بهترین روغنها برای پختوپز کدام است؟
30 خرداد 1403 ساعت 11:31
گروه سلامت:مصرف روغنهای نامناسب برای پختوپز سلامت بدن را به خطر میاندازند. اما روغنهای متفاوتی برای پختوپز وجود دارد که در اینجا نگاهی به بهترین آنها انداختهایم:
۱. روغن زیتون
این روغن مملو از چربیهای تکاشباعنشده است و بهدلیل اینکه حاوی آنتیاکسیدان است از التهاب و خطرات بیماری قلبی میکاهد.روغن زیتون معمولی و فرابکر برای پختوپزهای با حرارت کم تا متوسط و استفاده برای انواع سالادها مناسب است.
۲. روغن آووکادو
این روغن برای پوست و سلامت قلب مفید است و از آن میتوان برای پختوپز در حرارتهای بالا، مانند سرخ و گریل کردن استفاده کرد. نقطه دود این روغن بالاست.
۳. روغن نارگیل
این نوع روغن، سوختوساز بدن را افزایش داده و بهسرعت انرژی بدن را بالا میبرد و درضمن برای سلامت مغز مفید است. این روغن هم برای پختوپز در دمای بالا مناسب است. البته بهدلیل اینکه چربیهای اشباعشده فراوانی دارد، باید در حد متعادل از آن استفاده شود تا موجب ابتلای شما به بیماریهای قلبی نشود.
۴. روغن کانولا
این نوع روغن چربیهای اشباعشده کمی دارد و منبع خوبی از اسیدهای چرب امگا۳ است. این روغن سرشار از ویتامینهای E و K است. از این روغن میتوان برای سرخ کردن و پختن غذا و همچنین همراه با سالاد استفاده کرد. البته این روغن از مواد خوراکی اصلاح ژنتیکیشده است.
۵. روغن آفتابگردان
این نوع روغن پر از ویتامین E است و چربیهای اشباعشده کمی دارد و قلب را در خطر ابتلا به بیماری قرار نمیدهد. روغن آفتابگردان به دلیل بالا بودن نقطه دود آن، برای انواع پختوپز با حرارت بالا مناسب است. البته این نوع روغن سرشار از امگا۶ است، بنابراین با گنجاندن اسیدهای چرب امگا۳ در رژیم غذاییتان، آن را متعادل کنید.
۶. روغن کنجد
روغن کنجد سرشار از آنتیاکسیدان و چربیهای تکاشباعنشده است و از التهاب در بدن و خطر بیماریهای قلبیعروقی میکاهد. این روغن برای سرخکردن و تفتدادن مناسب است.
۷. روغن دانه انگور
روغن دانه انگور سرشار از چربیهای چنداشباعنشده و ویتامین E است. این روغن برای پختوپز و تفتدادن و افزودن به سالاد مناسب است. این نوع روغن هم سرشار از امگا۶ است و باید با مصرف امگا۳، متعادل شود.هنگام آشپزی، با انتخاب صحیح روغن سلامت بدنتان را حفظ کنید.
کد مطلب: 476933