تهدید آخرالزمانی روسیه در جنگ احتمالی با ناتو
20 بهمن 1402 ساعت 16:27
گروه بین الملل: دمیتری مدودف، قائممقام شورای امنیت روسیه در مطلبی نوشت که اگر جنگی بین مسکو و ناتو اتفاق بیفتد، آخرالزمان به راه خواهد افتاد و چنین جنگی منحصر به سنگرها نخواهد بود.
در هفتههای آینده، احتمالا شاهد سیلی از اظهارنظرهای رسمی و تحلیلهای کارشناسی در مورد دومین سالگرد آغاز حمله نظامی روسیه به اوکراین خواهیم بود. در واقع، نزاع بین روسیه و اوکراین نه ۲ سال پیش بلکه ۱۰ سال پیش و زمانی که روسیه شبه جزیره کریمه را در فوریه ۲۰۱۴ ضمیمه خاک خود کرد، آغاز شد.
در همین اثنا، دمیتری مدودف، قائممقام شورای امنیت روسیه در برنامه پیامرسان تلگرام نوشت: «سوناک، شولتس، ماکرون، رهبران نروژ، فنلاند، لهستان و دیگر سران [کشورهای عضو] ناتو مدام دم از این میزنند که ما باید برای جنگ با روسیه آماده باشیم. اگرچه روسیه بارها گفته است که هیچ برنامهای برای درگیری با کشورهای ناتو و اتحادیه اروپا ندارد، اما این پچپچ کردنهای بینهایت خطرناک حول این موضوع ادامه دارد.»
دمیتری مدودف که گاهی از او با نام «باز جنگی» روسیه نیز نام برده میشود در پیام خود مدعی شده است که دلیل این قبیل سخنان صرفا «برای منحرف کردن توجه رایدهندگان [اروپایی] برای توجیه هزینهکردهای چند میلیارد دلاری برای باندراییهای از ردهخارج شده اوکراینی» است.لازم به یادآوری است که منظور مدودف از «باندراییهای اوکراینی» به «استپان باندرا»، قهرمان ملیگرای اوکراین اشاره دارد که روسیه از او به عنوان یک شرور یاد میکند.
مسکو برای موجه جلوه دادن حمله نظامی خود با هدف اعلامی «نازیزدایی» از اوکراین، همچنان نام باندرا را ذکر میکند و به این واقعیت اشاره میکند که برخی از نیروهای ملیگرا در ابتدا با نیروهای آلمانی در نبرد خود علیه روسها همکاری کردند و گفته میشود که در کشتار دهها هزار لهستانیتبار در غرب اوکراین دست داشتند.
دنیس اشمیهال، نخست وزیر اوکراین در کییف و در یک نشست خبری مشترک با جوزپ بورل، دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا اعلام کرد که کمکهای مالی، بشردوستانه و نظامی اتحادیه اروپا به کشورش از زمان تهاجم گسترده روسیه در فوریه ۲۰۲۲ به حدود ۸۵ میلیارد یورو رسیده است.
بورل نیز به نوبه خود خاطرنشان کرد که اگر تمام کمکهای ارائه شده را به صورت سر جمع حساب کنیم، به ۸۸ میلیارد یورو میرسد که ۲۸ میلیارد یوروی آن در قالب حمایت نظامی بوده است.
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در همین رابطه افزود که انتظار دارد تا پایان سال جاری میلادی بیش از ۱ میلیون و ۱۵۰ هزار گلوله مهمات در اختیار اوکراین قرار دهد.
بورل خاطرنشان ساخت که «مجتمع دفاعی-صنعتی اتحادیه اروپا به رشد و توسعه خود ادامه میدهد و میتوانیم بگوییم که ظرفیت آن ۴۰ درصد افزایش یافته است.»
مدودف در دنباله اظهارات خود در مدعی میشود که «این پول هنگفت به جای اینکه صرف حل مشکلات اجتماعی خود آن کشورها شود، صرف جنگ در کشوری رو به افول میشود که برای مالیاتدهندگان [اروپایی] نامانوس است، جمعیت اوکراین در سراسر اروپا پراکنده شده و ساکنان محلی [آن کشورها] را به وحشت انداخته است. به همین دلیل است که رهبران این کشورها هر روز می گویند: ما باید برای جنگ با روسیه آماده شویم و به کمک اوکراین ادامه دهیم و بنابراین نیاز به تولید تانک، گلوله، پهپاد و سایر تسلیحات بیشتر داریم.»
این مشاور کرملین در مطلب خود مینویسد که «اگر خدای ناکرده چنین جنگی رخ دهد، دیگر خبری از سناریوی عملیات ویژه نظامی در کار نخواهد بود. اینطور نیست که [چنین جنگی] در سنگرها و با آتش توپخانه، خودروهای زرهی، پهپادها و جنگ الکترونیک باشد.»
دمیتری مدودف که از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۲ رئیس جمهوری روسیه نیز بوده است، ضمن تهدید تلویحی ناتو و اتحادیه اروپا در ادامه مطلب خود میافزاید که «ناتو یک بلوک نظامی عظیم است، جمعیت کشورهای عضو آن تقریباً ۱ میلیارد نفر است و مجموع بودجه نظامی آنها میتواند به یک و نیم تریلیون دلار برسد. بنابراین به دلیل غیرقابل مقایسه بودن پتانسیلهای نظامی ما [با ناتو] چارهای نخواهیم داشت.»مدودف در توضیح چگونگی پاسخ احتمالی مسکو به رویارویی نظامی با کشورهای عضو ناتو نوشت: «پاسخ [روسیه] نامتقارن خواهد بود. موشکهای بالستیک و کروز با کلاهکهای ویژه برای حفاظت از تمامیت ارضی کشورمان استفاده میشود. این [پاسخ] بر اساس اسناد دکترین نظامی ما خواهد بود و برای همه شناخته شده است و این همان آخرالزمان بدنام است. یعنی پایان همه چیز.»
بند ۱۹ دکترین هستهای ۲۰۲۰ روسیه شرایطی را مشخص میکند که تحت آن رئیس جمهوری این کشور میتواند استفاده از سلاح هستهای را در نظر بگیرد.
اگر خدای ناکرده چنین جنگی رخ دهد، دیگر خبری از سناریوی عملیات ویژه نظامی در کار نخواهد بود. اینطور نیست که [چنین جنگی] در سنگرها و با آتش توپخانه، خودروهای زرهی، پهپادها و جنگ الکترونیک باشد.
مدودف در انتهای نوشته خود با تکرار ادعاهای خود مبنی بر آماده شدن ناتو و اتحادیه اروپا برای جنگ با روسیه، به سیاستمداران غربی توصیه کرد که «این حقیقت تلخ را به رای دهندگان بگویند، نه اینکه آنها را همچون احمقهای بیمغز فرض کنند.»
مدودف پیشتر خود را یک لیبرال مدرن معرفی میکرد ولی الان به یک شخصیت به شدت ضدغربی تبدیل شده و در اظهاراتش اغلب از غرب با انتقاد و حتی توهین یاد میکند. به هر حال، این اولین بار نیست که مدودف کشورهای اروپایی و ناتو را تهدید میکند. او در عین حال هر بار ادعا می کند که روسیه «هیچ برنامهای برای درگیری با ناتو و اتحادیه اروپا» ندارد.
مدودف در اواسط ماه ژانویه گفت که روسیه همیشه با اوکراین در جنگ خواهد بود و در ۱۰ یا ۵۰ سال آینده نیز مسکو دلیلی برای حمله خواهد داشت.
در ۱۲ ژانویه و در جریان سفر ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا به کییف، مدودف تهدید کرد که به بریتانیا اعلام جنگ خواهد کرد،و حتی قبل از آن هم به مقامات بریتانیایی هشدار داده بود که به دلیل حمایت لندن از اوکراین، آنها یک «هدف مشروع نظامی» محسوب میشوند.
مدودف در دسامبر ۲۰۲۳ نیز گفت که خطر درگیری روسیه با ناتو و شروع جنگ جهانی سوم «هیچ وقت اینقدر واقعی نبوده است.»
او پیش از این تهدید کرده بود که به کارخانههای آلمان حمله خواهد کرد.
کد مطلب: 454968