به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۶ - ۱۴:۰۹
 
۱۵
تاریخ انتشار : ۱۳۹۳/۰۴/۱۰ ساعت ۱۶:۰۲
کد مطلب : ۴۶۹۹۸
تهدید مردم به مجازات تاثیر نخواهد داشت

عمل وازکتومی را به جرم پنهان تبديل نکنیم

گروه جامعه: یک حقوقدان درباره پیش‌بینی مجازات حبس در طرح «افزایش نرخ باروری و پیشگیری از کاهش رشد جمعیت کشور» گفت: صرف تهدید مردم به مجازات برای انجام وازکتومی نه‌تنها تاثیر نخواهد داشت، بلکه ارتکاب این اقدام اصالت رفتار عادی را به جرایم پنهان مبدل خواهد کرد.
عمل وازکتومی را به جرم پنهان تبديل نکنیم
علی نجفی‌توانا، درباره تصویب کلیات طرح افزایش نرخ باروری که بر اساس آن برای انجام عمل جراحی پیشگیری از بارداری دو تا پنج سال حبس در نظر گرفته شده است، گفت: بحث کم شدن میزان تولد در یک جامعه به عنوان مشکل و چالش تنها مربوط به کشور ایران نیست و اکثر کشورهای جهان دارای چنین مشکلی هستند. وی ادامه داد: آنچه مربوط به جامعه ما است وجود مشکلات و مسایل مختلف از جمله مسایل فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی است که این عوامل باعث شده میل ازدواج در جوانان کاهش پیدا کند، سن ازدواج بالا رود و از همه مهمتر پذیرش مسئولیت والدینی به حداقل برسد.

رییس کانون وکلای مرکز تصریح کرد: بنا به همین دلایل شاهد این موضوع هستیم افرادی که ازدواج کرده‌اند میلی به داشتن فرزند ندارند؛ بنابراین کم بچه‌دار شدن جزو پدیده‌هایی محسوب می‌شود که باید دلایل اصلی آن را در وضعیت اقتصادی، تورم و مشکلات موجود اجتماعی جست‌وجو کرد. وی با بیان این که صرف‌نظر از مسایل اجتماعی و اقتصادی بحث فرهنگی نیز در این راستا بسیار حائز اهمیت است، خاطرنشان کرد: متاسفانه ترویج این تفکر که فرزند روند عادی زندگی را دچار مشکل می‌کند در جوان‌ها عامل مضاعفی در این زمینه تلقی می‌شود.

این حقوقدان اظهار کرد: متاسفانه غیر از این شرایط، سیاست متعارض دولت که گاهی نداشتن فرزند و گاهی داشتن فرزند را به مردم توصیه می‌کند باعث سردرگمی اقشار جامعه شده است؛ بنابراین برای مبارزه با مشکل باید از روش‌های منطقی‌تر و علمی‌تر بهره گرفت در غیر این صورت صرف تهدید مردم به مجازات نه‌تنها تاثیر نخواهد داشت بلکه ارتکاب این اقدام اصالت رفتار عادی را به جرایم پنهان مبدل خواهد کرد.

این وکیل دادگستری بیان کرد: مطمئن باشید با چنین روشی مشکل اصلی کماکان به قوت خود پابرجاست، البته بهترین راهکار این است که از سازوکارهایی استفاده شود که به‌جای مجازات و تهدید راهکار تشویق به کار رود. بدین معنی که می‌توانیم با تامین حداقل‌ها برای والدین مانند ایجاد کار، مسکن و حتی بیمه رایگان برای فرزندان تا سنین 18 سال جوانان را به ازدواج علاقمند کنیم و از آنان در آینده نیز حمایت‌های لازم را به‌عمل آوریم. نجفی‌توانا با بیان این که روش جدیدی که اتخاذ شده مشکلی را حل نمی‌کند، افزود: متاسفانه این روش یعنی صرف مجازات افرادی که برای فرزنددار شدن به دلایل مختلف از تدابیری که دولت در اختیار آن‌ها گذاشته مانند وازکتومی استفاده می‌کند نه‌تنها مشکل را حل نمی‌کند بلکه با جرم‌انگاری، مرتکبین به جرایم را افزایش می‌دهد و بعد از مدتی سیستم قضایی و انتظامی مجبور خواهند شد که از اعمال مجازات خودداری کند.

وی گفت: مجازات‌های سنگین برای چنین عملی نشانه از عدم آسیب‌شناسی درست از اوضاع دارد؛ بنابراین الزام و اساس بچه‌دار شدن و ممنوع کردن استفاده افراد از حقوق فردی نوعی تعرض به حقوق شخصی اشخاص تلقی‌ ‌می‌شود و موضوع در تعارض با حقوق اساسی و حقوق ذاتی افراد است چرا که نمی‌توان اشخاص را مجبور کرد برخلاف مقتضیات شخصی از حقوق خود صرف‌نظر کنند و حتما بچه‌دار شوند. رییس کانون وکلای مرکز با بیان این که اساس و پایگاه فکری افزایش جمعیت را مناسب ارزیابی می‌کنم گفت: شیوه برخورد و قانونی که در این راستا تدوین شده است با مقتضیات عرفی، شرعی، قانونی و اصول حقوقی در تعارض است.

این حقوقدان بیان کرد: جرم‌انگاری معمولا برای اعمالی انجام می‌شود که نتوان از طریق دیگر ارتکاب آن‌ها را ممنوع کرد. در این رابطه اشخاصی که مرتکب اعمالی مانند وازکتومی می‌شوند از حقوق قانونی خود استفاده می‌کنند و نمی‌خواهند صاحب فرزند شوند. بنابراین نمی‌توان کسی را مجبور به بچه‌دار شدن کرد همانطور که نباید از بچه‌دار شدن افراد جلوگیری کرد. این وکیل دادگستری با بیان این که این قانون مبهم است اظهار کرد: در این قانون مشخص نیست متهم زن، مرد و یا پزشک است.

وی با اشاره به مباحث پیش‌آمده در گذشته در رابطه با سقط جنین تصریح کرد: مسلما همانند بحث سقط جنین داستان دچار مشکل خواهد شد زیرا سقط جنین را در اکثر کشورها جرم‌انگاری کرده بودند و در قانون ما نیز قبلا بحث قصاص مطرح شده بود اما موضوع قصاص بصورت تدریجی و بسیار نامحسوس حذف شد. زیرا ما در بحث سقط جنین با توجه به سیاست‌های قبلی نظر به تغییر جمعیت داشتیم. نجفی توانا خاطرنشان کرد: اکنون نیز که بحث افزایش جمعیت مطرح است باید توجه داشته باشیم که مجازات پاسخ مناسبی در این راستا نیست.
مرجع : ايسنا

سينــــــــــــ بينا ــــــــــــــــا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۴/۱۰ ۱۷:۲۵
احتمالا به زودی خرید قرص های ضدبارداری و کاند.. جرم محسوب میشه در عوض ویاگرا از سوی شبکه بهداشت رایگان توزیع میشه!!!
سیاست های بهداشتی ما خنده دار شده. (238651)
تورج
Spain
۱۳۹۳/۰۴/۱۰ ۲۰:۲۲
ماهم ازاین گروه ها داریم توکشورمون، واردحریم خصوصی مردم می شوند،الان تمام مردم روتهدیدکردند به مجازات، مثل داعش ،ای ایران به کجارسیدی باتمدن 7000ساله ،افسوس وهزارافسوس
تحمل این وضعیت ممکن نیست (238719)
Ehsan
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۴/۱۰ ۲۱:۳۶
مشکل ما ایرانی ها این است فقط حرف میزنیم و فقط بلدیم بین خودمون و تو فضای مجازی اعتراض کنیم. (238729)
دوست
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۴/۱۰ ۲۳:۳۲
وقتی سوار بی آر تی میشم و جمعیت از زور در هم چپونده شدن نای نفس کشیدن هم ندارند، یکی از چیز هایی که میگن و کمی باعث شوخی و خنده شان میشه همین ازدیاد جمعیته. به تمسخر میگن : برای همین جمعیت نمیتونند شغل ایجاد کنند اونوقت میگین 4 تا 4 تا بیاریم.....همین تعداد تو بی آرتی جا نمیشیم وای به حال روزی که دو برابر بشیم......نه اینکه خونه ی 500 متری دارم جای 5 تا 6 تا بچه خالیه و تمسخرهای دیگه! (238749)
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۴/۱۰ ۱۷:۲۷
به این میگن افزایش جمعیت به روش داعش . واقعا میخوان جمعیت بچه های سر چهار راه اضافه کنن چون آدم هایی که میدونن چی میخوان بلاخره راهش رو پیدا میکنن اما ادم های فقیر و کسایی که اطلاعاتشون کمه دچار فرزند ناخوانده میشن که عاقبت اکثرشون سر چهار راه گل فروشی؟ تو تمام دنیا سعی میکنن مردم ثروتمند و تحصیلکرده رو تشویق به داشتن بچه زیاد کنن (نمونه اصلی خود آمریکا) اما ما فقط دنبال این هستیم که بچه زیاد بشه حالا بعدش مهم نیست (238653)
علي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۴/۱۰ ۱۷:۳۱
آخه وقتي در كشور ما يك نفر حرفي ميزند همه مسئولين براي اينكه از قافله عقب نمانند وبا توجه به شعورشان اظهار نظر هاي ضد ونقيض ايراد مي كنند ومردم را سر گردان ميكنند حالا اين قانون از همان نمونه است واگر كسي اظهار نظر مخالف بكند ضد فلان وبهمان ميشود. (238655)
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۴/۱۰ ۱۸:۴۸
از عجایب روزگار است که روزی برای تولد فرزند جایزه میدهند و روزی برای فرزند چهارم هیچ امکاناتی را در نظر نمیگیرند و جریمه می کنند و حتی از تامین اجتماعی برخوردار نخواهد بود و روزی تهدید می کنند این مردم بیچاره و آواره ای را که اگر جلوگیری کنید مجرمید و دستگیر می شوید.وقتی برای رفاه مردم با این همه نفت و ذخایر زیر زمینی کاری نمی کنید حداقل دست از سر مردم برداریدو با آنها بازی نکنید. (238679)
بختيار
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۴/۱۰ ۱۸:۵۸
ظاهرا در اين كشور همه چي داره زوري ميشه
رفتن به بهشت زوري
بچه دار شدن زوري
خوردن وياگرا زوري
... زوري
... زوري
... زوري
... (238683)
علیرضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۴/۱۰ ۱۹:۱۹
اگه کسی بچه ناخواسته به دنیا بیاره دولت مخارجش رو تقبل میکنه؟ولی اگه به دنیا نیاره مجرمه؟؟؟؟ (238695)
ابوالقضل
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۴/۱۰ ۱۹:۲۵
سی و پنج سال خواستیم همه مشکلات رو با زور حل کنیم، نشد؛ اینبار هم نمیشه! (238699)
امیرعلی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۴/۱۰ ۱۹:۳۲
سو مدیریت
در ادارات تا سال قبل کاندوم رایگان و به خانم ها ..... می دادند به چه اصراری حالا داشتنش داره جرم میشه
به زعم من که با دکتر هم عقیده هستم این کارها ادامه سو مدیریت و نتیجه غلط داره و قبح جرم را در جامعه از بین می بره و نوعی دخالت در امور مردمه
چرا جایی که توانایی کار فرهنگی مدیریتی نداریم مردم زور می شن مثل قاچاق بنزین که فشارش روی مردمه و ........ (238701)
علي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۴/۱۰ ۲۰:۱۵
خجالت اوره ،کساني که ما رو بخاطرجلوگيري ميخوان مجازات کنن خودشونم يه گردان بچه دارن ؟که ميخوان همچين بلايي سرمون بيارن؟!!!ديگه چقدر فشار تحمل کنيم؟حتي اختيار بچه دارشدنمونم دست خودمون نيست؟مثل چي جون ميکنيم تا به يه جابرسيم وبتونيم از پس مخارج بربيايم حالاميگين به دممون جارو ببنديم؟هرروز همه چيزگرونتر و زندگي سختتر ميشه چرايکي ديگه هم بدبخت وخودمون روبدبخت تر بکنيم؟ (238717)
///
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۴/۱۰ ۲۱:۲۷
خدایا مگه ما چی کار کردیم ؟ چرا باید تو کشوری با قوانین خنده دار زندگی کنیم؟ (238728)
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۴/۱۰ ۲۳:۵۶
وقتی نمایندگان مجلس با رای ناپلئونی و به کمک روش هایی مانند توزیع چلو کباب رای مردم را جذب می کنند ثمره اش می شود همین قانون بسیارخنده داری که مصوب کرده اند. خدا را شکر که تمام مشکلات اساسی مملکت حل شده و حالا نمایندگان محترم قانونی در مورد خصوصی ترین تصمیمات مردم اتخاذ کرده اند. به هر حال وقتی از وجود چهره های بزرگ و اثر گذار خالی باشد از این بیشتر هم انتظار نمی رود. (238758)