به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۶ - ۱۵:۱۰
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۴/۱۸ ساعت ۱۴:۰۰
کد مطلب : ۴۸۰۰۷۰

زخم معده را در خانه درمان کنید

زخم معده را در خانه درمان کنید
گروه سلامت:زخم معده به سادگی درمان می‌شود، اما چنانچه به موقع به پزشک مراجعه نشود وخیم می‌گردد. یک بیمار از هر ده بیماری که دچار خونریزی زخم می‌شود هیچ دردی را تجربه نمی‌کند.
درد ناشی از زخم معده با رعایت نکته‌های زیر کاهش می‌یابد:
رژیم غذایی سالم
 رژیم غذایی سالم و سرشار از میوه، سبزی و غلات برای درمان زخم معده مفید است. کمبود ویتامین التیام زخم معده را دشوار می‌سازد.
 
مدیریت استرس و فشار روانی
استرس، نشانه‌ها و علائم زخم معده را تشدید می‌کند. عوامل استرس‌زای زندگی خود را تعیین کنید و نهایت سعی خود را برای برطرف کردن آن‌ها به کار بندید. به سختی می‌توان مانع بروز بعضی استرس‌ها شد، اما می‌توان نحوه مدیریت‌شان را با ورزش کردن، انجام تمرین‌های خاص، سپری کردن اوقات فراغت با دوستان یا نوشتن خاطرات آموخت.
 
عدم استعمال دخانیات
دخانیات به مخاط محافظ معده آسیب می‌زند و بیش از پیش معده را مستعد زخم شدن می‌سازد و همچنین میزان تولید اسید را افزایش می‌دهد.غذا‌هایی که باید مصرف‌شان را محدود کرد یا کاملاً از برنامه رژیم غذایی حذف کرد

تغذیه
تمام غذا‌ها تأثیر یکسانی بر روی تمام بیماری زخم معده ندارند. هر بیمار خود باید رژیم غذایی دامن زننده به علائم زخم و خونریزی معده را تشخیص دهد. ادویه‌هایی مانند فلفل اسید معده را افزایش می‌دهند و معده را تحریک می‌کنند. غذا‌های حاوی شکلات، تند یا سرشار از چربی نیز معده را تحریک می‌کند. غذا‌های حاوی الکل یا کافئین نیز باعث بروز علائم می‌شود.

آشامیدنی‌ها
نوشابه گازدار و شکلات داغ
شیرکاکائو و شیر پرچرب
چای نعناع یا سوسن عنبر
قهوه بدون کافئین و معمولی
چای سبز و سیاه کافئین‌دار یا بدون کافئین
مشروبات الکلی
آب پرتقال یا گریپ فروت
ادویه و فلفل:
فلفل سیاه و قرمز
پودر سیر
پودر فلفل
غذا‌های دیگر
فراورده‌های لبنی پرچرب یا خامه
پنیر‌های تند یا طعم‌دار مانند پنیر فلفل جالاپنو
گوشت‌های پرچرب و پرادویه مانند سوسیس، سالامی، کالباس و همبرگر
خوراک لوبیای تند و پرادویه
سیر و پیاز
فرآورده‌های حاصل از گوجه فرنگی مانند سس گوجه فرنگی، آب گوجه فرنگی یا رب گوجه فرنگی
 
مصرف غذا‌های سالم گوناگون از تمام گروه‌های غذایی در درمان زخم معده لازم است
 مصرف میوه، سبزی، غلات (نان سبوس‌دار، برشتوک، پاستا و برنج قهوه‌ای) و فراورده‌های لبنی کم چرب یا بدون چربی برای بیماران مبتلا به زخم معده مفید است و بهتر است گوشت بدون چربی، گوشت سفید (مرغ، بوقلمون و ماهی)، حبوبات، تخم مرغ و خشکبار در رژیم غذایی این افراد گنجانده شود. میزان چربی‌های ناسالم، نمک و شکر افزوده در یک برنامه غذایی سالم باید در کمترین میزان ممکن نگه داشته شود. روغن زیتون و روغن کانولا جزء چربی‌های سالم هستند.
مرجع : فارس
برچسب ها: زخم معده
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها