دریافت لینک صفحه با کد QR
شاخص کیفیت اینترنت در ایران بسیار پایین است
17 ارديبهشت 1403 ساعت 10:11
گروه اقتصادی:سرعت اینترنت در ایران روز به زور آزاردهندهتر میشود و صدای حامیان دولت را نیز در آورده است. محدود کردن پهنای باند اینترنت جهانی، موجب نارضایتی کاربران برای استفاده از اینترنت شده و در مقابل مسئولین کماکان تلاش دارند تا کاربر ایرانی را درگیر ابزار داخلی کنند.
به گزارش انتخاب،رضا قربانی، نائب رئیس کمیسیون نوآوری و تحول و بهره وری اتاق بازرگانی، درباره تأثیر کاهش سرعت اینترنت در یک ماه اخیر بر تجارت اینترنتی و رسانهها گفت:درباره وضعیت اینترنت با وزارت ارتباطات توافق نظر نداریم. چهار ماه قبل یک گزارش از طرف انجمن تجارت الکترونیک استان تهران کمیسیون تحول نوآوری اتاق تهران مطرح شد؛ وزارت ارتباطات این گزارش را رد کرد و گفت گزارش جانبدارانه است. این گزارش از سه جنبه اینترنت را جمعبندی کرد و گفت اینترنت ایران در مجموع اختلال دارد. اختلال به معنای کندی اینترنت نیست. به واسطه استفاده از فیلترشکنها، دچار اختلال دسترسی هستیم. تجربه کاربر اینترنت نیز یک تجربه نامطلوب از اینترنت است که در قالب تجارت اینترنت و رسانهها، به شدت آسیب میزند.
وی در ادامه در رابطه با میزان عددی زیان ناشی از اختلال اینترنت بیان کرد: از نظر عدد سازمان نظام صنفی سال گذشته تلاشهایی برای محاسبه کرد، اما الان عدد خاصی نداریم که چقدر زیان دیدیم. زیان اصلی بیشتر همان سود از دست رفته است. وقتی شرایط اینترنت به شکل فعلی است، قاعدتاً سود خلق کسب و کار جدید از دست میرود. اگرچه وزارت ارتباطات در این زمینه نظر دیگری دارد و فکر میکنند وضعیت اینترنت مشکل خاصی ندارد و گاهاً یک سری مشکلات کوچک داریم.
رئیس کمیسیون نوآوری و تحول و بهره وری اتاق بازرگانی، درباره تلاش وزارت ارتباطات برای اجرا صد درصدی شبکه ملی اینترنت اظهار داشت: ما چیزی به نام زیرساخت ملی اینترنت را نیاز داریم و در ذات خود چیز بدی نیست. مشکل اینجاست که یک طرز فکر اشتباهی وجود دارد که عدهای معتقدند باید اینترنت جهانی را محدود کنیم. طبق اسناد مرکز ملی فضای مجازی گفته شده است که حدوداً پهنای باند داخلی ۷۰ درصد و خارجی ۳۰ درصد باشد. برداشت از این طرح، محدودیت اینترنت جهانی است. ما بین ۸۰ درصد پهنای باید مصرفیمان مربوط به اینترنت بینالملل است؛ محدود کردن این اینترنت باعث میشود ۸۰ درصد نیاز به سمت ۳۰ درصد ظرفیت برود و در این شرایط اینترنت کند به نظر میرسد.
او افزود: برخی از مسئولین تصور میکنند، کند کردن اینترنت جهانی، باعث استفاده از ابزارهای داخلی میشود. با وجود فیلترینگ اینستاگرام و تلگرام و واتساپ، باز هم مردم از اینها استفاده میکنند و حاضر هستند هزینه فیلترشکن بدهند، اما از تلگرام استفاده کنند. این مسأله نشان میدهد هرچقدر هم محدود کنیم، مردم اگر به داخل اعتماد نکنند، به سمت ابزار داخلی نمیآید. ما باید به سمتی برویم که زیرساخت داخلی برای مردم ارزش آفرین باشد و در یک شرایط آزاد انتخاب کنند.
قربانی درباره فاصله ایران تا استاندارد کیفیت جهانی اینترنت گفت: من پیشنهاد میکنم گزارش انجمن تجارت الکترونیک را ببینید؛ طبق آن گزارش شاخص ما در کیفیت اینترنت بسیار پایین است. با اینکه نسبت به خیلی از کشورها میتوانیم جلوتر باشیم، ولی به نظر میرسد به دلیل اختلالی که ایجاد میشود، شاهد کیفیت نامناسب هستیم. زیرساخت اینترنت در ایران نسبت به خیلی از کشورهای دیگر توسعه پیدا کرده است، اما کیفیت پایینی از اینترنت را تجربه میکنیم، چون اختلال در اینترنت وجود دارد.
کد مطلب: 469133
بهار نیوز
https://www.baharnews.ir