کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

سبقت قیمت از سرعت

گرانی اینترنت در راه است؟

20 آذر 1402 ساعت 11:22


گروه اقتصادی:وظیفه دولت‌ها در افزایش سرعت اینترنت بسیار مهم است و به عنوان یک اولویت‌ از آن‌ها در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در نظر گرفته می شود. دولت‌ها می‌توانند سیاست‌ها و قوانینی را برای تشویق ارائه دهندگان خدمات اینترنت تعیین کنند تا از از این طریق سرعت و کیفیت خدمات را بهبود بخشند. این امر شامل تنظیم استانداردها، تسهیلات مالی، تشویق به رقابت سالم و تنظیم قراردادهای عمومی می‌شود.

به گزارش گسترش نیوز،دولتمردان این قدرت را دارند که به عنوان سرمایه‌گذار اصلی در زیرساخت‌های ارتباطی عمل کنند. این موضوع شامل ساخت و توسعه شبکه‌های فیبر نوری، ارتقاء شبکه‌های تلفن همراه و ایجاد زیرساخت‌های مورد نیاز برای ارتباطات بی‌سیم می‌شود.دولت‌ها می‌توانند طیف فرکانسی مورد نیاز برای ارتباطات بی‌سیم را تنظیم کنند و به ارائه دهندگان خدمات اینترنت اجازه دهند از آن بهره بگیرند. این کار می‌تواند به افزایش سرعت و پوشش شبکه‌های بی‌سیم کمک کند.

اشخاص تصمیم گیر در دولت قادرند به رشد رقابت در صنعت ارائه خدمات اینترنت کمک کنند. این مطلب شامل ایجاد شرایط رقابتی سالم و تشویق به ورود اپراتورهای جدید به بازار می شود.دولت‌ها می‌توانند برنامه‌ها و طرح‌هایی را برای توسعه مهارت‌های فنی و آموزش کارکنان صنعت ارتباطات و اینترنت ارائه دهند. این کار می‌تواند به بهبود توانمندی‌های فنی و تخصصی در ارائه خدمات اینترنت کمک کند.

به طور کلی، دولت‌ها نقش مهمی در افزایش سرعت اینترنت دارند و با تعیین وضع سیاست‌ها، سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها، تنظیم تخصیص طیف فرکانسی، تشویق به رقابت و توسعه مهارت‌های فنی، می‌توانند بهبود سرعت و کیفیت اینترنت را برای کاربران تسهیل کنند.

سرعت پایین اینترنت در ایران همواره یکی از موضوعات چالش برانگیز محسوب می شود و طی سال های اخیر، کاربران ایرانی همیشه نسبت به سرعت پایین و کیفیت نامناسب اینترنت گلایه مند بوده‌اند.وزیر ارتباطات چندی پیش در خصوص افزایش سرعت اینترنت در کشور ادعای جالبی را مطرح کرد که با واکنش های زیادی از سوی کاربران و همین طور کارشناسان حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات همراه بود. عیسی زارع پور در این خصوص گفت: «سرعت اینترنت در ایران در حال رسیدن به گیگابایت بر ثانیه است. همه مسائل اقتصادی و اجتماعی به سرعت اینترنت گره خورده است.»در این راستا گفت و گویی با کیوان نقره کار، کارشناس حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات داشتیم که در ادامه می خوانید.

باید نگاه زیرساختیِ فناورانه داشته باشیم
کیوان نقره کار درباره اظهارات وزیر ارتباطات مبنی بر افزایش سرعت اینترنت ایران در آینده نزدیک گفت: از یک سو می توان ادعای دولت مبنی بر افزایش سرعت اینترنت را درست و منطقی درنظر گرفت اما نکته مهم در این رابطه، فاصله حرف تا عمل مسئولان است. ما باید یک نگاه زیرساختیِ فناورانه به این موضوع داشته باشیم و از رهگذر این نوع دید، به چرایی عدم وقوع وعده های دیرینه دولتمردان برسیم.

او ادامه داد: واقعیت امر این است که برخی از دستگاه های ما به دلیل تحریم ها دچار استهلاک شده و قابلیت به روزرسانی از نظر تجهیز سخت افزارهای نو را ندارند. در بحث نیروی انسانی توانمند و متخصص نیز ضعف های محسوسی وجود دارد و از این رو، امکان استفاده از تمام ظرفیت‌ها وجود ندارد. ما باید از طریق زیرساخت های موجود، خدماتی را ارائه دهیم که نیاز به نگاه قانونی و مقررات صحیح و اصولی دارد.

ما از سرعت تکنولوژی روز دنیا عقب هستیم
نقره کار ادامه داد: از نظر قانون گذاری، کشور ما از سرعت تکنولوژی روز دنیا عقب است و باید نسبت به بهبود شرایط در کوتاه ترین زمان ممکن مبادرت و کوشش صورت بگیرد. لذا به جای دستیابی به موقعیت بهتر در بحث سرعت تکنولوژی، مسئولان ما اقدام به توقف آن می کنند؛ بنابراین ادعای اخیر آقای وزیر در ذات درست است اما باید دید که در بُعد عمل گرایی چه اقداماتی صورت خواهد گرفت.

وی در رابطه با تاثیر منفی سرعت پایین اینترنت بر صنعت بانکداری و به ویژه نئوبانک ها اظهار کرد: اقتصاد دیجیتال که بانکداری قسمتی از آن را تشکیل می دهد، یکی از حوزه هایی محسوب می شود که می تواند بر بستر اینترنت سریع و با کیفیت توسعه پیدا کند. از این موضوع با اهمیت‌تر، بحث جان آدم‌ها و حوزه سلامت الکترونیک است که می تواند از بستر مذکور استفاده کند.

از جان انسان تا فرهنگ
کارشناس حوزه فناوری اطلاعات افزود: این مطلب در خصوص حوزه های آموزش، فرهنگ و سرگرمی نیز صدق می کند و سرعت اینترنت نقش بسیار مهمی را در این میان ایفا می کند. باید درنظر داشت که به واسطه سرعت پایین یا کیفیت نامناسب اینترنت، انتقال اطلاعات پزشکی و سلامت با مشکل مواجه خواهد شد. در این شرایط، ممکن است که جان انسان ها به خاطر عدم فراهم سازی شرایط مطلوب اینترنتی به خطر بیفتد؛ بنابراین در دنیای امروز، سرعت و کیفیت اینترنت از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

نقره کار ضمن تاکید بر اهمیت اینترنت پرسرعت و باکیفیت در کشور به گسترش نیوز گفت: مسلما هرچقدر وضعیت فضای مجازی ما بهتر باشد، چرخه های اقتصاد کشور نیز حرکت بهتر و روان‌تری خواهد داشت و در ادامه مشکلی هم متوجه حوزه های مهم نظیر سلامت و درمان نیز نمی شود. در کنار توجه به این حوزه های حیاتی، باید نگاه ویژه‌ای هم به کسب و کارهای مجازی داشته باشیم که وابستگی شدیدی به وضعیت اینترنت کشور دارند.

دولت باید رویه غلط خود را کنار بگذارد
او در مورد قیمت اینترنت و احتمال افزایش تعرفه‌ها به گسترش نیوز گفت: متأسفانه در سال‌های اخیر شاهد افزایش چشمگیر قیمت اینترنت بودیم، اما بهبود کیفیت و افزایش سرعت برای کاربران در نظر گرفته نشد. دولت ها در سراسر جهان، از کاربر نهایی اینترنت، پول دریافت نمی کنند و از طریق خدمات ارائه شده از این بستر کسب درآمد صورت می گیرد.

کارشناس حوزه کسب و کار در ادامه مطرح کرد: درواقع آن ها اینترنت باکیفیت ارائه می کنند تا کسب و کارها با رونق خوبی مواجه شوند. سپس این کسب و کارها به ازای دریافت سرویس مدنظر خود، درصدی در قالب مالی و یا ارزش افزوده به دولت پرداخت می کنند.

با طرح رجیستری موافق هستم
نقره کار با اشاره به تصمیم گیری های نادرست دولت به گسترش نیوز گفت: روند دولت سیزدهم و دولت های گذشته در حوزه فناوری اطلاعات کاملا اشتباه است و جز نارضایتی عمومی، خروجی دیگری به همراه نخواهد داشت. به باور من، دولتمردان ما باید بازی بهره گیری از فضای مجازی را هم به سود خود و هم به نفع کاربر نهایی تغییر دهند.

او در پیوند با احتمال تولید گوشی ایرانی با توجه به ادعای اخیر وزارت ارتباطات عنوان کرد: من به عنوان فعال این حوزه با طرح رجیستری موبایل موافق هستم و این طرح را برای ساماندهی واردات تلفن های همراه و مقابله با قاچاق کالا مهم ارزیابی می کنم. اجرای نادرست این طرح، مسئله‌ای به حساب می آید که تبعات منفی زیادی به همراه دارد و انتقادات تند و تیزی را متوجه دولتمردان می کند. این طرح در ذات خود، طرح خوب و موثری است ولی باید به درستی هم به اجرا درآید تا از پیامدهای منفی آن جلوگیری شود.


کد مطلب: 444136

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/444136/گرانی-اینترنت-راه

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir