گروه سلامت:سماق یک آنتی اکسیدان قوی است که خواص ضد سرطانی دارد. البته این میوه خواص دیگری نیز دارد.به گزارش ایسنا،سماق نام درختچه ای کوهستانی است که میوه ای خوشه ای دارد که وقتی می رسد رنگ آن قرمز و یا قهوه ای است.وقتی که می رسد ترش مزه می شود و معروف ترین کاربرد آن این است که هماره کباب مصرف می شود.
سماق از راسته افراسانان و تیره پسته این است.منطقه رویش این گیاه در غرب آسیا و شرق آفریقا و امریکای شمالی است.در ایران در شازند و تبریز و اردبیل و گرمی و شمیران و تفرش و خراسان و قم و محلات و شیراز و رودبار و … می روید.جنگل های سماق در کوههای شهر شازند، کوههای مجاور روستاهای عبدالله کندی و القناب از توابع گرمی (در استان اردبیل) واقع شدهاست.
طرز تهیه چای سماق
یک الی دو قاشق سماق پودر شده را در آب جوش ریخته و مانند چای معمولی دم کنید و بنوشید. این دمنوش دارای ویتامین سی فراوانی است و به جوان سازی پوست و مو کمک می کند.باعث کاهش کلسترول خون می شود و چربی خون را پایین می آورد. باعث کاهش قند خون می شود.باعث کاهش خونریزی رحم می شود و برای درمان زخم های دهان مفید است. اگر خرفه پس از سرد شدن به ان اضافه کنید با پارچه تمیز روی پلک بکشید باعث می شود که ناراحتی پلک چشم از بین برود.