مردم به سوءاستفاده كنندگان نه گفتند
19 تير 1403 ساعت 14:58
گروه سیاسی: نماینده بستان آباد در مجلس گفت: مردم احساس کردند که یک سوءاستفادهای از موقعیتهای دولتی، اداری و حکومتی میشود و دارد حق یکی از نامزدها ضایع میشود به خاطر همین تصمیم گرفتند و آمدند پای صندوق رأی و «نه» گفتند به آن کسانی که از موقعیتها و فرصتهای عمومی و منابع دولتی و حاکمیتی داشتند استفاده ویژه میکردند و اقدام خلاف قانون انجام میدادند.
به گزارش ایلنا، غلامرضا نوری قزلجه درخصوص ارزیابی خود از افزایش میزان مشارکت مردم در دور دوم انتخابات گفت: به نظر میآید که در مرحله دوم آرایش سیاسی و گفتمانی در کشور تکمیلتر شد و این عامل این امر بود؛ به این معنا که در مرحله اول چون یک سری کاندیداهای پوششی هم وجود داشتند و وقت صداوسیما و مردم را میگرفتند، حضور آنها یک مقدار اعتماد عمومی و نگاه مردم را تا حدودی مخدوش میکرد و چون مشخص هم بود که بعضی از آنها کنار میروند همین مساله یک مقدار رغبت مردم را پایین آورده بود؛ در نتیجه خیلی امکان شکلگیری تفاوت آراء و نظریات گفتمانی وجود نداشت.
عضو هیات موسس فراکسیون مستقلین ولایی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اما در مرحله دوم دیگر رقابت جدیتر شد که در این رابطه هم اولا باید بگوییم که نتیجه مرحله اول یک اعتمادی را مجددا در جامعه ایجاد و تقویت کرد که مردم به این رسیدند که اگر رأی بدهند رأی آنها اثرگذار است و دیده میشود، از سوی دیگر این دو گفتمان با هم در یک هفته و در مرحله دوم خیلی صریحتر و واضحتر صبحت کردند همینطور اطرافیان کاندیداها شفافتر صحبت کردند که این هم عامل موثری بود. یکی از عوامل دیگر این بود که مردم متوجه اهمیت موضوع شدند متوجه تفاوتهای این دو دیدگاه شدند و اینکه کدامیک میتواند در این برهه کشور را کمک کند و از این شرایط عبور دهد را دریافت کردند.
وی افزود: در همین مساله ارزیابی دلایل افزایش مشارکت شاید بتوان یکی از عوامل را این مساله دانست که مجموعههای دولتی یا برخی مجموعههای حکومتی یک مقدار فراتر از آنچه که در انتخاباتها همه برای تشویق به مشارکت میکردند، وارد شدند و رفتند به سمت تبلیغات یک کاندیدای خاص و تخریب کاندیدای دیگر؛ لذا من معتقدم که مردم اینجا احساس کردند که یک سوءاستفادهای از موقعیتهای دولتی، اداری و حکومتی میشود و دارد حق یکی از نامزدها ضایع میشود به خاطر همین تصمیم گرفتند و آمدند پای صندوق رأی و «نه» گفتند به آن کسانی که از موقعیتها و فرصتهای عمومی و منابع دولتی و حاکمیتی داشتند استفاده ویژه میکردند و اقدام خلاف قانون انجام میدادند.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس تصریح کرد: مردم خواستند یک نه هم به این نوع تفکرات بدهند که این امکانات متعلق به همه است و کسانی که در پستها و موقعیتها هستند باید امانتداری را همیشه حفظ کنند و مردم احساس نکنند که کار با بیعدالتی دارد انجام میشود و روی یک کاندیدای خاصی یک نگاه ویژه وجود دارد. به هر حال نسبت به مرحله اول مشارکت خوبی صورت گرفت و این برای کشور ما و انسجام ملی خوب بود. ناگفته نماند که هنوز نیمی از جمعیت کشور مشارکت نکردند و حتما این باید هم برای نظام هم برای رییسجمهور منتخب یک دغدغه اصلی باشد و بایستی شرایط را در جامعه چنان فراهم کنیم که در انتخاباتهای بعدی انشاءالله این مشارکت باز هم افزایش پیدا کند.
وی در پاسخ به این سوال که «جدیترین انتظارات مشارکتکنندگان از دولت آینده و مسعود پزشکیان چیست؟»، ابراز داشت: طبیعتا شاید مشکل اول در کشور ما مباحث اقتصادی و معیشتی مردم است که انتظار دارند در آن حوزهها کارهای ویژهای برای اقشار مختلف صورت گیرد، یک سری انتظاراتی هست که آنها بایستی عملیاتی شود تا به سرانجام برسد و انتظارات برآورده شود. به نظرم دولت چهاردهم مسئولیت سنگینی را برعهده خواهد داشت به این علت که شاخصهای مختلف در کشور و وضعیت اقتصادی و همچنین اوضاع در برخی بخشها وضعیت خوبی ندارد و فاصلهها زیاد است، بنابراین کار زیادی را میطلبد.
وی تاکید کرد: ما نمیخواهیم بگوییم که خیلی چنین و چنان میخواهد دولت را تحویل بگیرد، بالاخره این شرایط بود و آقای پزشکیان هم با علم بر این شرایط آمدند و این توان را هم قطعا دارند و با تیمی هم که انتخاب میکنند قطعا انشاءالله خواهند توانست در حوزههایی که وعده دادند و در آنها نیاز مردم وجود دارد اقداماتی انجام دهند و امیدواریم بتوانند موفق باشند. البته باید قبول کنیم که کار بسیار سخت و سنگینی است و انشاءالله با دیدگاهها و برنامههایی که آقای پزشکیان دارد به نظرم خیلی از این اتفاقات شدنی است و اتفاق خواهد افتاد و انشاءالله امیدهای مردم به بار خواهد نشست تا هم باعث رضایت عمومی شود و هم یک نشاط اجتماعی به جامعه تزریق شود و از این سختی و مشکلاتی که مردم در زندگی روزمره دارند، انشاءالله بتوانیم عبور کنیم.
نوری درباره اینکه خط مشی دولت پزشکیان عنوان کرد: آقای پزشکیان براساس گفتمانی که داشتند عقلانیت، اخلاقمداری و شایستهگزینی را دنبال کردند و طبیعتا برمبنای آن هم تصمیم میگیرند و خودشان هم تاکید کردند که ادامه یک دولت یا تفکر خاصی نیستند، برای خودشان مشی دارند و از همه ظرفیتهای کشور در همه جریانهای سیاسی برای رسیدن به اهداف و تحقق برنامهها استفاده خواهند کرد و مبنای خود را همانطور که قول دادند بیشتر بر شایستهسالاری و شایسته گزینی قرار دادند که مدیران کارآمد را فارغ از اینکه دستهبندی سیاسی آنها چیست، به کار گیرند.
وی گفت: به نظرم این یک اقدام بسیار مهمی خواهد بود این نوع نگاه برای حوزه مدیریتی کشور خیلی ضروری است با توجه به اینکه بخش زیادی از رشد اقتصادیمان را روی بهره وری تنظیم کردیم لازم است که افراد توانمند، کارآمد و مدیر بر مصادر امور قرار گیرند این خودش خیلی برای رسیدن دولت چهاردهم به اهداف و وعدههایی که به مردم داده است، کمک خواهد کرد.
کد مطلب: 480320