کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

رئیس کمیته راهبردی جبهه اصلاحات تشریح کرد

ساز و کار اصلاح‌طلبان برای معرفی کاندیدای احتمالی خود

9 خرداد 1403 ساعت 0:44


گروه سیاسی: رئیس کمیته راهبردی جبهه اصلاحات گفت: در جبهه اصلاحات به صورت رسمی هیچ گزینه‌ای مورد بحث و بررسی قرار نگرفته است. اما جریان اصلاح‌طلبی هم مثل سایر جریانات سیاسی کشور دارای ظرفیت‌های قابل‌توجهی در حوزه‌هایی با سطوح مختلف است. فرضیه‌ها و گزینه‌ها را ما هم شنیده‌ایم و مطرح شده است. من به صورت شخصی عرض می‌کنم قطعا آقای صدر یکی از ظرفیت‌های بسیار توانمند و اصلاح‌طلب این جریان است، اما هنوز در جبهه اصلاحات روی هیچ گزینه‌ای نه بحث صورت گرفته و نه تصمیم‌گیری انجام شده است.
محمد سالاری رئیس کمیته راهبردی جبهه اصلاحات در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، در خصوص ارزیابی خود از جمع‌بندی جبهه اصلاحات درباره انتخابات ریاست جمهوری و جلسات برگزار شده گفت: جبهه اصلاحات ایران به عنوان یک جریان سیاسی ریشه‌دار، نسبت به انتخابات پیش‌رو بی‌تفاوت نیست. اساسا مبانی نظری مبتنی بر جریان اصلاح‌طلبی، همه رهیافت‌ها به انتخابات ختم می‌شود. مبتنی‌بر چنین رویکردی، نه تنها انتخابات پیش‌رو، بلکه همه انتخابات‌ها برای جبهه اصلاحات از اولویت قابل‌توجهی برخوردار است، مشروط بر اینکه برگزارکنندگان انتخابات، نظام تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری در فرآیند انتخابات‌ها، حاکمیت قانون، مقید بودن به لوازم قانون و سایر شرایط را فراهم کرده باشند.
وی افزود: همان‌گونه که قبلا جبهه اصلاحات در انتخابات اخیر مجلس طی راهبردی تبیینی مطرح کرد که سه فاکتور و مؤلفه در تصمیم‌گیری جریان اصلاح‌طلبی برای نحوه کنش‌گری در انتخابات مؤثر است، مهمترین آن نسبت اقبال نسبی جامعه با انتخابات است. این موضوع در تصمیمات جریان اصلاح‌طلبی مؤثر است. دومین فاکتور و مولفه، تأثیرگذار و معنادار بودن انتخابات است. به نظر می‌رسد به رغم اینکه دایره اختیارات قوه‌مجریه و رئیس‌جمهور طی دهه‌ها و سال‌های اخیر موجب تحدید قرار گرفته، اما همچنان با توجه به مجموعه اختیاراتی که دارد اینکه رئیس‌جمهور و تیم همراه او چه کسی و چه کسانی باشند، در سرنوشت عمومی کشور، جامعه و ایران مؤثر است. سومین فاکتور هم بحث رقابتی، عادلانه، منصفانه و آزاد بودن انتخابات است که این عامل و فاکتور در دست حاکمیت است و طی جلساتی که اخیرا در جبهه برگزار شد، هیأت‌رئیسه جبهه، در حال ارزیابی این سه فاکتور است و موضوع حاکمیت قانون و اینکه آیا رویکرد حاکمیت در انتخابات پیش رو نسبت به انتخابات‌های اخیر تفاوت معناداری کرده یا خیر را مورد بررسی قرار می‌دهیم و هنوز تصمیم‌گیری قطعی در این خصوص گرفته نشده است.
این عضو جبهه اصلاحات تصریح کرد: به هرحال دیدگاه غالبی که در جبهه اصلاحات وجود دارد این است که با توجه به وضعیت بحرانی کشور در همه حوزه‌های معیشتی، اعم از اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی کشور که ما با آن مواجه هستیم، قطعا برای مردم، انتخابات ریاست جمهوری از اهمیت قابل‌توجهی برخوردار است. اگرچه که عموم مردم نسبت به اصلاح امور طی سال‌ها و دهه‌های گذشته دچار ناامیدی شده‌اند، اما انتخابات ریاست جمهوری برایشان مهم است. لذا جبهه اصلاحات با یک رویکرد ایجابی این مؤلفه‌ها را مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌دهد و رویکرد غالب هم این است که چنانچه تصمیم به حضور بگیرد، به صورت مشروط و با بررسی کاندیداهای اختصاصی خود که دارای توانایی لازم برای اداره امور کشور است و دارای ویژگی‌های پاکدستی و سالم بودن، مقبولیت و مشروعیت باشد و امکان تعامل با سایر ارکان حاکمیت در راستای پیشبرد و اصلاح امور و بهبود وضعیت کشور را هم داشته باشند شرکت خواهد کرد. اما واقعیت این است که تاکنون تصمیم قطعی گرفته نشده و به جلسه آتی جبهه اصلاحات که احتمالا امروز یا فردا تشکیل خواهد شد، بستگی دارد. 
سالاری در پاسخ به این سوال که بحث‌هایی صورت گرفته است که آقای محمد صدر جزو گزینه‌های جبهه اصلاحات است آیا چنین بحثی در جبهه اصلاحات درباره شخصیت‌ها صورت گرفته است، گفت: در جبهه اصلاحات به صورت رسمی هیچ گزینه‌ای مورد بحث و بررسی قرار نگرفته است. اما جریان اصلاح‌طلبی هم مثل سایر جریانات سیاسی کشور دارای ظرفیت‌های قابل‌توجهی در حوزه‌هایی با سطوح مختلف است. این فرضیه‌ها و گزینه‌ها را ما هم شنیده‌ایم و مطرح شده است. البته که من به صورت شخصی عرض می‌کنم قطعا آقای صدر یکی از ظرفیت‌های بسیار توانمند و اصلاح‌طلب این جریان است، اما هنوز در جبهه اصلاحات روی هیچ گزینه‌ای نه بحث صورت گرفته و نه تصمیم‌گیری انجام شده است.
وی در پاسخ به این سوال که چه زمانی درباره گزینه‌های ریاست جمهوری به نتیجه مشخص خواهید رسید، گفت: زمانی که جبهه تصمیم به حضور گرفت، کاندیدای اختصاصی خود را با شاخص‌هایی که منوط به تصمیم اعضای مجمع عمومی جبهه اصلاحات است مشخص خواهد کرد. مرحله بعد با توجه به اینکه در زمان‌بندی انتخابات زمان بسیار کم است، ورود به مصادیق خواهد بود. اگر آن تصمیمات اولیه گرفته شود، آن زمان است که مطابق مکانیزم و سازوکاری که باید به تصویب جبهه برسد، وارد فاز انتخاب کاندیداهای نهایی خواهیم شد و بنابر تصمیم جبهه مشخص خواهد شد که چه زمانی اسامی آنها را معرفی کنیم. قطعا اگر جبهه مصمم به حضور باشد که نگاه غالب این است، طی چند روز آینده باید این اتفاق بیفتد.


کد مطلب: 473059

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/473059/ساز-کار-اصلاح-طلبان-معرفی-کاندیدای-احتمالی-خود

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir