سبد کالای رمضان، افزایش رفاه کارگران
ايسنا , 14 تير 1393 ساعت 11:14
گروه اقتصادي: نمایندگان گروههای کارگری میگویند در حالی که یک هفته از آغاز ماه مبارک رمضان میگذرد بسیاری از کارگران همچنان از دریافت سبد کالای رمضان محروم ماندهاند.
همه ساله در آستانه ماه مبارک رمضان اقلامی تحت عنوان ارزاق عمومی و سبد کالا از سوی دولت جهت رفاه حال کارکنان و کارمندان توزیع میشود این در حالی است که بسیاری از کارگران در این زمینه مورد بیمهری قرار گرفته و از دریافت اینگونه خدمات و امکانات محروم هستند.
غالب کارگرانی که جزو اقشار محروم و کم درآمد و طبقه ضعیف کارگری به شمار میروند از دولت انتظار دارند تا به دلیل کاهش قدرت خرید و مشکلات معیشتی آنها نیز از این حمایتها بهرهمند شوند.طی سالهای گذشته کارگران از طریق اتحادیه امکان در برخی ایام سال و مناسبتهای خاص اقلام مصرفی و مورد نیاز خود را با قیمت مناسب تهیه میکردند اما به دلیل برخی مشکلات مالی و عدم تامین منابع لازم از سوی دولت این امر مدتها با مشکلاتی مواجه شد.
سخنگوی کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران با انتقاد از بی مهری مسوولان در اختصاص سهمیه کالای رمضان کارگران،عرضه سبد کالای ویژه کارگران را خواستار شده است.هادی ابوی میافزاید: علیرغم آنکه همه ساله بر اختصاص سبد کالای رمضان کارگران تاکید میشود ولی متاسفانه با موانعی مواجه میشویم در حالی که مسوولان آشنا به مسایل کارگری میدانند که کارگران قادر به پرداخت مبالغ سنگین برای دریافت ارزاق عمومی و مایحتاج ضروری نیستند در غیر این صورت نیازی به گرفتن سهمیه و سبد کالا نداشتند.
در حال حاضر کارفرمایانی که از تمکن مالی مناسب برخوردارند در برخی ایام سال بن یا سبد کالا برای کارگران خود در نظر میگیرند در مقابل هستند کارفرمایانی که با وجود داشتن قدرت مالی با این توجیه که در قانون چنین چیزی پیشبینی نشده و اجبار نیست از دادن آن صرفنظر میکنند در این میان برخی کارفرمایان هم به دلیل مشکل نقدینگی قادر به دادن سبد کالا نیستند.
مقامات کارفرمایی تامین نقدینگی را بزرگترین مشکل واحدهای تولیدی ذکر کرده ومیگویند: اغلب کارفرمایان واحدهای تولیدی و صنعتی که مشکل مالی ندارند کالاهایی را در قالب سبدهای حمایتی به کارگران خود اختصاص میدهند اما کارفرمایانی هم هستند که به دلیل رکود تولید و مشکل نقدینگی قدرت پرداخت حقوق نیروهای کار خود را ندارند چه برسد به اینکه سبد کالا اختصاص بدهند.
فتح الله بیات، رییس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی کشور معتقد است: دادن سبد کالا اجباری نیست ولی اگر کارفرمایی بتواند در برخی از ایام سال مثل ماه مبارک رمضان سبد کالا به کارگرانش بدهد هم از لحاظ اخلاقی و انسانی کار شایستهای انجام داده است و هم کارگرانش را دلگرم و امیدوار کرده است.
وی میگوید: در حال حاضر کارگران با حداقل دستمزدی که دریافت میکنند ممکن است نتوانند خواستههای خانوادههایشان را برآورده کنند و این امر موجب شرمندگی آنها شود ولی اگر کارفرمایان بنا به تشخیص خود بتوانند این امر را مرتفع کنند از لحاظ روحی و روانی بر کارگران تاثیرگذار خواهد بود، در این حالت کارگران دلگرم شده و خود را جدا از محیط کار و کارفرما نمیدانند و وقتی میبیند که کارفرما هم به جای نگاه ابزاری، نگاه دلسوزانهای به آنها دارد با انگیزه و امید بیشتری به تولید و کیفیت محصول میپردازند.
رییس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی کشور اشارهای هم به کارگران مشاغل سخت و زیان آور دارد و میگوید: کار در شرایط سخت، محیط گرم و ساعت طولانی روزهداری و نخوردن آب و غذا بسیار دشوار است و اگر کارگران از لحاظ معیشتی تامین نباشند دچار بیماری و سوء تغذیه خواهند شد.
وی همچنین از کارفرمایانی که بضاعت و توانایی دارند میخواهد تا در این ماه مبارک در اختصاص سبد کالای رمضان به کارگران پیشقدم شوند و میافزاید: انتظار داریم که سهم دولت در این زمینه پررنگتر باشد و با وارد شدن به این مقوله کمکهایی را برای اقشار ضعیف و نیازمندان واقعی درنظر بگیرد. فعالان کارگری تاکید دارند که باید نگاههای تبعیضآمیز نسبت به کارگران حذف شود و کارمندان و کارگران را در چنین مواردی یکسان ببینند. آنها معتقدند با توجه به اینکه نیروهای کار در سود تولید بنگاهها و کارخانهها شریکند کارفرمایان هم به جهت کمک به معیشت کارگران و تامین رفاه حال خانوارهای آنها باید برخی حمایتهای جانبی و رفاهی را برای آنان در نظر بگیرند.
با توجه به آنکه جامعه کارگری جزو مشمولان دریافت بسته امنیت غذایی در مرحله دوم قرار نگرفته شایسته است که حمایتهای لازم برای تقویت معیشت خانوارهای ضعیف کارگری پیشبینی شود و با اتخاذ سیاست مناسب و تامین کالای ارزان، بخشی از بار هزینهها را از دوش کارفرمایان بردارند.
کد مطلب: 47346