دریافت لینک صفحه با کد QR
۶ عامل خاموش بروز سرطان کبد را بشناسید
10 آذر 1402 ساعت 10:55
گروه علمی:کبد عضوی از بدن است که به سمزدایی میپردازد و در عین حال پروتئینها و مواد بیوشیمیایی لازم جهت گوارش و رشد را تولید میکند به همین دلیل حفظ سلامت آن اهمیت فراوانی دارد و لازم است با اتخاذ راهکارهایی از بروز مشکلات کبدی جلوگیری شود.
به گزارش ایسنا، از سال ۱۹۹۰ به بعد خطر ابتلا به سرطان کبد به طور نسبی دو برابر شده است. علائم این سرطان معمولا خود را نشان نمیدهند مگر این که به مراحل پیشرفته برسد. با این حال انجام آزمایشات مکرر احتمال جلوگیری از این بیماری و میزان زنده ماندن در مبتلایان را افزایش میدهد.بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، شش عامل خطر بروز سرطان کبد شامل موارد زیر است:
_ چاقی: شایعترین علت بالا رفتن آنزیمهای کبدی، کبد چرب است که البته علت آن هنوز نامشخص است. یکی از عوامل موثر بر این بیماری پرخوری و چاقی است؛ به خصوص در کسانی که چاقی شکمی دارند و اندازه کمربند شکمیشان بیشتر از حد طبیعی است. پزشکان هشدار میدهند که کبد چرب غیرالکلی میتواند به سرطان منجر شود. به عقیده پزشکان گرایش به مصرف مواد الکلی و شیوع چاقی در عصر حاضر به حدی افزایش یافته که اگر از هم اکنون اقدامات ضروری و پیشگیرانه صورت نگیرد، میتواند موجب افزایش موارد جراحی در بیماران مبتلا به عارضه کبد چرب در آینده شود.
_ از دست دادن وزن: از دست دادن وزن و اشتها بدون داشتن رژیم غذایی خاص، با انواع بیماریهای مختلف از جمله تعدادی از سرطانها از جمله سرطان کبد ارتباط دارد. اگر در حال از دست دادن وزن بدون تلاش و رژیم هستید، با پزشکتان برای بررسی انواع بیماریها و جلوگیری زودرس از آنها مشورت کنید.
_ زرد شدن چشمها و پوست: این علائم زردی میتواند نشان دهنده سرطان کبد باشد ضمن این که شاید نشانهای از ابتلا به سرطان لوزالمعده نیز باشد که نیاز به تشخیص پزشک دارد.
_ ابتلا به هپاتیت C: برخی ویژگیهای خاص ممکن است شما را در معرض خطر سرطان کبد قرار دهد. افراد با سابقه ویروس هپاتیت C جزو افراد در معرض خطر هستند. با این حال درمان به موقع و زودرس هپاتیت C تا حد زیادی از بروز سرطان کبد پیشگیری میکند.
_ ابتلا به هپاتیت B: اگرچه این نوع هپاتیت با هپاتیت C ارتباطی ندارد اما میتواند منجر به سرطان شود. کودکانی که در بدو تولد واکسن این هپاتیت را دریافت نمیکنند، در معرض خطر سرطان کبد قرار میگیرند. مادر مبتلا به هپاتیت B از طریق زایمان میتواند فرزند خود را مبتلا کند. افرادی که تزریق دارو با سرنگ مشترک انجام میدهند، احتمال ابتلای بیشتری دارند. پرسنل شاغل در مراکز بهداشتی و درمانی و کسانی که با مبتلایان به هپاتیت مزمن زندگی میکنند، مستعد این بیماری هستند. واکسن هپاتیت B برای تمام نوزادان در بدو تولد و بالغین پر خطر توصیه میشود. همچنین تزریق واکسن هپاتیت B مهمترین عامل پیشگیری از سرطان بوده که در همه کودکان در بدو تولد و بالغین با ریسک بالا توصیه میشود.
_ نوشیدن الکل: مصرف کنندگان الکل در معرض خطر سیروز کبدی و از بین رفتن بافت کبد هستند. این وضعیت میتواند به سرطان کبد منجر شود.
کد مطلب: 442500
بهار نیوز
https://www.baharnews.ir