به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۱۰ - ۱۲:۵۸
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۳/۰۳/۲۵ ساعت ۱۴:۰۴
کد مطلب : ۴۵۲۷۱

قدردانی و گلایه‌های شافعی از دولت یازدهم

گروه اقتصادي: همزمان با مقارن شدن اولین سالگرد انتخابات دولت یازدهم با جلسه هیات نمایندگان اتاق ایران رییس اتاق ایران قدردانی و گلایه‌های خود را در طی یک سال اخیر از دولت یازدهم به عمل آورد.
قدردانی و گلایه‌های شافعی از دولت یازدهم
غلامحسین شافعی - رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران - امروز در سی و ششمین نشست هیات نمایندگان این تشکل اقتصادی با بیان این‌که امروز مقارن است با اولین سالگرد انتخابات ریاست جمهوری در کشور در 24 خرداد ماه سال قبل گفت: مردم با حضور در این انتخابات سرنوشت خود را رقم زدند و این انتخابات در شرایطی برگزار شد که کشور به لحاظ سیاست، اقتصادی و اجتماعی در وضعیت بحرانی قرار داشت.

وی ادامه داد: خوشبختانه دولت یازدهم در این مدت با عملکرد خود موفق شد اعتماد جامعه جهانی را در خارج از مرزهای ملی و جامعه مدنی و بخش خصوصی را در داخل کشور به خود جلب کند. شافعی در ادامه با اشاره به تدابیر دولت یازدهم در حوزه دیپلماسی خارجی و اقتصاد تصریح کرد:‌ دولت یازدهم با گشودن باب مذاکره با قدرت‌های بزرگ یک بار دیگر به جهانیان نشان داد که برخلاف هیاهو افراطگرایان داخلی وخارجی مردم و دولت ایران خواستار صلح و هم زیستی مسالمت آمیز با کشورهای دیگر هستند. به گفته رییس اتاق ایران ، دولت در حوزه سیاست داخلی و عرصه فرهنگی نشان داد که به آرای ملت وفادار است و درصدد تعقیب شعارهای انتخاباتی خود در این حوزه است.

شافعی با بیان این‌که دولت در حوزه اقتصادی با توجه به مضیقه مالی شدید که ناشی از تحریم‌های بین المللی بود ابتدا اصلاحیه بودجه سال 92 را با کاستن از حجم مخارج خود به مجلس ارائه کرد گفت: سپس لایحه بودجه سال 93 را در موعد مقرر به مجلس برده و در زمان رسیدگی به بودجه برخلاف گذشته شاهد تعامل سازنده بین دولت و مجلس بودیم. وی ادامه داد:‌بالاخره بودجه ای به تصویب رسید که از پیش در حد امکانات مالی کشور تنظیم شده بود و در آن نشانی از بی انضباطی مالی دیده نمی شد. رییس اتاق ایران گفت:‌دولت برخلاف رویه ای که در دولت اواخر دولت دهم معمول شده بود به رغم مضیقه شدید مالی خود در یک سال گذشته از استقراض از بانک مرکزی اجتناب کرد و در عمل استقلال این بانک را به رسمیت شناخت.

شافعی با تاکید بر این‌که این سیاست مسوولانه دولت تاثیر بسزایی در کنترل حجم پایه پولی و نقدینگی در اقتصاد کشور داشت، تصریح کرد:‌ از این طریق بانک مرکزی توانست نرخ تورم نقطه به نقطه 45 درصد را درخرداد ماه سال قبل به نرخ تورم 17.5 درصدی کاهش دهد. وی با اشاره به این‌که در سایه شکل گیری انتظارات خوشبینانه به آینده مذاکرات هسته ای و کاهش نرخ تورم از التهابات بازار ارز کاسته شد بیان کرد: با کاهش معاملات سوداگرانه ارز نرخ ارز در بازار آزاد در هول و حوش هر دلار 3000 تومان کم و بیش تثبیت شد. رییس اتاق ایران افزود:‌دولت در همان اوایل کار عزم خود را برای برداشتن موانع تولید در کشور از طریق مصوبات 35 بندی خود نشان داد و با عملی شدن برخی از مفاد این مصوبات از موانع تولید تا حدودی کاسته شد.

شافعی با اشاره به حضور و تعامل بیشتر دولت یازدهم با اتاق ایران اظهار کرد: دولت تدبیر و امید برخلاف گذشته با پاسخ مثبت به دعوت اتاق ایران برای شرکت در نشست‌های مشترک دولت و بخش خصوصی باب گفت وگو را با بخش خصوصی باز کرد. وی در ادامه به تعاملات بین اتاق بازرگانی ایران و دولت یازدهم طی یک سال اخیر اشاره کرد و گفت: طی سال گذشته حدود 10 جلسه شورای گفت وگو از مرداد ماه سال 92 تا به امروز تشکیل شد که البته انتظار حضور بیشتر از نمایندگان را نیز داریم. همچنین باید به برگزاری کمیته ماده 76 ، شرکت فعال نمایندگان اتاق در جلسات شورای پول و اعتبار، شرکت فعال نمایندگان اتاق در مجلس و کارگروه‌های تخصصی دولت اظهارنظر در مورد لایحه بودجه سال 93 و ارائه آن به دولت ،‌مجلس و حضور فعال در کمیسیون برنامه و بودجه مجلس برای طرح خواسته‌های اتاق ایران، ارائه گزارش رفع موانع تولید به دولت که حاوی پیشنهادات اتاق در زمینه اقتصاد کلان بوده، ارائه گزارش عملکرد اقتصاد ایران در سال 92 و پیش بینی سال 93 به دفتر مقام معظم رهبری و سران سه قوه اشاره کرد.

به گفته رییس اتاق ایران ، نظام بانکی موجود و سیاست‌های اعتباری آن درخدمت تولید نبوده و عملکرد ضعیف نظام بانکی در زمینه توزیع اعتبارات بانکی مساله‌ای است که تاکنون بر کسی پوشیده نبوده است هر چند که بانک مرکزی اعلام کرده است که سیاست‌های آن اولویت دادن به تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی است و طرح‌های رو به اتمام است. وی دراین زمینه گفت: اما بانک مرکزی برای اجرای این سیاست درست فاقد ابزارهای ضروری است و اجرای کامل قانون پولی و بانکی کشور و قانون برنامه پنجم در مورد اصلاح نظام بانکی ضرورت دارد.

شافعی با بیان این‌که هر چند دولت در زمینه بهبود فضای کسب و کار گام‌هایی برداشته اما اگر با روال فعلی حرکت ادامه یابد محیط کسب وکار کشور ظرف سال جاری و سال آینده شاهد بهبود نخواهد بود، تصریح کرد: پیشنهاد بخش خصوصی این است که دولت با استفاده از تجارب کشورهای موفق در این زمینه و کارشناسان خبره گام‌های اساسی‌تری را دراین حوزه بردارد. رییس اتاق ایران با تاکید بر این‌که به رغم اقدامات جسته و گریخته در زمینه مبارزه با مفاسد اقتصادی ورانت جویی دولت فاقد تحلیل مشخص از علل و عواقب این موضوع است، اظهار کرد: نقشه راه و سیاست‌های مدونی برای مبارزه با فساد در کشور وجود ندارد. دراین زمینه همکاری سران قوه و یا یاری گرفتن ازجامعه مدنی و تشکل‌های بخش خصوصی ضروری است.

وی با اشاره به این‌که دولت فاقد سیاست صنعتی و کشاورزی است، بیان کرد: ورود آزادانه بخش خصوصی به فعالیت‌های تولیدی هر چند در ظاهر سیاستی در جهت تقویت بخش خصوصی است اما بدون توجه ظرفیت بازارهای داخلی و صادراتی و بدون هماهنگ کردن سرمایه‌گذاری‌های مرتبط بدون اصلاح نظام بانکی و اعتباری و ... راه به جایی نمی‌رسد. شافعی در پایان با تاکید بر این‌که تجربه 25 ساله برنامه اقتصادی در ایران نشان داده که ظرفیت تنظیم مفاد قانونی برنامه‌ها و تصویب اهداف کمی و سیاست‌های برنامه‌ها توسط مجلس نمی‌توان به اهداف عالیه نظام در خصوص پیشرفت اقتصادی و بهبود سطح رفاه مادی و برخورداری مردم دست یافت گفت:‌بخصوص آن که در دو برنامه چهارم و پنجم فارغ از فراهم بودن بسترهای نهادی مناسب برای رشد سریع و پایدار اقتصادی هدف رشد اقتصادی هشت درصد در برنامه‌ها تعیین می‌شود ولی محقق نمی‌شود.
مرجع : ايسنا