کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

قطع ارتباط بشر با تنها کاوشگر فعال سیاره زهره

11 خرداد 1403 ساعت 17:21


گروه علمی:آژانس فضایی ژاپن اعلام کرده که ارتباط خود را با فضاپیمای آکاتسوکی زهره از دست داده است.

به گزارش ایسنا، آکاتسوکی (Akatsuki) یک ماموریت ژاپنی است که به مطالعه آب و هوای سیاره زهره اختصاص دارد و در حال حاضر تنها فضاپیمای فعال در مدار دومین سیاره از خورشید به حساب می‌آید. این فضاپیمای ۳۰۰ میلیون دلاری در سال ۲۰۱۰ به فضا پرتاب شد و در ابتدا به دلیل خرابی موتور اصلی خود نتوانست وارد مدار زهره شود. با این حال، تیم ماموریت موفق شد در سال ۲۰۱۵ پس از پنج سال چرخش به دور خورشید، دومین فرصت را ایجاد کند و این کاوشگر با موفقیت وارد مدار شد.

 این فضاپیما که با نام مدارگرد آب و هوای زهره نیز شناخته می‌شود، از آن زمان تاکنون مشغول انجام تحقیقات علمی بوده و مشاهدات غیرمنتظره‌ای انجام داده است. با این حال، این فعالیت‌ها ممکن است اکنون به پایان خود برسد.

حساب آژانس فضایی ژاپن برای ماموریت آکاتسوکی اعلام کرد که مؤسسه علوم فضایی و فضانوردی (ISAS) بعد از یک عملیات در اواخر ماه آوریل، ارتباط خود را با آکاتسوکی از دست داده است. در حال حاضر آنها در تلاش برای برقراری مجدد ارتباط با فضاپیما هستند.

فضاپیما باید بتواند جهت گیری ثابتی داشته باشد تا بتواند آنتن خود را به سمت زمین قرار دهد و با زمین ارتباط برقرار کند. در ادامه این اطلاعیه آمده بود که پس از اصلاح برنامه‌های آینده به شما اطلاع خواهیم داد. از حمایت گرم شما متشکریم.

آکاتسوکی که در زبان ژاپنی به معنای «سپیده دم» است، پیش‌تر ماموریت اصلی خود را پشت سر گذاشته است. این فضاپیما در سال ۲۰۱۸ فاز گسترده‌ای از عملیات خود را آغاز کرد.حتی اگر این بار آکاتسوکی را نتوان نجات داد، این ماموریت توانایی حل مشکل مهندسان آژانس فضایی ژاپن را به اثبات رسانده و درک ما از آب و هوا و دینامیک جوی زهره را افزایش داده است.

اگر آکاتسوکی واقعا از دست رفته باشد، سیاره خواهر زمین ممکن است برای مدت طولانی بدون رصد باقی بماند. پرسش‌هایی درباره اینکه چرا زهره دچار یک اثر گلخانه‌ای قوی شد و آن را به داغ‌ترین سیاره در منظومه شمسی تبدیل کرد، و خوانش‌های وسوسه‌انگیز نشانگرهای زیستی بالقوه در جو آن، به این معنی است که این سیاره مورد توجه مجدد قرار گرفته است.ماموریت‌های جدید، به ویژه ناسا، آژانس فضایی اروپا، هند و یک ماموریت خصوصی، ممکن است اواخر این دهه به سمت زهره بروند.
 


کد مطلب: 473513

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/473513/قطع-ارتباط-بشر-تنها-کاوشگر-فعال-سیاره-زهره

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir