اژهای: وقتی برای پرداختن به حاشیهها نداریم
13 آذر 1402 ساعت 13:41
گروه سیاسی: رئیس قوه قضائیه گفت: زمان زود میگذرد و فرصت ما برای خدمت رسانی کم میشود. باید همه دست به دست هم بدهیم تا برخی از مسائل، کسریها و ضعفها را به سرعت جبران کنیم اجازه و وقت نداریم که به حاشیهها بپردازیم.
غلامحسین محسنی اژهای اظهار کرد: شیاطین و دشمنان ما به اهدافشان علیه ایران نرسیدند و شکست خوردند آنها زخم خورده هستند و آرام نمینشینند. برای خنثیکردن دشمنان به خصوص شیطان بزرگ آمریکا، به همدلی و همکاری و تلاش بیشتر با روحیه جهادی و بسیجی نیاز داریم. باید مسائل را دنبال کنیم و از مسائل اصلی کشور غافل نشویم. ما امروز یک سلسله عقبماندگیهایی داریم، اینکه فریاد بزنیم این عقبماندگیها تقصیر چه کسی بوده اشکالی ندارد اما ما را به جایی نمیرساند. باید دید امروز چطور این کار عقبافتاده را جبران کنیم. امروز مشکلاتی در حوزه مسائل اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی و تحقق عدالت اجتماعی داریم، زمان زود میگذرد.
اژهای خطاب به نمایندگان تصریح کرد: چند ماه دیگر تا پایان دوره شما نمانده است من هم نزدیک به نصف دوره مسئولیتم را گذراندهام، زمان با سرعت میگذرد و خدمت رسانی بیشتر از دست ما میرود.
وی اظهار کرد: ما درباره برق نسبت به تولید و مصرف ناترازی داریم، این ناترازی در تولید و مصرف گاز هم وجود دارد درباره آب هم مسائل جدی داریم که اگر به آن نرسیم مشکلاتی جدی به وجود میآید، درباره سوخت مثل بنزین ناترازی است باید کارهایی صورت میگرفته که نشده است. حالا آیا باید عزا بگیریم؟ باید همه دست به دست هم داده و پشت به پشت هم عقبماندگیها را جبران کرده و ارتقاء ببخشیم. دشمن به برخی ضعفها امید بسته که بتواند استفاده کند. باید به نحوی حرکت و اقدام کنیم و همه قوا و مردم دست به دست هم بدهیم که بتوانیم برخی از مسائل، کسریها و ضعفها را به سرعت و نه در درازمدت جبران کنیم. اجازه و وقتی نداریم که به حاشیهها بپردازیم.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به نامگذاری امسال تصریح کرد: رهبر انقلاب و ولی امر ما یک شخصیتی است که در همه زمینهها تجربه دارد و از کارشناسان نظر میخواهد و مشورت میکند. ایشان شعار سال را با حکمت و با تجربه انتخاب کردند ما هم باید در این راستا حرکت کنیم، نزدیک به هشت ماه و نیم از ابتدای سال گذشته باید ببینیم که برای حمایت از تولید و کاهش تورم چه کردهایم؟ به خودم نگاه میکنم و میپرسم آیا کاری که در توانم بود برای رفع موانع تولید کردهام؟ من از همه ظرفیتهایم برای حمایت از تولید، کشاورزی، تولید، صنعت و خدمت مایه نگذاشتهام؛ ما در برخی مسائل اقتصادی مشکلاتی داریم که باید آن را حل کنیم.باید مجلس شورای اسلامی و قوه قضاییه، دولت را کمک کنند به خاطر برخی از این مسائل که بنده ذکر کردم مانند کاهش ارزش پول ملی و ناترازی بانکها و از این دست مسائل. امروز عدهای از مردم در فشار هستند.
اژه ای ادامه داد: مردم ما متدین، صبور و انقلابی هستند و زیر بار فشارها برای حفظ ارزشها و نظام خود کمر خم نمیکنند اما ما وظیفه داریم برای بهبود شرایط تلاش کنیم. امروز جمع قابل توجهی از مردم از لحاظ معیشت، مسکن و امورات روزمره تحت فشار هستند. درست است که دشمن فشار آورده و تحریمهای ظالمانهای را وضع کرده است اما بنده نیز همواره به همکاران خود میگویم باید نگاه کنیم اگر تحریم و فشار دشمن است اما ما قوانینی داریم که قطعا یکی از آنها میتواند گرهگشا باشد. ما بسیار تکلیف سنگینی برعهده داریم. با همه کمبودها و اشکالات کدام کشور را پیدا میکنیم که عالیترین مسئولش مثل امام ما و رهبر انقلاب ما باشد تا در قعر دریا و فراز آسمان صدای تکبیر آن بلند باشد. نکند ما این فرصت را از دست بدهیم.
رئیس قوه قضاییه در ادامه ضمن درخواست استمداد از نمایندگان برای حل مشکلات بیان کرد: قوه قضاییه مصمم است که وظایف قانونی را انجام دهد زمانی که مجلس شورای اسلامی قانونی وضع میکند و مصوبهای دارد و پس از آن از سوی شورای نگهبان تایید میشود همه ما موظف هستیم که آن را اجرا کنیم. یکی از مسائلی که همه نمایندگان بر آن اصرار دارند تحقق عدالت اجتماعی و مبارزه با فساد و مبارزه با تبعیض و مبارزه با دانه درشتهاست. بنده همواره گفتهام اگر مراجعه کننده یک دستگاه حکومتی دولتی یا یک موسسه عمومی غیردولتی تخلف داشت ما باید به تخلف خود دستگاه جدیتر رسیدگی کنیم. اگر در قوه قضاییه کسی تخلف کند ما باید با فردی که در قوه قضاییه تخلف کرده است جدیتر برخورد کنیم. شما نمایندگان خیلی قدرت دارید چرا که نظارت در دست شماست. انتظار میرود همکاری و همافزایی بین کمیسیون اصل ۹۰ و قوه قضاییه ارتقاء یابد.
وی اضافه کرد: مساله بعدی که ما باید برای آن تلاش کنیم احیای حقوق عامه است که در این زمینه از شما کمک میخواهیم هم از لحاظ قانونی و هم از لحاظ حمایت معنوی و هم تامین اعتبارات لازم. حقوق عامه یک مقوله وسیعی است. هوا امروز چگونه است؟ آیا این آلودگی هوا از حقوق عامه به شمار میرود یا نه؟ آیا قوه قضاییه به تنهایی میتواند برخورد متناسب با این موضوع داشته باشد یا خیر؟ همه ما از امنیت روانی و جسمی مینالیم آیا به تنهایی قوه قضاییه میتواند برای تامین امنیت روانی و جسمی جامعه گام بردارد؟ ما نیاز به همکاری و همفکری شما داریم.
محسنی اژهای در ادامه خاطرنشان کرد: سند تحول قضایی سال ۱۴۰۲ به پایان میرسد از اول سال به دوستان تاکید کردیم که باید سندی متناسب با شرایط روز تنظیم شود و ما نیز خود را بروز کنیم.
اکنون سال انتخابات است، انتظار میرود در سال ۱۴۰۲ یک انتخابات پرشور، با نشاط، دشمن شکن و مایوس کننده دشمنان و خوشحالکننده مردم متدین و انقلابی برگزار شود. انتخاباتی که در بستری امن و سالم با مشارکت بالا باشد. برگزاری این انتخابات الزاماتی دارد، بایدها و نبایدهایی دارد که بخش قابل توجهی از آن به قوا باز میگردد. بایدهایی که موجب مشارکت بالا و نشاط مردم و ایجاد فضای سالم انتخاباتی میشود را باید احصا کنیم. اگر تاکنون احصا نکردهایم دیر است. اکنون باید با همافزایی برای آن راهکار پیدا کنیم.یکی دیگر از مسائلی که در خصوص آن گلایه میشود بحث فضای مجازی است ما شورای عالی فضای مجازی داریم که سران قوا نیز عضو آن هستند.اینکه کاندیداها خصوصیات، برنامهها و وظایفشان را برای مردم تبیین کرده و توضیح دهند خوب است اما نیازی نیست انسان برای معرفی خود دیگران را تخریب کند. ما باید دست به دست هم داده و کمک کنیم به قول معروف حرمت امامزاده را متولی باید نگه دارد که اگر کنترل نشود شرایط سخت خواهد شد. برای جلوگیری از فضاسازی که باعث سوء استفاده دشمنان و بدخواهان میشود باید شرایط را مراقبت کنیم انتخابات بالاخره تمام میشود و ان شاءالله مثل همیشه خوب خواهد بود اما در نهایت بداخلاقیها میماند و تا بعد از انتخابات هم رسوب میکند.
کد مطلب: 443067