به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۶ - ۱۵:۱۰
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۳/۰۵ ساعت ۱۲:۴۴
کد مطلب : ۴۷۲۲۵۸

مناقصات مدیریت پسماند و بازیافت

گروه کسب و کار:
مناقصات مدیریت پسماند و بازیافت
 مدیریت پسماند :
مجموعه فعالیت‌ها و اقدام‌های لازم برای مدیریت زباله از زمان تولید این فعالیت‌ها شامل جمع‌آوری، انتقال و دفع زباله و نظارت بر اجرای قوانین مربوط به مدیریت پسماند است زباله می‌تواند شکل جامد، مایع یا گاز داشته باشد و هر کدام از این انواع زباله نیازمند روش‌های مخصوص به خود برای مدیریت است. هر کدام از این ضایعات باید به روش های مختلفی دفع شوند.

مدیریت پسماند با انواع زباله ها که شامل موارد زیر هستند، سر و کار دارد:
•    صنعتی
•    بیولوژیکی
•    خانگی
•    شهری
•    ارگانیک
•    زیست پزشکی
•    رادیواکیو
برای موفقیت بیشتر و شرکت در  بهترین  و مطمئن ترین مناقصات و مزایدات مدیریت پسماند و بازیافت ، شما را به مرکز اطلاعات مناقصات و مزایدات ایران (زنجیره معاملاتی آریاتندر) راهنمایی مینمایم.

مزایای مدیریت پسماند :
•    کاهش آلودگی : هنگامی که زباله ها به درستی مدیریت شوند، نه تنها از تولید زباله های بعدی جلوگیری می شود؛بلکه تاثیر گازهای مضر گلخانه ای مانند کربن دی اکسید، مونو اکسید کربن و متان را که اغلب از زباله های انباشته خارج می شوند، کاهش می دهد.
•    حفظ انرژی : بازیافت یکی از بزرگ ترین جنبه های مدیریت پسماند است و با گذشت زمان، به صرفه جویی در انرژی کمک می کند. صنعت بازیافت کاغذ در این مورد پیشرو است همه ما احتمالاً آگاه هستیم که هزاران درخت برای تولید کاغذ قطع شده اند هنگامی که یک کاغذ استفاده شده برای ایجاد کاغذ جدید بازیافت می شود، نیاز به قطع درختان به میزان قابل توجهی کاهش می یابد و به حفظ انرژی کمک می کند.
•    ایجاد اشتغال : صنعت بازیافت به تنهایی صدها شغل ایجاد می کند همان طور که افراد بیشتری از راه بازیافت مواد کسب درآمد می کنند، سازمان هایی نیز وجود دارند که محصولات بازیافتی را تولید می کنند و به فروش می رسانند. این امر به رونق کسب و کار آن ها کمک می کند و صدها شغل ایجاد می گردد.
•    تغییر در جامعه : با مدیریت پسماند، تغییراتی در جامعه و جهان به طور کلی ایجاد می شوند. در حالی که هیچ یک از ما نمی توانیم زباله ها را به طور کامل از بین ببریم؛ فقط می توانیم از شیوه های سازگار با محیط زیست برای کاهش و استفاده مجدد از زباله ها استفاده کنیم.


روش ها ی مدیریت پسماند :
هفت دسته اصلی برای این که متوجه بشویم روش مدیریت پسماند چیست، وجود دارد که هر یک از آن ها را می توان به زیرمجموعه های متعددی تقسیم کرد.
•    دفع زباله
•    سوزاندن

روش بازیافت در  مدیریت بازیافت :
بازیافت فرآیند تبدیل مواد زائد به محصولات جدید برای جلوگیری از مصرف انرژی و مصرف مواد اولیه تازه است. بازیافت مواد دور ریخته شده برای تبدیل آن ها به انرژی در قالب گرما، برق و یا سوخت انجام می گیرد.

گازرسانی پلاسما :
 گازرسانی به پلاسما شکل دیگری از مدیریت پسماند است. پلاسما در درجه اول یک گاز دارای بار الکتریکی یا بسیار یونیزه است. در این روش برای دفع زباله از مشعل های گازی بسیار بزرگی استفاده می شود کهدر دمای 10000 فارنهایت گرما تولید می کنند. از این گرمای تولید شده از مشعل ها برای تبدیل مواد زائد جامد به مایع (Liquid)، گاز (Gas) یا بخار (Steam) استفاده می شوند.

روش کمپوست سازی در مدیریت پسماند :
کمپوست (Compost) فرآیندی است که پسماندهای ارگانیک، یعنی بقایای گیاهان و زباله های باغ و آشپزخانه ها را گرفته و به غذای غنی از مواد مغذی برای گیاهان تبدیل می کند. کمپوست معمولاً برای کشاورزی ارگانیک کار برد دارد توجه داشته باشید که کمپوست اغلب یکی از بهترین روش های دفع زباله است؛ زیرا می تواند محصولات ارگانیک ناایمن را ایمن کند. اما این روند معایب خود را دارد سرعت این روش کند است و فضای زیادی را اشغال می کند.

منظور از بازیابی انرژی در مدیریت پسماند :
این بازیابی (Recovery) شامل تبدیل مواد زائد غیر قابل بازیافت به گرمای قابل استفاده، مانند برق یا سوخت می باشد و یک منبع انرژی تجدید پذیر است. همچنین این روش با کاهش استفاده از منابع فسیلی، به کاهش انتشار کربن کمک می کند وبا گذشت زمان این امر گرم شدن کره زمین را کاهش می دهد و زمین را به جای بهتری تبدیل می کند.

اجتناب از ضایعات :
ساده ترین روش مدیریت پسماند، پیشگیری از ایجاد مواد زائد و در نتیجه کاهش میزان دفن زباله ها است.


بازیافت :
به آماده سازی مواد برای بهره‌برداری دوباره گفته می‌شود. موادی که معمولاً بازیافت‌پذیر می‌باشند عبارتند از آهن آلات، قراضه آهن، پلاستیک، شیشه، کاغذ، مقوا، برخی مواد شیمیایی و آشغال که به کود کمپوست تبدیل می‌شود.
بازیافت یکی از جز اصلی کاهش ضایعات مدرن است. سومین بخش از سلسله مراتب “کاهش ، استفاده مجدد و بازیافت” زباله است. بنابراین ، بازیافت با هدف جایگزینی مواد اولیه و هدایت محل های خروج زباله به خارج از سیستم اقتصادی به پایداری محیط زیست کمک می کند.
•    بازیافت پلاستیک : بازیافت پلاستیک روند بازیابی ضایعات پلاستیک یا ضایعات پلاستیک و تولید مثل مواد به محصولات مفید ، گاهی اوقات کاملاً متفاوت از حالت اصلی آنها است. به عنوان مثال ، این می تواند به معنای ذوب شدن بطری های نوشیدنی و سپس استفاده از آنها برای ساخت میز و صندلی های پلاستیکی باشد.
•    بازیافت فیزیکی : برخی از پلاستیک ها برای ساخت اشیا پلاستیکی جدید ذوب می شوند. به عنوان مثال ، یک بطری آب PET می تواند به یک پلی استر متصل به لباس تبدیل شود. یک اشکال در این نوع بازیافت این است که وزن مولکولی پلیمر می تواند بیشتر تغییر کند. سطح مواد ناخواسته در پلاستیک با هر ذوب مجدد افزایش می یابد.
•    بازیافت مواد شیمیایی : برای برخی از پلیمرها ، ممکن است آنها به مونومر تبدیل شوند. به عنوان مثال ، PET را می توان با الکل و یک کاتالیزور مخلوط کرد. یک دی آلکیل تترافاتال تشکیل داد. از دیست ترفتالات می توان با اتیلن گلیکول برای تشکیل یک پلیمر پلی استر جدید استفاده کرد. بنابراین امکان استفاده مجدد از پلیمر خالص وجود دارد.

مراحل تفکیک زباله برای بازیافت:
•    جداسازی زباله ها ی تر : زباله‌های تر مانند پسماند مواد غذایی و خوراکی‌
•    جداسازی مواد قابل بازیافت : تمام زباله‌های خشک مثل شیشه، پلاستیک، کاغذ و… که اگر از زباله‌های تر جدا شوند، می‌توان به راحتی آنها را بازیافت کرد.
•    جداسازی زباله های خطرناک : زباله‌هایی مثل زباله‌های بیمارستانی حتما باید از زباله‌های تر و خشک جدا شوند زیرا اگر برای دفع اینگونه زباله‌ها موارد ایمنی رعایت نشوند، ممکن است اثرات زیان باری را در محیط زیست برجای بگذارند.

     
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها