کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

رویكرد تازه ایران در مواجهه با غرب 

24 ارديبهشت 1403 ساعت 17:08


گروه سیاسی:  رئیس شورای راهبردی روابط خارجی جمهوری اسلامی  در نشست "گفت‌وگوهای ایرانی- عربی" یک بار دیگر تهدید کرد که احتمال دارد  ایران به سمت تولید سلاح هسته‌ای برود. کمال خرازی گفت: «اگر اسراییل جسارت و تهدید کند ما ممکن است در دکترین هسته‌ای خود تجدیدنظر کنیم.»
خرازی با اشاره به خروج آمریکا از برجام در دوران دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا گفت: این واشنگتن است که آمادگی برای بازگشت به میز مذاکره را ندارد، در حالی که  ایران "معتقد است دیپلماسی بهترین راه است" و آمادگی "بازگشت به برجام" را دارد.
این نخستین بار نیست که مقام‌های جمهوری اسلامی غرب را تهدیدمی‌کنند که امکان دارد برنامه هسته‌ای خود را در حد ساخت بمب هسته‌ای گسترش دهند. رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ایران هفته گذشته نیز با لحنی تهدیدآمیز اعلام کرده بود: «اگر موجودیت ایران تهدید شود، ناچاریم دکترین هسته‌ای خود را تغییر دهیم.»
این سخنان واکنش آمریکا را به دنبال داشت. متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد اگرچه آمریکا بر این باور است که دیپلماسی بهترین راه برای دستیابی به یک راه‌حل پایدار و مؤثر است، اما "با توجه به تشدید اقدامات جمهوری اسلامی در سراسر جهان و همچنین عدم همکاری آنها با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در حال حاضر از دست‌یابی به راه‌حلی براساس دیپلماسی، دور شده‌ایم."
همچنین  حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه جمهوری اسلامی در این نشست گفت: "ایران به تعهدات خود به صورت کامل پایبند بوده" و "بی‌عملی" اروپایی‌ها پس از یک سال "صبر راهبردی" این کشور، "منجر به اتخاذ رویکرد جدید این کشور شده است.
کشورهای غربی سال‌هاست که برنامه هسته‌ای ایران را با نگرانی دنبال می‌کنند. جمهوری اسلامی بارها اعلام کرده است که "ایران ظرفیت تولید بمب هسته‌ای  را دارد"، اما "تصمیمی برای تولید بمب هسته‌ای ندارد." رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در بازگشت از سفر اخیرش به ایران، وضعیت همکاری تهران با آژانس را "غیر قابل قبول" خواند. او تاکید کرد ایران از زمان شکست مذاکرات هسته‌ای به طرز چشم‌گیری به ساخت بمب اتمی نزدیک‌تر شده است.
خرازی و امیرعبداللهیان هر دو در سخنرانی خود بر تلاش جمهوری اسلامی برای بهبود مناسبات با کشورهای عرب منطقه تاکید کردند. جمهوری اسلامی نام نشست امسال را "همکاری و تعامل" نامیده و یکی از مهم‌ترین اهدافش فاصله گرفتن کشورهای عرب منطقه از اسرائيل و نزدیکی آنها به تهران است.
خرازی در نشست  گفت "انتظار" ایران این است که این کشورها اسرائيل را تحریم کنند. امیر عبداللهیان نیز  از بازگشت روابط عربستان و ایران به شکل عادی و "فرصت‌های بسیاری برای همکاری" دو کشور سخن گفت. او افزود: «همکاری ایران و عربستان و  دیگر کشورهای حوزه خلیج فارس مورد توجه جدی ایران است.»
وزیر خارجه جمهوری اسلامی ضمن تاکید بر "تقویت مناسبات با امارات، قطر، عمان و کویت" گفت که با این کشورها "فاز جدیدی از همکاری‌های مشترک را می پیماییم". 
در عین حال خرازی در این نشست گفت که قدرت نظامی ایران صرفا برای دفاع از خودش است. ایران دو و سه نیم قرن است که هیچ جنگی را علیه کشور دیگری آغاز نکرده ولی اگر مورد حمله قرار گرفته دفاع کرده است.وی همچنین گفت: ما سر خود به عراق و سوریه نرفتیم آنها از ما درخواست کردند. اگر کشوری از ما درخواست کند دریغ نخواهیم کرد ولی خودمان وارد جنگ ابتدایی با کشورهای دیگر نخواهیم شد و این استراتژی ماست.خرازی بیان کرد: امروز زمان آن رسیده که کشورهای منطقه در قالب طرح امنیت جمعی و پیمان‌های عدم تجاوز زمینه‌های برقراری صلح و امنیت را در این منطقه فراهم کنند. جای تعجب است که برخی از کشورها با فشار و میانجی‌گری آمریکا روابط شان را با اسرائیل عادی کردند و متاسفانه به رغم همه تجاوزات اسرائیل به فلسطینی‌ها این رابطه را نگهداشتند ولی آمادگی ندارند که رابطه خود را با ایران اسلامی تقویت کنند. 
 


کد مطلب: 470423

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/470423/رویكرد-تازه-ایران-مواجهه-غرب

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir