به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۹ - ۲۳:۵۷
 
۲
تاریخ انتشار : ۱۳۹۳/۰۳/۲۹ ساعت ۰۸:۱۵
کد مطلب : ۴۵۶۱۲

دنیای پوشیدنی‌های هوشمند / تصاویر

گروه علمي وفناوري: این روزها پوشیدنی‌ها از ابزارهای کاربردی نوین دنیای فناوری به حساب می‌آیند و شاید روزی این ابزارهای هوشمند همه امور زندگی را متحول کنند.
شاید بتوان آغاز تحول ابزارهای ارتباطی را در پیشرفت ساعت‌های هوشمند خلاصه کرد. بعد از اینکه ساعت‌های هوشمند حضور خود را در بازار فناوری پررنگ‌تر از قبل کردند، تحول جدید در دنیای پوشیدنی‌ها آغاز شد.

 

ساعت‌های هوشمند

 

نخستین طرح ساعت هوشمند توسط شرکت ساعت سازی همیلتون که بعدها توسط سیکو خریداری شد، کلید خورد. شاید عکس این ساعت شما را به یاد آتاری خاک خورده کنار اتاقتان بیندازد. اما در هرصورت امروز دیگر بازار ساعت‌های هوشمند در دست سیکو نیست و غول‌های فناوری همچون سامسونگ، سونی و ال. جی این بازار را در دست گرفته‌اند.

 

 

 

 

 

 

 

 

ساعت‌های هوشمند امروزی با استفاده از فناوری‌هایی نظیر بلوتوث و NFC به گوشی‌های هوشمند متصل می‌شوند و بعضی از اعلانات گوشی برای کاربر به نمایش می‌گذارند. درحال حاضر اکثر ساعت‌های هوشمند با سیستم‌عامل اندروید سازگاری دارند. به علاوه کمپانی اپل نیز علاقه زیادی برای ورود به این حوزه از خو نشان داده و به زودی ساعت هوشمند خود را روانه بازار می‌کند.

 

دستبندهای پوشیدنی

 

دستبندهای پوشیدنی بیشتر ظاهری ورزشی دارند و کاربرد آن‌ها محدودتر از ساعت‌های هوشمند است. اکثر دستبندهای هوشمندی که درحال حاضر روانه بازار شده‌اند ضربان قلب، میزان کالری مصرف شده توسط کاربر، میزان مسافت طی شده، اطلاعاتی در مورد وضعیت خواب، ساعت و تقویم را در اختیار کاربر می‌گذارد.

 

 

 

 

 

 

 

شاید بتوان گفت که در حال حاضر دستبندهای هوشمند کمی محدودتر از سایر گجت‌ها محسوب می‌شوند.

 

پوشیدنی از جنس عینک

 

عینک گوگل طرحی اولیه برای تولید انبوه نمایشگرهایی است که برروی سر کاربر قرار گرفته و از واقعیت افزوده استفاده می‌کنند. واقعیت افزوده مفهومی نزدیک به واقعیت مجازی است؛ در واقعیت مجازی تمام دنیای اطراف کاربر توسط یک کامپیوتر شبیه‌سازی می‌شود اما در واقعیت افزوده بسیاری از عناصر در دنیای واقعی وجود دارند و تنها بخشی از آن‌ها توسط کامپیوتر ساخته شده و به محیط اضافه می‌شوند.

 

 

 

 

به علاوه این دستگاه امکاناتی از قبیل عکسبرداری و وبگردی را برای کاربر مهیا می‌کند. البته باید به این موضوع توجه کرد که طرح عینک هوشمند درحال حاضر چندان تجاری سازی نشده و درحد توسعه و تحقیقات اولیه است.

 

دستکش‌هایی که دست را گرم نمی‌کنند

 

یکی از کاربردهای اصلی دستکش گرم‌ کردن دست‌ها در فصل‌ زمستان است. اما گویا دنیای فناوری قصد دارد دنیای دستکش‌ها را نیز متحول کند. دستکش‌های هوشمند از ابزارهایی به حساب می‌آید که می‌توان آن را در فهرست پوشیدنی‌های هوشمند قرار داد. البته این طرح نیز همچون عینک گوگل در مرحله تحقیقات به سر می‌برد.

 

 

 

 

 

 

 

به عنوان مثال چندی پیش محققان آلمانی دستکش هوشمندی طراحی کرده اند که با کمک چندین حسگر، قادر به رهگیری حرکات دست و تشخیص حروف نوشته شده در هواست. درحال حاضر اخباری مبنی بر اینکه گوگل در حال کار روی این پروژه است به گوش می‌رسد. گفته می‌شود این دستکش هوشمند از دوربین، پردازنده ها، حافظه تشکیل شده باشد و بتواند عملکردی در شبکه از خود به نمایش بگذارد.

 

کلاه هوشمند

 

البته نمی‌توان اسم این فناوری جدید شرکت Reebok را کلاه گذاشت. درحقیقت Reebok CHECKLIGHT روی سر یک ورزشکار قرار می‌گیرد و بوسیله سنسورهایی که رو آن تعبیه شده تشخیص می‌دهد که آیا ضربه جدی به سر فرد وارد شده است یا نه؟ درحقیقت این سربند با استفاده چراغ‌های مختلفی که روی آن تعبیه شده میزان جراحت وارد شده به سر کاربر را مشخص می‌کند.

 

گجت پوشیدنی ارزش خریدن دارد؟

 

البته این جمله برای کاربرانی که عاشق تکنولوژی و دنیای فناوری هستند معنایی ندارد. اگر بخواهیم بصورت دقیق به این موضوع بپردازیم پوشیدنی‌های هوشمند درحال حاضر در اول راه قرار دارند و چندان روی آن‌ها کار نشده است. درحقیقت می‌توان دو ایراد را به این پوشیدنی‌ها وارد کرد. اولین ایراد این است که تمامی آن‌ها باید به یک منبع خارجی برای انتقال اطلاعات مانند گوشی هوشمند متصل شوند و این کمی از جذابیتشان می‌کاهد.

 

دومین ایراد این دستگاه‌ها قیمت بالایی است که برای آن‌ها در نظر گرفته شده که می‌توان این موضوع را با تازگی و فناوری نوینی که در این تجهیزات استفاده شده مرتبط دانست.

مرجع : ايسنا