کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

علت‌های اصلی ابتلا به سرطان ریه را بشناسید

19 خرداد 1403 ساعت 13:26


گروه علمی:یکی از سرطان‌های شایع در جهان سرطان ریه است. ریه‌ها دو اندام اسفنجی در قفسه سینه هستند که اکسیژن بدن را تامین کرده و دی اکسید کربن را حذف می‌کنند.به گزارش ایسنا،سرطان ریه باعث تقسیم و تکثیر غیر مجاز سلول‌های ریه شده و در نتیجه آن، تومور ایجاد می‌شود. پاتوفیزیولوژی سرطان ریه به تغییرات فیزیکی رخ داده در بدن در طول سرطان ریه و علل آن اشاره دارد.
 

علل ابتلا به سرطان ریه
چندین علت احتمالی در مبتلا شدن به سرطان ریه وجود دارد. امروزه علت اصلی سرطان ریه، سیگار کشیدن است. تخمین زده می‌شود که حدود ۸۰ درصد از مرگ و میر‌های ناشی از سرطان ریه ناشی از مصرف سیگار است.سرطان ریه سلول کوچک در بسیاری از موارد با سابقه مصرف سیگار مرتبط است.
سایر مواردی که می‌تواند منجر به سرطان ریه شود عبارتند از گاز رادون، آلودگی هوا و آزبست. قرار گرفتن در معرض کاز‌های متصاعد شده حاصل از سوختن گازوئیل و سایر مواد شیمیایی نیز می‌تواند خطر ابتلا به سرطان ریه را افزایش دهد.
 
جهش ژنی ارثی
این امکان وجود دارد که یک جهش DNA را از یک یا هر دو والدین خود به ارث ببرید. توجه کنید که جهش‌های ارثی به تنهایی معمولا منجر به سرطان نمی‌شوند بلکه این جهش‌ها خطر ابتلا به سرطان ریه را افزایش می‌دهند. افرادی که جهش در کروموزوم ۶ را به ارث می‌برند، حتی اگر سیگار نکشند، بیشتر در معرض ابتلا به سرطان ریه هستند.

برخی دیگر از جهش‌های ارثی باعث می‌شود که بدن بعضی افراد نتواند برخی از مواد شیمیایی موجود در سیگار را تجزیه یا DNA آسیب دیده را ترمیم کند.همچنین برخی از انواع سرطان ریه سلول غیر کوچک باعث می‌شود که ژن گیرنده فاکتور رشد اپیدرمی (EGFR) پروتئین زیادی در بدن تولید کند. این مورد اغلب در افراد مبتلا به آدنوکارسینوما که سابقه مصرف سیگار ندارند دیده می‌شود.

جهش ژن اکتسابی
در حالی که امکان به ارث بردن یک جهش ژن که می‌تواند منجر به سرطان شود، وجود دارد، اکثر جهش‌های ژنی در طول زندگی اکتسابی هستند. این جهش‌ها اغلب به دلیل محیط رخ می‌دهند و باعث تغییراتی در DNA سلول‌های ریه می‌شوند. این تغییرات می‌تواند منجر به رشد و تکثیر غیر طبیعی سلول و احتمالاً سرطان شوند.

رادون
رادون یک گاز رادیواکتیو طبیعی است که شما نمی‌توانید آن را ببینید، بو کنید یا بچشید. مطالعات نشان داده رادون دومین عامل سرطان ریه در افرادی است که سیگار نمی‌کشند.قرار گرفتن در معرض رادون معمولا در داخل خانه اتفاق می‌افتد. تنفس روزانه در مقادیر کم خطر ابتلا به سرطان ریه را در طول زمان افزایش می‌دهد.رادون به طور طبیعی در خاک وجود دارد و از طریق شکاف‌های کوچک یا شکاف‌های کف به داخل ساختمان‌ها می‌آید.

آزبست
آزبست گروهی از مواد معدنی طبیعی است که احتمالاً در معادن، کارخانه‌های نساجی، کارخانه‌های کشتی‌سازی و مکان‌هایی که مردم با عایق کار می‌کنند، یافت می‌شوند. قرار گرفتن در معرض این مواد معدنی در محل کار، به خصوص اگر سیگار می‌کشید، خطر ابتلا به سرطان ریه را افزایش می‌دهد.
قرار گرفتن در معرض آزبست همچنین خطر ابتلا به مزوتلیوما را افزایش می‌دهد؛ نوعی سرطان که در پوشش اطراف ریه ها، معروف به پلورا، شروع می‌شود. قرار گرفتن در معرض آزبست معمولا در محل کار اتفاق می‌افتد. قرار گرفتن در معرض موارد زیر نیز در محل کار می‌تواند موجب سرطان ریه شود:
 اورانیوم
آرسنیک
بریلیم
کادمیوم
سیلیس
وینیل کلرید
ترکیبات نیکل
ترکیبات کروم
محصولات زغال سنگ
گاز خردل
کلرومتیل اتر‌ها
اگزوز دیزل
اشعه‌ها و سرطان ریه
تشعشع به قفسه سینه، به خصوص اگر سیگار هم می‌کشید، یک عامل خطرناک برای سرطان ریه است. افرادی که برای لنفوم هوچکین یا سرطان سینه درمان شده اند، از این نظر در معرض خطر ابتلا به سرطان ریه هستند.

تخمین زده می‌شود که آلودگی هوا عامل حدود ۵ درصد از مرگ و میر‌های ناشی از سرطان ریه در سراسر جهان است. رسیدگی به این عامل خطر دشوار است، زیرا ما به عنوان افراد جامعه معمولاً کنترلی بر کیفیت هوایی که تنفس می‌کنیم نداریم. شما می‌توانید برای دریافت اطلاعات راجع به مراقبت از ریه‌ها در برابر آلودگی هوا از مشاوره آنلاین پزشکی بهره بگیرید.

داشتن سابقه شخصی یا خانوادگی سرطان ریه خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد. اگر سرطان ریه در خانواده شما وجود دارد، به خصوص اگر سایر عوامل خطر را تجربه می‌کنید، بهتر است یا به یک پزشک متخصص مراجعه کرده و اگر امکان آن را ندارید با یک دکتر آنلاین صحبت کنید.
شایان ذکر است که مواد زیر نیز ممکن است خطر ابتلا به سرطان ریه را افزایش دهند:
کشیدن ماری جوانا
سیگار‌های الکترونیکی
تالک و پودر تالک


کد مطلب: 474753

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/474753/علت-های-اصلی-ابتلا-سرطان-ریه-بشناسید

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir