سفیر سوییس بجای وزارت خارجه، به سپاه احضار شد
29 فروردين 1403 ساعت 12:45
گروه سیاسی: نشست تحلیل و بررسی عملیات «وعده صادق» در سالن جلسات دبیرخانه دائمی کنفرانس بینالمللی حمایت از انتفاضه فلسطین مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
در این نشست که سید مجتبی ابطحی دبیرکل کنفرانس بینالمللی حمایت از انتفاضه فلسطین مجلس شورای اسلامی، ناصر ابوشریف نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین در ایران و همچنین روسا، دبیران و اعضای کارگروه های تخصصی اتاق وضعیت فلسطین و فعالان فلسطینی حضور داشتند، جزییاتی از عملیات «وعده صادق» تشریح شد.
به گزارش ایسنا، سید مجتبی ابطحی دبیرکل کنفرانس بینالمللی حمایت از انتفاضه فلسطین مجلس شورای اسلامی، ظهر سهشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ در نشست تحلیل و بررسی عملیات «وعده صادق» که در سالن جلسات دبیرخانه دائمی کنفرانس بینالمللی حمایت از انتفاضه فلسطین مجلس شورای اسلامی برگزار شد، با اشاره به شهادت رسیدن ۱۸ تن از فرماندهان سپاه و کارشناسان و مستشاران ایران در سوریه از آغاز عملیات طوفان الاقصی تا بیست و یکم ماه رمضان توسط رژیم اشغالگر قدس گفت: اینها ضربات سنگینی به ما بود؛ ما در هر مورد از صبر استراتژیک خود سخن گفته بودیم اما این سخن برای دشمن این تصور را ایجاد کرده بود که ایران قادر به هیچ کاری نیست و فقط یکسری شعار میدهد و همچنان سبک برخورد ایران نیابتی است.
وی عنوان کرد: پیش از ۲۱ رمضان، هم نمایندگانی از حماس و هم نمایندگانی از جهاد اسلامی در ایران حضور داشتند و یکسری نشستهایی برگزار شد که آخرین آنها شب قبل از شهادت سردار زاهدی با حضور فرمانده کل سپاه بود. پس از به شهادت رساندن سردار زاهدی، برداشت جهانی این بود که ایران هیچ کار جدید نمیتواند انجام دهد و اگر در خلال سفر مقامات فلسطینی به ایران و برگزاری جلسات متعدد و همچنین دیدار آنها با مقام معظم رهبری تصمیماتی اتخاذ شده، این تصمیمات دیگر به مرحله اجرا نمیرسد و همچنین احساس کردند بعد این ضربه میتوانند به راحتی وارد رفح شوند و از آنجا یک تصویر پیروز از خود نشان دهند.
دبیرکل کنفرانس بینالمللی حمایت از انتفاضه فلسطین مجلس شورای اسلامی ادامه داد: وقتی به کنسولگری حمله شد، رهبری در ۴ نوبت موضوع تنبیه و مجازات رژیم صهیونسیتی را مطرح فرمودند و دشمن خیلی از این موضوع وحشت کرد و تصوراتشان به این سمت رفته بود که رهبری در سالهای قبل گفته بود، اگر اسرائیل اقدامی بکند، از تلآویو و حیفا اثری نمیماند و برداشتشان این بود که ایران میخواهد انهدامی رفتار کند و صرفا چندین ساختمان را مورد حمله قرار دهد و اصلاً تصوری نداشتند که ایران میخواهد حمله نظامی انجام دهد؛ بنابراین، فشاری جهانی جهت جلوگیری از پاسخ ایران آغاز کردند و وزرای خارجه کشورهای مختلف نیز در صف تماس تلفن با وزیر خارجه ایران قرار گرفتند و تلاش میکردند که ایران را برای عدم پاسخ به اقدام تروریستی رژیم صهیونسیتی قانع کنند و در همین زمینه نیز مابهازاهای مختلفی معرفی میکردند؛ یکی از اینها این بود که فعلا آتش بس غزه را قبول میکنیم و به رفح حمله نمیکنیم و در مقابل ایران از پاسخ صرفنظر کند که پاسخ ما این بود که اگر اینچنین شود، ما در پاسخ خود تخفیف میدهیم.
ابطحی اظهار کرد: آخرین تماس را مقامات مصری سه ساعت پیش از عملیات داشتند و التماس میکردند که این کار انجام نشود و تمام تلاششان این بود که ما را قانع کنند تا یا جواب را به آینده موکول کنیم یا چنانچه قصد داریم حتماً جواب دهیم این جواب را به صورت نیابتی بدهیم یا اینکه با موضوع آتش بس در غزه و عدم حمله به رفح معامله کنیم؛ این درحالی بود که امر، امر رهبری بود و بنا نبود که از آن کوتاه بیاییم؛ به همین دلیل نیز در پاسخ به پیشنهادها و پیامهایی که مطرح میشد میگفتیم که اینها را بررسی خواهیم کرد و فقط میگفتیم که اگر بلافاصله آتش بس برقرار شود، ما درصدی از عملیات خود را کوچکتر میکنیم.
وی گفت: بر اساس گزارش های اطلاعات عملیات متوجه شدیم که پنتاگون فرماندهی کامل را پذیرفته و سنتکام وارد منطقه شده و ۸ منطقه دفاع ضد موشکی را طراحی کردند؛ زاگرس، قفقاز، ترکیه، خلیج فارس، دریای سرخ و مدیترانه از جمله این مناطق بودند. همچنین ۵ قدرت موشکی جهان شامل آمریکا، فرانسه، انگلیس، آلمان و رژیم صهیونیستی با تمام استعداد و آخرین فناوریهای خود به میدان آمدند و تمام سیستمهای مافوق پیشرفته ضد موشکی قطر که در اختیار آمریکاییهاست کاملا در اختیار آنها قرار گرفت و تمام سیستمهایی که به عنوان هشدار سریع طی سالیان دراز پایهریزی کردند پای کار آمدند و قصد این بود که اگر ایران خواست اقدام کند، نتواند هیچ یک از اهداف را بزند.
مشاور وزیر کشور با بیان اینکه «۶ ناو ضد موشک در دریای سرخ، سیستم موشکی عربستان و امارات ۶ لایه آتشباری در این مدت کوتاه عملیاتی شد»، ادامه داد: طرف مقابل ما ۱۵ هواپیمای ضد سیگنالی به پرواز درآوردند و علاوه بر این آواکسهای عربستان و آواکسهای خودشان و همچنین پهپادهایی را به پرواز درآوردند تا مانع دستیابی ایران به اهداف خود شوند.
ابطحی با تاکید بر اینکه «در عملیات وعده صادق ۱۰ کشور در میدان نبرد مقابل ایران بودند»، گفت: دشمن یک ویژگی داشت که در این جا برای ما مهم بود و ما فاقد آن بودیم؛ آنها در شش ماهه نبرد طوفان الاقصی در درگیری با یمنی ها، لبنانی ها و عراقی ها نسبت به سیستم پهپادی و موشکی آشنایی پیدا و تمام ضعفها و قدرتهای آنها را کشف کرده بودند، در حالی که ما تا کنون در هیچ نبردی با رادارهای آنها و همچنین سیستمهای گنبد آهنی و فلاخن مواجه نشده بودیم و اینها موجب شده بود که ما در طرح و عملیات مقداری دچار مشکل باشیم.
وی عنوان کرد: آمریکاییها منطقه درگیری را منطقه بندی کردند و غرب رود اردن و داخل رژیم به یک منطقه و منطقه شرق رود اردن و عراق را به یک منطقه تقسیم کردند که داخل رژیم صهیونسیتی را بر عهده رژیم صهیونسیتی گذاشتند و سایر مناطق را خودشان قبول کردند. تمام تصورات این بود که این جنگ حداقل یک ماه تا ۳ ماه طول میکشد اما تقریباً یک روز بیشتر طول نکشید.
دبیرکل کنفرانس بینالمللی حمایت از انتفاضه فلسطین مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: یکی از شگفتیها این بود که احدی از مسئولان، فرماندهان، اعضای هیأت دولت و کسانی که در شورای امنیت ملی هستند، هیچ یک نگفتند که نزنید، بلکه همه میگفتند بزنیم و خودمان هم هم بزنیم؛ این در حالی است که اگر ظریف وزیر خارجه و حسن روحانی رئیس جمهور بود، معلوم نبود که چه بر سر ما میآمد.
با توجه به اینکه به دنبال گسترش جنگ نبودیم و میخواستیم که سریع به نتیجه برسیم و زمان نبرد کوتاه باشد و همچنین بازدارندگی جدی ایجاد کنیم و اینکه همه ابراز در اختیار خودمان باشد، گزینههای پاسخ نیابتی کنار رفت.
ابطحی ادامه داد: اوایل تعدادی هدف مشخص و سپس به شش هدف سیاسی، نظامی و اقتصادی تعیین شد اما در نهایت بنا بر این شد که روی اهداف نظامی هدف گذاری شود، چون اولا به دنبال تنبیه آنها بودیم و در ثانی میخواستیم اشراف خود را نسبت به دشمن به رخ بکشیم. از سوی دیگر این عملیات دیگر غافلگیرکننده نبود و نمیتوانستیم از اصل غافلگیری در آن استفاده کنیم و همه منتظر رسیدن موشکها و پهپادها بودند. کاری که انجام شد این بود که حفاظت عملیات اجازه نداد که هدف اصلی برای دشمن شناسایی شود.
وی با اشاره به تسلیحات مورد استفاده ایران در عملیات وعده صادق گفت: موشکهای بالستیک و کروز و همچنین پهپاد از جمله ابزارهای ما در این عملیات بودند که بالستیک ظرف ۱۵ دقیقه، کروز ظرف ۳ ساعت و پهپاد طی ۷ ساعت به دشمن رسیدند. پهپادهایی که در عملیات شرکت کردند، سرعتی حدود ۱۶۰ تا ۱۷۰ کیلومتر در ساعت داشتند به همین دلیل نیز ساعت ۱۹:۳۰ تا ۲۰ اولین دسته پهپادی راهی شد تا سیستمهای پدافندی دشمن را درگیر کند. دشمن در ابتدا ۷۰ هواپیما وارد آسمان کرد و بعد از اینکه مشاهده کرد تعداد هواپیماها کم از از پایگاههایی در قبرس و دیگر مناطق باز هم هواپیما به آسمان آورد و ۷ ساعت نبرد را با ۱۰۳ هواپیما پیگیری کرد و یک میلیارد و سی صد و پنجاه میلیون دلاری که میگویند هزینه کردند صرف پروتز همین هواپیماها شد، در حالی که کل پهپادهایی که ایران استفاده کرد در مجموع زیر زیر ۲۰ میلیون دلار خرج برداشتند.
مشاور وزیر کشور با بیان اینکه «تعداد پهپادهای ایرانی که در عملیات وعده صادق به پرواز درآمدند خیلی کمتر از تعدادی است که دشمن میگوید»، اظهار کرد: پهپادهای ایرانی از ۸ منطقه دفاعی، ۵ منطقه را درگیر کردند که ۸۰ درصد درگیریها در غرب اردن بود و پهپادهایی که وارد عملیات شدند ۱۰۰ درصد به اهداف خود دست یافتند، چون هیچ یک برای انهدام نرفته بود و صرفا برای درگیر کردن گنبد آهنین و فلاخن داوود به پرواز درآمدند. بعد از پهپادها موشکهای ما شلیک شد و تمام ۱۲ موشک هایپرسونیک ما به فضل الهی به هدف اصابت کرد و حتی یک هایپرسونیک هم دچار مشکل نشد؛ هایپرسونیک در حال فرود به ۱۳ ماخ میرسد، درحالی که سرعت موشکهای فلاخن داوود در بهترین حالت ۱.۷ ماه است و به همین دلیل نیز تمام موشکهای هایپر سونیک ما به هدف اصابت کرد.
ابطحی با تاکید بر اینکه «هم خیبرشکن ها و هم هایپرسونیک ها معجزه کردند»، افزود: موشکهای بارشی و خوشهای ما که در آسمان منفجر و به صدها موشک تبدیل میشوند، از نوعی است که دشمنان زیاد با آن کار نکرده بودند و هر موشک ضد موشک آمریکاییها به دنبال تکهای از این خوشهها میرفت و بعد از پهپادها این نوع موشک ها سپر دوم برای درگیر کردن سامانههای پدافندی بودند؛ بنابراین میتوان گفت که موشکهای بارشی ما صددرصد موفق بودند. سایر موشکها نیز بین ۸۵ تا ۹۰ درصد به هدف برخورد کرده است و این اطمینان نیز به دلیل رصد تصاویر ماهوارهای، رصد دوربینهایی که روی موشکها قرار داشتند و به صورت برخط تصاویر را ارسال میکردند و همچنین منابع محلی است.
وی در ادامه با بیان اینکه «دشمن امکانات زیادی را به کار برد و هیچ دستاوردی کسب نکرد»، تاکید کرد: در مقابل شکستن سپر موشکی رژیم صهیونسیتی از دستاوردهای ما در این عملیات بود؛ بعد از وعده صادق هم در سطح تاکنیتی و تکنیکی و هم در سطح عملیاتی و نظامی این سپر موشکی امروز برای کل جهان فاقد ارزش شد. همچنین در حوزه تکنیکی مطمئن شدیم که سیستمهای ما به چه صورت کار میکنند و در واقع این تازه اولین مانور ما با فشنگ جنگی بوده است. ما ثابت کردیم که جمهوری اسلامی ایران به تنهایی میتواند با تمام دنیا درگیر شود؛ فرماندهان ما در ۷ ساعت در یک اتاق عملیات نشستند و با همه اتاقهای فکر منطقهای، فرامنطقهای و جهانی درگیر شدند.
دبیرکل کنفرانس بینالمللی حمایت از انتفاضه فلسطین مجلس شورای اسلامی با اشاره به دکترین نظامی رژیم صهیونسیتی گفت: در دکترین نظامی اسرائیل خواب بین ۲ تا ۱۳ ساعت است و اینکه تا به امروز هیچ غلطی نکردند دلیلش موفقیت صددرصدی عملیات وعده صادق است. الان در حال ورود به سومین روز بعد از عملیات هستیم و بطور قاطع آسیبپذیری اسرائیل روشن شد و اطمینان دارم که اسرائیل از امروز مستقل وارد هیچ درگیری نمیشود. از طرف دیگر اروپا و آمریکا فهمیدند که بار و هزینه اسرائیل از سطح امکان آنها بالاتر رفته است.
ابطحی ادامه داد: در عملیات وعده صادق قرار بود که فقط اسرائیل تنبیه شود اما با توجه به اینکه کشورهای بسیاری درگیر این عملیات شدند، تنبیهی دسته جمعی رخ داد. در شورای امنیت نیز دیدیم که کاری نتوانستند انجام دهند و الان جمهوری اسلامی ایران در تراز یک قدرت جهانی مطرح شده است و از امروز جهان طوری دیگر به جمهوری اسلامی ایران نگاه میکند.
وی با اشاره به انتقال پیام جمهوری اسلامی ایران به آمریکا پس از پایان عملیات وعده صادق با بیان اینکه «این کار این دفعه با دیپلماسی نظامی انجام شد»، اظهار کرد: ساعت ۳ بامداد روز یکشنبه ۲۶ فروردین وقتی که عملیات وعده صادق تقریباً به پایان رسیده بود سفیر سوییس به عنوان حافظ منافع آمریکا برای اولین بار بجای وزارت خارجه، به سپاه احضار شد و به او هشدارهای لازم را دادند که اگر آمریکاییها کوچکترین اقدامی انجام دهند، تمام منطقه را روی سرشان خراب میکنیم.
وی افزود: سفیر سوییس به سرعت پیام ایران را منتقل کرد و آمریکاییها نیز سریع پیام را دریافت و اعلام کردند که ما کاری نداریم و اصلا دخالتی نمیکنیم.
مشاور وزیر کشور تاکید کرد: وظیفه ما این است که در صحنه داخلی هم از این قدرت و عزت برای انسجام بخشی به ملت و دادن روحیه امید به ملت و شاداب کردن آنها استفاده کنیم. کسانی بعد از این عملیات به شادی و حسن پرداختند، که یقین دارم بسیاری از آنها در انتخابات شرکت نکردند و برخی از آنها نیز ممکن است در حوادث سال ۱۴۰۱ و حوادث سال ۸۸ نیز حضور داشتند اما همه ایران قوی را دوست دارند.
ابطحی همچنین گفت: بعد از وعده صادق با ایران دیگری روبه رو هستیم؛ امکان بود که در این عملیات هدف انهدامی هم زده شود ولی این اتفاق نیفتاد. به همین دلیل نیز شورای امنیت نتوانست هیچ اقدامی علیه ایران انجام دهد.در شرایطی که همه کسانی که در رژیم صهیونسیتی حضور دارند متجاوز هستند اما نهایت نجابت ملت ما و انسانیت و کرامت و بزرگی ملت ایران بود که موشکهای خود را به ساختمانهای رژیم صهیونسیتی نزد و این مستمر نیست و تازه الان راه را یاد گرفتیم.
کد مطلب: 465781