حمیده زرآبادی پس از ثبتنام:
امیدوارم روزی زنی به ریاستجمهوری انتخاب شود
14 خرداد 1403 ساعت 18:11
گروه سیاسی: حمیده زرآبادی، از نمایندگان پیشین مجلس شورای اسلامی در آخرین روز ثبتنام داوطلبان به ستاد انتخابات وزارت کشور رفت و ثبت نام کرد.
او که در مجلس دهم نماینده قزوین بود، در سخنانی گفت که اولویتش منافع ملی و کار با کسانی است که «ارادهای برای توسعه ایران عزیز داشته باشند.» خانم زرآبادی اضافه کرد: «امیدوارم روزی شاهد این باشیم که در یک انتخابات آزاد رقابتی از بین زنان شایسته سرزمینم، مردم زنی را به عنوان رئیسجمهور انتخاب کنند.» او پس از سخنرانی در جمع خبرنگاران به تلاش مستمر اعظم طالقانی و زهرا شجاعی برای به چالش کشیدن تفسیر شورای نگهبان از عبارت «رجال سیاسی» اشاره کرد و یاد آنها را گرامی داشت.
در سالهای گذشته، تعیین مصداق «رجال مذهبی و سیاسی» و امکان نامزدی زنان برای انتخابات ریاست جمهوری محل بحث و مناقشه بود و همچنان در قانون انتخابات ایران درباره اینکه زنان میتوانند نامزد شوند یا خیر سکوت شده است.
اعظم طالقانی، اولین نماینده زن مجلس شورای اسلامی و دختر آیتالله طالقانی بارها برای نامزد شدن ثبتنام کرد. او گفته بود هدفش این است که تکلیف کلمه «رجل» که به زبان عربی یعنی مرد را مشخص کند و تبعیض برای زنان را به چالش بکشد.
زهرا احمدیپور، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی در اولین دولت حسن روحانی هم روز دوشنبه به ستاد انتخابات رفت، ولی اجازه ثبتنام به او داده نشده است! دلیل خودداری وزارت کشور از ثبتنام خانم احمدیپور اعلام نشده است اما محسن برهانی، حقوقدان و وکیل ایرانی در پیامی در شبکه ایکس نوشت: «اقدام وزارت کشور در عدم ثبتنام افراد و اجرایی کردن مصوبه سال ۱۳۹۶ شورای نگهبان در مرحله ثبتنام، خلاف قانون اساسی و قانون انتخابات کشور و بدعتی عجیب است.» او گفت: «هر فردی حق دارد ثبتنام کند و وزارت کشور نمیتواند مانع از ثبتنام افراد شود و ثبتنام را منوط به وجود شرایطی کند.»
شورای نگهبان پیشتر اعلام کرده بود که در انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری ایران که قرار است ۸ تیرماه برگزار شود، «مصوبه سال ۱۴۰۰ شورای نگهبان درباره شرایط داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری» با عنوان «تعریف و اعلام معیارها و شرایط لازم برای تشخیص رجل سیاسی، مذهبی و مدیر و مدبّر بودن نامزدهای ریاست جمهوری» مبنای کار وزارت کشور و شورای نگهبان خواهد بود.
در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری که در سال ۱۴۰۰ برگزار شده بود حدود ۴۰ زن ثبت نام کردند اما هیچیک از آنها تایید صلاحیت نشدند. چهار سال پیش از آن هم یعنی در دوازدهمین دور انتخابات ریاست جمهوری که در سال ۱۳۹۶ برگزار شد، از میان ۱۶۳۶ نفر که طی پنج روز ثبت نام کرده بودند، ۱۳۷ نفر زن بودند. از جمله آنها اعظم طالقانی بود که برای چهارمین بار با کمک عصا از پلههای وزارت کشور بالا رفت و گفت آمده تا تکلیف رجل سیاسی را روشن کند.
کد مطلب: 474035