گروه بین الملل: پس از بریتانیا، آلمان و فرانسه، اوکراین در صدد است کە با ایالات متحده نیز توافقنامه امنیتی امضا کند. بە گفتە کارشناسان این توافقنامهها با توجه به عدم وجود چشمانداز عضویت احتمالی اوکراین در پیمان ناتو، امضا میشوند.
ولودمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، از آغاز مذاکرات کشورش و ایالات متحده آمریکا بە منظور دستیابی بە "یک توافق امنیتی دو جانبه" خبر دادە است.
رئیسجمهوری اوکراین، این خبر را در پیام ویدیوی خود اعلام کرد و گفت کە این توافق "ویژە" خواهد بود.زلسنکی همزمان خبر داد کە با واشنگتن برای تامین موشکهای دوربرد مورد نیاز نیروهای مسلح اوکراین بە توافق رسیده است.تا پیش از این نیز ایالات متحده آمریکا بزرگترین حامی اوکراین در مقابل تجاوز نظامی روسیه بودە است. این کشور به علاوە حمایتهای سیاسی و دیپلماتیک، کمکهای نظامی و مالی عظیمی بە ارزش دەها میلیارد دلار روانه این کشور کردە یا آنها را تصویب کردە است.
بە گفتە کارشناسان این توافقنامهها کمکهای مالی را "تضمین" نمیکنند، اما از نظر حمایت نظامی، سیاسی و مالی از اوکراین در سالهای آینده از اهمیت ویژەای برخوردار هستند.
بر اساس گزارشها، این توافقات امنیتی با اوکراین بر اساس رویکرد سیاسی کشورهای گروه هفت (G7) با توجه به عدم وجود چشمانداز عضویت احتمالی اوکراین در پیمان ناتو، اتخاذ شده است.
زلنسکی پیشتر با تمجید از تعهدات امنیتی مذکور گفتە بود: «هدف ما همچنان پیوستن به ناتو برای ایجاد امنیت برای کشورمان است. اما این اقدام، گام نخست در مسیر دریافت ضمانتهای امنیتی متقابل از سوی قدرتهای بزرگ اقتصادی گروه هفت است.»
صدر اعظم جمهوری فدرال آلمان، اولاف شولتس و رئیسجمهور اوکراین، ولودیمیر زلنسکی روز ۱۶ فوریه (۲۷ بهمن سال ۱۴۰۲) در برلین توافقنامهای پیرامون همکاری کشورهایشان در امور امنیتی امضا کردند. در آن زمان اعلام شد کە این توافقنامه شامل "تعهدات امنیتی و حمایت طولانیمدت" آلمان در قبال اوکراین است.
بر اساس تازهترین گزارش دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد بیش از ۱۰ هزار غیرنظامی در ۲۱ ماه گذشته و پس از تجاوز نظامی روسیه بە اوکراین کشته شدهاند که بیش از ۵۶۰ نفر آنها کودک هستند.