افغانستانیها بیشترین تقاضا را دارند
عربستان درخواست سرمایهگذاری در ایران را نداده است
12 آذر 1402 ساعت 11:12
گروه اقتصادی: یک سال پس از آغاز مذاکرات ایران و عربستان برای ازسرگیری روابط پس از سالها تنش و چندی پس از سفر ابراهیم رئیسی به عربستان نشانههای تمایل این کشور برای بهرهبرداری از فرصتهای سرمایهگذاری در ایران هر روز پررنگتر میشود.
به گزارش ایلنا، حسین سلیمی، رئیس انجمن سرمایهگذاری خارجی ایران، این موضوع را تایید کرد و گفت: در اتاقهای اسلامی که اعضای اتاقهای بازرگانی تمام کشورهای اسلامی سالانه دو بار در آن گرد هم میآیند، تصمیم گرفته شده شرکتهای فعال در کشورهای اتاقهای اسلامی رتبهبندی و با یکدیگر وارد همکاری شوند. در این بین شرکتهای ایرانی و عربستانی هم به دنبال ایجاد زمینههای مشترک همکاری هستند.
وی افزود: اینها برآمده از بهبود روابط سیاسی دو کشور بوده که به ارتقای روابط اقتصادی نیز انجامیده است. روابط سیاسی اساس دیگر روابط بین کشورها را در عرصه اقتصاد تشکیل میدهند.این عضو اتاق بازرگانی کشور در ادامه رشد سرمایهگذاری خارجی در ایران را در سال جاری بسیار خوب ارزیابی کرد و توضیح داد: در سال جاری نسبت به سال گذشته مجوزهای بیشتری از سوی سازمان جذب سرمایهگذاریهای خارجی برای کشورهای متقاضی سرمایهگذاری صادر شده که البته عربستان هنوز در فهرست کشورهای متقاضی قرار ندارد.
سلیمی اضافه کرد: ارزش مجوزهای صادرشده در سال جاری برای سرمایهگذاری خارجی در ایران به 4 میلیارد دلار رسیده است، با این حال صدور مجوز به معنای اجرای پروژه نیست اما به متقاضیان اجازه ورود تجهیزات و ماشینآلات موردنیاز برای اجرای پروژه را میدهد.
وی ادامه داد: این مجوزها برای سرمایهگذاران ترکیه، افغانستان، عراق، کشورهای آسیای میانه، چینیها و اروپاییها صادر شده است، با این حال نبود امکان نقل و انتقالات بانکی و اجبار به انجام این کار از طریق صرافیها همچنان اصلیترین مانع جذب سرمایه به ایران به شمار میآید. رئیس انجمن سرمایهگذاری خارجی ایران در تشریح جاذبههای سرمایهگذاری کشور اظهار کرد: سالانه حدود 20 مگاوات برق خورشیدی در ایران از طریق سرمایهگذاری خارجی تولید میشود، همچنین معادن ایرانی جذابیت زیادی برای چینیها دارد.
سلیمی همچنین گفت: بیشترین تقاضا برای سرمایهگذاری در ایرانی از سوی افغانستانیها صورت گرفته هر چندرقم سرمایهگذاری آنها چشمگیر نیست و ارزش پروژههای آنها از 2 میلیون دلار فراتر نمیرود. افغانستانیها بر پروژههای کوچک سرمایهگذاری میکنند، این در حالی است که ارزش پروژههایی که چین و ترکیه خواستار سرمایهگذاری بر آنها هستند تا 30 میلیون دلار هم پیش میرود.
کد مطلب: 442828