بیانات رهبری حسن ختام دلواپسیها
ايسنا , 18 تير 1393 ساعت 10:36
گروه سياسي: اعلام حمایت از دولت و مسئولان بلندپایه آن، اعتماد به تیم مذاکرهکننده و تاکید بر اینکه آنها اجازه دستاندازی به حقوق ملت را نخواهند داد همه و همه آب سردی است بر روی پیشانی کسانی که از التهاب نتیجه مذاکرات یک روز تجمع میکردند، نشست می گذاشتند و روز دیگر قلم به دست گرفته و دلواپسیشان را منتشر میکردند.
مقام معظم رهبری در دیداری که با مسئولان و کارگزاران نظام داشتند برای چندمین بار تمام قد پشت دولت و تیم مذاکره کننده ایستاده و فرمودند هر نقدی، باید منصفانه، محترمانه، دلسوزانه و به دور از هرگونه مچگیری و اذیت رساندن به دولت باشد.
ایشان مسئله تحقیق و توسعه در موضوع هسته ای را یکی دیگر از مواردی دانستند که باید قطعاً در مذاکرات رعایت شود و افزودند: یکی دیگر از موارد مهم که طرف مقابل تکیه و حساسیت زیادی دارد، حفظ تشکیلاتی است که تخریب آنها برای دشمن امکان پذیر نیست.
این در حالی است که محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان هم در تازه ترین صحبت های خود در وین گفت : در مورد مسائل موجود در تلاش هستیم که راهحلهایی پیدا کنیم که هم دسترسی ما به آخرین فنآوریهای روز دنیا تأمین شود و همه محدودیتهایی که برای مردم ایران از نظر اقتصادی و از طریق تحریمها ایجاد شده است برطرف شود، راه برای همکاریها در حوزه فنآوری هستهای فراهم شود که امکان افزایش دانش فنی ما باشد و هم دستاوردهایی که داشتهایم در این حوزههای مهم از این دستاوردها حراست شود.
سخنان مقام معظم رهبری در خصوص مذاکرات و تیم مذاکره کننده علاوه بر بخش هایی از عامه مردم که به دلیل بی اطلاعی از روند گفتوگو ها و اراده مسئولان بر احقاق حقوق ملت، دلواپسان بودند، می تواند برای آن دسته از دلواپسان که سعی درتصویب توافقنامه احتمالی نهایی ایران و 1+5 در مجلس و ارائه طرحی برای تعیین راهبرد سیاسی، فنی و حقوقی ایران در این مذاکرات داشتند هم پیامی باشد که دیگر نگران چیزی نباشند چراکه تیم مذاکره کننده ما مور تایید رهبری بوده و هست.
البته به گفته سخنگوی کمیسیون امنیتملی، لاریجانی در پاسخ به این افراد(دلواپسان مجلس) گفته است که دلیلی ندارد نمایندگان جزئیات مذاکرات هستهای را علنی و رسانهای کنند و رویکرد کنونی تیم مذاکرهکننده در مذاکرات هستهای را مفید دانست و گفت است که این موضوع ابزار فشار به ایران را کاهش میدهد.
همچنین لاریجانی در این جلسه تاکید کرده که در 10 سال اخیر مسئله هستهای کشورمان دارای ابعاد مهمی بوده و رویکرد کنونی مثبت است. وزیر امور خارجه کشورمان هم این بار همانند گذشته در گفته های خود با امید صحبت کرد اظهار کرده است: در مذاکرات با استقامت و پایداری روی حرفمان با ارائه نظر منطقی و با بیان دقیق، بتوانیم دنیا را قانع کنیم که بپذیرند با یک برنامه هستهای کاملا صلحآمیز زندگی کنند.
ازسوی دیگر رییس جمهور هم که چند روز پیش در جمع کارگزارن نظام حضور داشت با تاکید بر لزوم داشتن منطق در مذاکرات، خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی با منطق و استدلال در مذاکرات هسته ای حاضر شده و ذره ای از حقوق ملت عقب نشینی نخواهد کرد و در کنار حق مسلم ملت در عرصه فناوری صلح آمیز هسته ای به دنبال استیفای حق دسترسی ملت به بازار سرمایه و فناوری نیز است.
وی گفت: امروز اگر مذاکرات به دلیل زیاده خواهی دشمن شکست بخورد، دنیا متوجه است که مسئولیت این شکست بر دوش طرف مقابل است و ایران در مسیری قانونی حرکت خود را با پشتیبانی بیش از پیش ملت ادامه خواهد داد.
در همین راستا روز گذشته وزیر امور خارجه کشورمان هم تصریح کرد: ما هم این آمادگی را داریم که نشان بدهیم که برنامه هستهای ما کاملا صلحآمیز است به خاطر این که جمهوری اسلامی همانطور که بارها در بالاترین سطوح گفته شده است، نه به سلاح هستهای به عنوان یک ابزار تأمین امنیت اعتقادی دارد و نه اعتقاد دارد که استفاده از این ابزار مشروعیتی دارد و معتقدیم که در واقع باید کل دنیا به سمت عاری شدن جهان از سلاح هستهای پیش برود و ما هم همواره در این مسیر پیشقدم هستیم.
به گزارش ایسنا، زمانی که صحبت های مسئولات کشور حاکی از اعتماد به یکدیگر، به کاربستن تدبیر و عقلانیت، پافشاری بر روی حقوق کشور و ملت و امید دارد و زمانی که مقام معظم رهبری ضمن تعیین خطوط قرمز برای چندمین بار حمایت خود را از تیم مذاکره کننده اعلام میکنند دیگر نه جای اختلاف و تنش میماند نه جایی برای دلواپسیهای گاه و بی گاه.
کد مطلب: 47827