خشونت دموکراسی را نابود میکند
25 تير 1403 ساعت 12:58
گروه بین الملل: پس از سوءقصد به دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین آمریکا، بازرسان قطعاتی برای ساخت بمب در خودروی فرد تیرانداز پیدا کردند. چنین موادی در منزل این مرد ۲۰ ساله نیز کشف شده است.
"نیویورک تایمز" از دو "بمب انفجاری" در خودروی مظنون به عامل سوءقصد و کشف بمب سوم در خانه او گزارش داد. وال استریت ژورنال نیز از بمب انفجاری نوشت. شبکه تلویزیونی سیانان نیز درباره "مواد انفجاری" و قطعات ساخت بمب نوشت. بازرسان گمان دارند که پدر تیرانداز سلاح را تهیه کرده و از آن برای سوء قصد به جان رئیسجمهور سابق آمریکا استفاده شده است. دو مقام تحقیقاتی به این خبرگزاری گفتند که این خرید حداقل شش ماه پیش صورت گرفته است.
اینکه عامل سوءقصد چه زمان و چگونه توانسته اسلحه را به دست آورد، در دست تحقیق است. علاوه بر این، اطلاعات بیشتر در مورد مظنون ۲۰ ساله از منطقه بزرگ پیتسبورگ در پنسیلوانیا به عنوان بخشی از تحقیق برای یافتن انگیزه در حال جمعآوری است.
یک منبع در مورد تماس جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا با دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین آمریکا پس از سوءقصد شامگاه شنبه، گفته است که گفتوگو میان دو رقیب "خوب" و "کوتاه و محترمانه" بوده است. این خبر را شبکه سیانان گزارش داد. صرفنظر از این تماس تلفنی، این دو سیاستمدار سالها بود که مستقیماً با یکدیگر صحبت نکرده بودند.
واتیکان با نگرانی نسبت به اقدام به سوءقصد علیه جان دونالد ترامپ، رئیسجمهوری سابق آمریکا واکنش نشان داد. در بیانیهای آمده است که رهبر کاتولیکهای جهان "نگرانی خود را از این اقدام خشونتآمیز، که به مردم و دموکراسی آسیب رساند و باعث رنج و مرگ شد"، ابراز کرده است.
پس از سوء قصد به دونالد ترامپ، سرویس مخفی ایالات متحده که مسئولیت امنیت وی را برعهده دارد، از خود در برابر ادعاهایی مبنی بر عدم حمایت بیشتر از این سیاستمدار ۷۸ ساله در آستانه حضور وی کارزار انتخاباتی در ایالت پنسیلوانیا دفاع کرد.آنتونی گولیلمی، سخنگوی سرویس امنیتی در پلتفرم اکس گفت: این ادعاها "کاملا نادرست" است. سرویس مخفی ایالات متحده حتی با توجه به افزایش سرعت سفرهای کارزار انتخاباتی ترامپ بر سطح "اقدامات حفاظتی اضافی" خود افزوده است.
مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از حزب جمهوریخواه، در تلاش است تا فضای تنشآلود را آرام کند. او به شبکه اماسانبیسی گفت: «ما باید لحن اظهارات را تعدیل کنیم و فضای تنشآلود کاهش دهیم.»
دونالد ترامپ پس از سوء قصد، ملت آمریکا را به وحدت فراخواند. او همزمان اطمینان داد که میخواهد "در برابر شرارت" ثابت قدم بماند. او همچنین از همه برای ابراز همدردی پس از تیراندازی تشکر کرد.ترامپ در پلتفرم اجتماعی خود به نام "تروث سوشیال" (Truth Social) نوشت "تنها خداوند" مانع از این رویداد غیرقابل تصور شد.
ترامپ نوشت: «قلب ما همراه قربانیان و خانوادههایشان است. ما برای بهبود مجروحان دعا میکنیم و یاد و خاطره شهروندی را که به طرز وحشتناکی کشته شد را در قلب خود حفظ میکنیم.»
ترامپ خطاب به ملت آمریکا نوشت: «اکنون بیش از هر زمان دیگری مهم است که در کنار هم بایستیم و شخصیت واقعی خود را به عنوان آمریکایی نشان دهیم، قوی و مصمم بمانیم و اجازه ندهیم شیطان پیروز شود.»فرانک والتر اشتاینمایر، رئیسجمهوری آلمان، پس از سوءقصد به دونالد ترامپ، رئیسجمهوری سابق آمریکا، خواستار اعتدال سیاسی شد. اشتاینمایر در بیانیهای نوشت: «خشونت نباید در دموکراسی ما جایی داشته باشد - نه در آمریکا و نه نزد ما.»
رئیس جمهور آلمان نوشت که هر فردی باید در بحثهای سیاسی سهم خود را در زمینه عدم خشونت نشان دهد: «بیایید خشونت را در مناظرههای سیاسی تحقیر کنیم! بیایید نفرت و تحریک را از مبارزات انتخاباتی و مناظرهها بیرون کنیم!» دموکراسی میتواند "اختلافنظرهای شدید را تحمل کند، اما خشونت نابودکننده دموکراسی است".
به گفته ون د لار، کارشناس امور سیاسی، تصاویر سوء قصد علیه جان ترامپ یک "لحظه نمادین" است که میتواند انتخابات ریاست جمهوری را به نفع جمهوریخواهان تعیین کند. صداهایی از حزب ترامپ شنیده میشود که میگویند بایدن نیز در این سوءقصد مسئول است.پس از سوءقصد به دونالد ترامپ، این پرسش نیز مطرح میشود که این حمله چه تاثیری بر انتخابات ریاست جمهوری پنجم نوامبر میتواند داشته باشد.این تیراندازی دو روز پیش از کنگره اعلام نامزد جمهوریخواهان در میلواکی، ویسکانسین رخ میدهد، جایی که احتمال انتخاب مجدد ترامپ به عنوان نامزد ریاستجمهوری جمهوریخواهان بسیار زیاد است.
برای یولیوس ون د لار، نتیجه انتخابات تقریباً قطعی شده است. این مشاور امور کمپین و استراتژی انتخاباتی معتقد است که ترامپ غریزه استفاده از چنین موقعیتی با انجام حرکات بدن و کلمات مناسب را دارد.
ون دی لار در مصاحبه با سایت شبکه اول تلویزیون آلمان میگوید: تصاویر ترامپ که پس از حمله مشت خود را بالا میگیرد و با فریاد "بجنگید، بجنگید، بجنگید" مخاطبانش را خطاب قرار میدهد، "لحظهای نمادین" و با احتمال بسیار برای نتیجه انتخابات تعیینکننده است. این مشاور گفت که اگر ترامپ در ماه نوامبر پیروز شود، این همان لحظهای است که او را رئیسجمهور کرده است.
در این صحنهها از تصویر ترامپ به عنوان یک نامزد قوی، برخلاف جو بایدن که در هفتههای اخیر درباره سن و ظاهر نامتعادلش موضوع بحثها بوده، استفاده میشود. ون دی لار گفت: «این تصاویر یک بار دیگر بر تضادها تأکید میکند: قدرت دونالد ترامپ و ضعف جو بایدن.» پیام ترامپ روشن است که میگوید، "نه تنها نمیتوانند مرا زمین بزنند، بلکه بلند میشوم و قویتر برمیگردم".از نظر پیتر نویمان، کارشناس امور تروریسم، تصاویر این سوءقصد نیز میتواند تعیینکننده انتخابات باشند. این محقق از کالج کینگ در لندن به روزنامه "راینیشه پست" گفت: ترامپ بلافاصله فهمید که "وضعیتی که برای او بسیار تهدید کننده بود، احتمالاً برای کل مبارزات انتخاباتی تعیینکننده خواهد بود".
ترامپ از نظر حامیانش اکنون یک "شهید" برای ایالات متحده آمریکاست. به گفته این کارشناس، این سوقصد برای رئیسجمهوری سابق "تأثیر بسیجکننده" خواهد داشت.
از سوی جمهوریخواهان صداهایی بلند میشوند که سعی میکنند از این حمله برای مبارزات انتخاباتی بهرهگیری کنند. سناتور آمریکایی "جیدی ونس" از ایالت اوهایو، رئیسجمهور بایدن را مسئول حمله به رقیب احتمالی خود دانست.ونس در پلتفرم اکس (توییتر سابق) نوشت: «تز اصلی کمپین بایدن این است که پرزیدنت دونالد ترامپ یک فاشیست مستبد است که باید به هر قیمتی جلوی او گرفته شود.» او افزود که این لفاظی به طور مستقیم به سوءقصد علیه ترامپ منجر شد.ونس یکی از نامزدهای احتمالی معاونت ریاست جمهوری در دوران ترامپ محسوب میشود.
کد مطلب: 481286