وزیر نیرو:
کمبود شدید منابع آب در کشور جدی است
ايسنا , 5 تير 1393 ساعت 18:23
گروه اقتصادي: وزیر نیرو گفت: کمبود شدید منابع آب در کشور جدی است و برای ایجاد تعادل در مصرف و منابع، صرفه جویی تنها راه باقی مانده است.
حمید چیت چیان در دیدار با آیت الله مکارم شیرازی افزود: راه های دیگری برای استحصال آب وجود دارد اما پرهزینه و زمان بر است. وزیر نیرو به وضعیت رودخانههای کشور اشاره کرد و گفت: امروز در نیمی از دشتهای کشور با محدودیت منابع آبی مواجه هستیم و باید در این خصوص چارهاندیشی کنیم. چیت چیان با بیان اینکه متوسط مصرف آب شرب در کشور ایران 250 لیتر و در کشورهای توسعه یافته 159 لیتر است خواستار توصیه مراجع و علما به مردم برای ضرورت صرفهجویی در فصول گرم سال شد. وی میزان ذخایر آب در پشت سدهای کشور را 37 میلیارد مترمکعب عنوان کرد و افزود: سدسازی تا زمانی جوابگوی نیاز ما خواهد بود و در برخی اوقات دیگر نمیتواند اثرگذاری لازم را داشته باشد.
وزیر نیرو مصرف 92 درصدی از منابع آب کشور در بخش کشاورزی را مورد توجه ویژه قرار داد و گفت: با اصلاح فرهنگ مصرف دربین کشاورزان و برخی رویههای کشاورزی از جمله تبدیل آبیاری سنتی به آبیاری تحت فشار می توان علاوه بر صرفه جویی در مصرف آب بازدهی بیشتری داشت. چیت چیان از تلاش دولت یازدهم برای استفاده از انرژیهای نو و تجدید شونده خبر داد و افزود: در این دولت 945 مگاوات قرارداد جدید برای اضافه شدن انرژیهای نو بسته شده است که این میزان تا پنج سال آینده به پنج هزار مگاوات افزایش مییابد در حالیکه در سالهای قبل این میزان فقط 160 مگاوات بود. وزیر نیرو همچنین در دیدار با حجت الاسلام سیدمحمد سعیدی، خطیب جمعه قم، گفت: از ابتدای امسال 10.8 درصد مصارف برق در کشور افزایش یافته است و به همین دلیل وزارت نیرو همه ساله افزایش ظرفیت تولید و توزیع را در برنامه دارد.
وی ادامه داد: با تجهیزات گسترده توانایی تولید و ذخیره برق را داریم و می توان با تامین اعتبارات لازم و انرژیهای تبدیلی برق را جبران کنیم اما متاسفانه در مورد آب با کمبود جدی منابع مواجه هستیم. چیت چیان با بیان اینکه تغیرات اقلیمی موجب کاهش بارندگی شده است، افزود: این تغیرات موجب شده است که متاسفانه بارش افزایش یابد اما زمان بارش کاهش شدید داشته باشد و تبخیر آب منابع را کاهش داده است. وی اظهار کرد: لازم است مدیریت مصرف آب در جامعه ترویج یابد که در این زمینه با توجه به تاکیدات دین مبین اسلام مبنی بر صرفه جویی لازم است مبلغان دینی در جامعه صرفه جویی را ترویج کنند تا با مشکلات کمتری روبرو باشیم.
وزیر نیرو درخصوص اصلاح الگوی مصرف در جامعه گفت: استفاده از شیرهای کم مصرف، تغییر شیوه زندگی مبنی بر کاهش مصرف، جدا سازی آب شرب از آبهای صنعتی و کشاورزی با استفاده از امکانات و تجهیزات گسترده، توسعه فرهنگ مصرف در جامعه می تواند کمبود منابع را تا حدودی جبران کند. وی در پایان گفت: در ابتدای انقلاب اسلامی برای هر فرد 4 هزار متر مکعب آب وجود داشت که این میزان به 1600 متر مکعب کاهش یافته است و رسیدن به 1000 متر مکعب در حقیقت یک بحران است.
کد مطلب: 46466