وضعیت خاورمیانه خطرناکتر از سال ۱۹۷۳
10 بهمن 1402 ساعت 13:50
گروه بین الملل: وزیر خارجه ایالات متحده، گفت که شرایط در خاورمیانه از تمام این پنج دهه گذشته خطرناکتر است.
آنتونی بلینکن، در نشست خبری مشترکی با ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، در واشینگتن حضور یافته بود، اظهار داشت: «میتوانم استدلال کنم که دستکم از سال ۱۹۷۳ تاکنون وضعیتی به خطرناکی وضعیتی که امروز در سراسر منطقه با آن مواجه هستیم نداشتهایم. حتی احتمالا از قبل از آن. و ما در چنین فضایی فعالیت میکنیم.»
در ۶ اکتبر ۱۹۷۳، ائتلافی از کشورهای عربی به رهبری مصر و سوریه، حمله غالگیرانهای به اسرائیل کردند. این حمله از آنجا که در یوم کیپور، یکی از مقدسترین روزها برای یهودیان، انجام گرفت، به عنوان جنگ یوم کیپور شناخته میشود و ۱۹ روز به طول انجامید. جنگ به طور عمده در شبه جزیره سینا و در بلندیهای جولان متمرکز بود و در نهایت نیز با شکست قوای کشورهای عربی به پایان رسید.
بلینکن، در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت، پاسخ ایالات متحده به حمله مرگبار هواپیماهای بدون سرنشین علیه نیروهای آمریکایی در اردن میتواند چند سطحی و در یک بازه زمانی ادامهدار باشد.
بلینکن گفت: «این پاسخ میتواند چند سطحی باشد، در چند مرحله انجام شود و ادامه یابد.»
مقاومت اسلامی عراق شامگاه یکشنبه مسئولیت حمله به پایگاه آمریکایی «برج ۲۲» در مثلث مرزی عراق، سوریه و اردن را که بر اثر آن ۳ نظامی آمریکایی کشته و دستکم ۴۰ نفر هم زخمی شدند، برعهده گرفت.پیش از این «جان کربی»، هماهنگکننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید گفته بود آمریکا بهدنبال تشدید تنش در منطقه نیست.
کربی روز دوشنبه در پاسخ به این که آیا آمریکا با توجه به تکرار حملات نیروهای مقاومت منطقه علیه مواضع این کشور در پی در گرفتن جنگ غزه، حمله شدیدتری به منظور ایجاد بازدارندگی انجام میدهد، گفت: «ما الان در حال بررسی گزینههای پیش روی خود هستیم. مسلما، ما الان با وجود کشتهشدن سه نظامی آمریکایی و مجروح شدن بیش از ۳۰ نفر، در موقعیت دیگری قرار داریم.»کربی با اشاره این که «آمریکا در حال بررسی گزینههای خود برای پاسخ دادن» است، گفت: «چیزی را پیشتر از رئیسجمهور اعلام نمیکنم، اما میتوانم بگویم که او تعهداتمان نسبت به دفاع از خود، نظامیان و مواضعمان در منطقه را بسیار جدی میداند.»
کربی همچنین گفت آمریکا معتقد است گروه مقاومت «کتائب حزبالله عراق» حمله به پایگاه آمریکا در مرز اردن و سوریه را انجام داده است.
«جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا پیشتر آنچه «گروههای شبهنظامی تحت حمایت ایران» خواند را مسئول این حمله دانست.
همزمان نیویورک تایمز به نقل از مقامات اطلاعاتی آمریکا خبر داد، در حالی که ایران «تسلیحات، منابع مالی و گاهی اطلاعاتی» را به گروههای مقاومت ارائه میکند، اما هیچ مدرکی دال بر تصمیم گیری این کشور برای حملات وجود ندارد، «به این معنی که ممکن است از حملات آگاه نبوده باشد.»
کد مطلب: 453254