گروه سلامت:گیاه شنبلیله در طی سال های مختلف به عنوان یک داروی جایگزین برای بسیاری از دردها و بیماری های مختلف استفاده می شده است.به گزارش عصر ایران، امروزه نیز به عنوان یک مکمل غذایی مصرف می شود. این گیاه خواص زیادی برای درمان دیابت، افزایش شیر در مادران شیرده و کنترل قند خون دارد.
شنبلیله چیست؟
شنبلیله (Fenugreek) گیاهی از خانواده باقلائیان است که با نام علمی Trigonella Fenum – Graecum شناخته می شود. این گیاه دارای برگ های سبز و کوچک با گل های سفید می باشد که اندازه آن در حدود ۶۰ تا ۹۰ سانتی متر است. گل های سفید شنبلیله دارای غلافی است که تخم های کوچک و قهوه ای گیاه در آن ها قرار می گیرد.
گیاه شنبلیله بومی خاورمیانه است و به صورت وسیع در شبه قاره هند کاشت می شود. همچنین این گیاه در مناطق اطراف دریای مدیترانه، جنوب آسیا، ایتالیا، مصر، یونان، چین و پاکستان پرورش داده می شود. در ایران نیز گیاه شنبلیله در استان هایی مانند آذربایجان غربی، اصفهان، فارس، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، لرستان و سمنان کاشته می شود.