استفاده اسرائیل از هوش مصنوعی در جنگ غزه
19 فروردين 1403 ساعت 15:30
گروه بین الملل:به گفته منابع اطلاعاتی، ارتش اسرائیل برای شناسایی بیش از ۳۷ هزار هدف در غزه از هوش مصنوعی استفاده کرده است.
این منابع اطلاعاتی میگویند ارتش اسرائیل از نرمافزاری به نام «لاوندر» که به معنی اسطوخودوس است برای پردازش حجم عظیمی از دادهها استفاده کرده تا افرادی را که به ظن آنها با حماس یا جهاد اسلامی فلسطین مرتبط هستند، شناسایی کند.
برنامه لاوندر توسط تعدادی از متخصصان نیروی دفاعی اسرائیل (IDF) ساخته شده است. سازندگان این نرمافزار مدعی هستند که لاوندر با دقت ۹۰ درصد میتواند افراد را شناسایی کند.
اگرچه جزئیات کمی در مورد نحوه عملکرد نرمافزار لاوندر وجود دارد، اما گفته میشود که این ابزار به قابلیتهای سیستم هوش مصنوعی «گاسپل» ارتش اسرائیل افزوده است.
شش مقام اطلاعاتی اسرائیل، جزئیات استفاده این کشور از هوش مصنوعی را برای یووال آبراهام خبرنگار نشریه ۹۷۲+ فاش کردند.
یکی از آنها گفت که ابزار هوش مصنوعی شناسایی هدف را در غزه آسان کرده است. او که نخواسته بود نامش فاش شود گفته است که برای شناسایی هر هدف ۲۰ ثانیه وقت اختصاص میداده است.این مقام اطلاعی گفته است که ارزش افزوده خود او در این روند «صفر» بوده و مانند زدن مهری برای تأیید اهداف شناسایی شده بوده است و با استفاده از هوش مصنوعی وقت زیادی را صرفهجویی کرده است.یکی دیگر از این افسران اطلاعاتی مدعی شد که هوش مصنوعی نسبت به انسانها قابل اعتمادتر است.
به گفته آنها این ابزار میتواند قبل از حمله اهداف را در دستهبندیهای خاص تعیین و قبل از صدور دستور حمله تعداد غیرنظامیانی که ممکن است کشته شوند را تحلیل و برآورد کند.
این منابع اطلاعاتی فاش کردند که ارتش اسرائیل در هفتههای نخستین جنگ پس از هفتم اکتبر به طور کامل به نرمافزار لاوندر متکی بوده است و افسران ارتش میتوانستند با دست باز برای هدف قرار دادن افراد به فهرست لاوندر اتکا کنند بیآنکه مجبور باشند دلیل انتخاب افراد در این لیست را مجددا ارزیابی کنند یا دادههای خامی را که به این انتخاب انجامیده از نو بررسی کنند.
آنها همچنین گفتند که ارتش برای حمله به گروههای کوچک شبهنظامیان فلسطینی ترجیح داد از بمبهای موسوم به گُنگ استفاده کند که موشکهای غیردقیق با توان وارد کردن خسارت گسترده هستند.
ارتش اسرائیل در پاسخ گفته است که اظهارات «بی اساس» این شش نفر نشان دهنده «درک ناقص دستورالعملهای نظامی و قوانین بینالمللی» است.
کد مطلب: 464206