دولت بوش و پس از آن که بدون شک مخرب‌ترین دوران ریاست جمهوری امریکا در قرن بیست یکم بوده کارزار شکنجه در سراسر جهان ایجاد شد و گسترش یافت که بازتاب آن را می‌توان در بازداشتگاه در خلیج گوانتانامو، تهاجم غیرقانونی علیه عراق، استفاده از مکان‌های سیاه برای بازجویی و مرگ نزدیک به پنج میلیون طبق گزارش «پروژه برآورد هزینه جنگ» دانشگاه براون مشاهده کرد.امروز اسرائیل نیز مملو از خشم و انتقام است و ذره‌ای به مرگ غیر نظامیان فلسطینی اهمیت نمی‌دهد. بسیاری در دولت تحت رهبری نتانیاهو قصد انجام نسل‌زدایی علیه کل جمعیت فلسطین ابراز کرده اند. بسیاری از اعضای ارتش و مردم اسرائیل از آزار فیزیکی فلسطینیان لذت برده و آن را جشن می‌گیرند. در میان فضایی  شبیه به ایالات متحده پس از ۱۱ سپتامبر است. «جنگ علیه تروریسم» اسرائیل در حال شکل گیری است.
ارتش اسرائیل با دریافت تایید قاطع از سوی افکار عمومی اسرائیلی بمباران فرشی و سیستماتیک را علیه نوار غزه انجام داد و طی یک ماه بیش از ۲۵۰۰۰ تن مواد منفجره معادل دو بمب هسته‌ای برفراز آن شهر پرتاب کرده است. بمباران این منطقه کوچک بازتابی از کارزارهای هوایی ایالات متحده است که طی دو دهه از مقادیر خارق العاده مهمات در عراق و افغانستان استفاده کرد و ویرانی‌های عظیمی را پشت سر گذاشت.
در حال حاضر گزارش‌هایی وجود دارد مبنی بر آن که اسرائیل استفاده از شکنجه علیه زندانیان را نیز افزایش داده است. از تاریخ ۷ اکتبر نیروهای آن کشور هزاران فلسطینی از جمله کودکان را در کرانه باختری اشغالی بازداشت کرده اند. بسیاری ادعا می‌کنند که آزار جسمی جدی و بازداشت خودسرانه است. فلسطینیان غزه که در اسرائیل کار می‌کردند نیز پیش از آزاد شدن برای بازگشت به غزه دستگیر و شکنجه شدند.
خشونت اعمال شده توسط شهرک نشینان و سربازان اسرائیلی نیز در کرانه باختری اشغالی افزایش یافته است. بیش از ۲۰۰ فلسطینی به قتل رسیده‌اند که بسیاری از آنان با گلوله جنگی به قتل رسیده‌اند زیرا شهرک نشینان راست افراطی اسرائیل از فرصت استفاده می‌کنند تا مردم فلسطین را به وحشت بیاندازند آن هم در زمانی که توجه جهان به غزه معطوف شده است. دولت اسراییل هزاران سلاح به شهرک نشینان تحویل داده و به طور بالقوه سلاح‌های بیش‌تری نیز در راه هستند و فلسطینیان را حتی بیش از قبل  در معرض خشونت مرگبار قرار داده و هیچ مقام قانونی‌ای قادر به محافظت از آنان نیست.اسرائیل در ماه‌ها و سال‌های آینده احتمالا یک کارزار ترور جهانی را برای ردیابی، هدف قرار دادن و کشتن رهبران و حامیان اصلی حماس آغاز خواهد کرد که یادآور کارزار به اصطلاح کشتار هدفمند ایالات متحده پس از واقعه ۱۱ سپتامبر است. «آموس یادلین» رئیس سابق اطلاعات اسرائیل این طرح اجتناب ناپذیر «انتقام جویانه جهانی» را تایید کرده است.
با این وجود، به اصطلاح «جنگ علیه تروریسم» اسرائیل صرفا برای انتقام نخواهد بود همان طور که جنگ ایالات متحده نیز چنین نبود.
صنعت تسلیحات اسرائیل در سالیان اخیر با فروش بالا رکورد ۱۲.۵ میلیارد دلار را در سال ۲۰۲۲ میلادی از آن خود ساخت که دو برابر رقم یک دهه پیش از آن است. در سال گذشته ۲۴ درصد تسلیحات اسرائیلی به کشورهای عربی از جمله بحرین، مراکش و امارات متحده عربی صادر شده اند. بر اساس آمار وزارت دفاع اسرائیل تعداد کشورهای خریدار پهپادهای اسرائیلی در سه سال گذشته ۴۰ درصد و تعداد کشورهای خریدار مهمات نظامی اسرائیلی ۴۵ درصد رشد کرده و صادرات نرم افزارهای جاسوسی و تجهیزات سایبری مرتبط با آن که ساخت اسرائیل هستند از ۶۷ کشور به ۸۳ کشور در سال ۲۰۲۲ میلادی افزایش یافته است.
همان طور که در کتاب‌ام تحت عنوان «آزمایشگاه فلسطین» اشاره کرده‌ام اسرائیل از اشغال بی‌پایان کرانه باختری و بیت المقدس شرقی همراه با محاصره غزه برای آزمایش اشکال جدید سرکوب و نظارت در حال تکامل استفاده کرده است. این ابزارهای تهاجمی سپس به بازار عرضه می‌شوند و به اکثر کشورهای سیاره زمین فروخته می‌شوند. در این زمینه، جنگ فعلی غزه قطعا برای تجارت خوب خواهد بود.
تیم رسانه‌های اجتماعی ارتش اسرائیل در حال حاضر با افتخار اولین بار در جنگ «نیش آهنین» (Iron Sting) ساخت شرکت اِلبیت خمپاره‌ای که برای اصابت به سایت‌های پرتاب راکت حماس طراحی شده را تبلیغ می‌کند. این یک جنگ برای مخاطبان عمومی محلی و جهانی و هم چنین خریداران بالقوه خارجی است که به دنبال ایجاد زرادخانه خود هستند. اسرائیل هم چنین به احتمال زیاد امیدوار است که فروش ابزارهای نظامی و اطلاعاتی خود مبتنی بر فناوری پیشرفته را گسترش دهد.
حتی شرکت جاسوس‌افزار اسرائیلی NSO Group که سال‌ها در رسوایی‌ها غوط ور بود به دنبال آن است که وارد عمل شده و خود را به عنوان بخش اساسی این «جنگ علیه تروریسم» جدید به واشنگتن معرفی کند. ارتش اسرائیل در حمله خود به غزه به استفاده از هوش مصنوعی در نبرد برای «تولید اهداف قابل اعتماد سریع و دقیق» افتخار کرده است. اسرائیل برای سالیان متمادی اسرائیل ادعا کرده که در جنگ‌های مجهز به هوش مصنوعی پیشگام است اما هیچ مدرکی مبنی بر کاهش تلفات غیرنظامیان در هنگام استفاده از آن وجود ندارد. آمار تلفات کنونی بیش از ۱۲۰۰۰ نفر در غزه که اکثریت قریب به اتفاق آنان غیرنظامی هستند مطمئنا این این ادعا را تایید نمی‌کند.
اسرائیل در کرانه باختری اشغالی از هوش مصنوعی برای تعمیق نظارت و کنترل کامل فلسطینیان استفاده می‌کند. این یک فناوری رهایی بخش در فلسطین نیست بلکه کاملا برعکس است.
دنبال کردن یک برنامه قومی - ناسیونالیستی توسط اسرائیل هم فلسطینیان و هم یهودیان منتقد را در داخل کشور و در سراسر جهان به خطر می‌اندازد. اسرائیل منبع الهام بخش طیف‌هایی از راست جهانی و راست افراطی از هند تا مجارستان در ایجاد یک ائتلاف جهانی از دولت‌های مخالف پذیرش مهاجران، مخالف چند فرهنگ گرایی و مخالف رعایت هنجارهای حقوق بشر است.
با ادعای مطرح شده از سوی اسرائیل مبنی بر جنگ بین ارزش‌های به اصطلاح غربی در برابر بربریت تضعیف زندگی و معیشت فلسطینیان در غزه نشانه‌ای از یک دولت اسرائیلی بی‌نظم و وحشی است. با این وجود، در حالی که آن کشور وارد یک به اصطلاح «جنگ با تروریسم» سیاه و خونین می‌شود جهان غرب در هر مرحله از آن حمایت می‌کند.

 
برچسب ها: غزه
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها