گروه سلامت:رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: انتقال تب دنگی از طریق پشه آئدس بوده و بهترین راه برای جلوگیری از آن کنترل ناقل بیماری است.
به گزارش بهداشت نیوز، دکتر زهرا نهبندانی اظهار کرد: در این روزها شیوع بیماری تب دنگی را کشورهای مختلف دنیا میبینیم، بیماری که همانند کرونا انتقال انسان به انسان ندراد و با توجه به اینکه انتقال تب دنگی از طریق پشه آئدس است بهترین راه پیشگیری کنترل ناقل بیماری است و محلها و مناطقی همچون مناطق گرمسیری، مردابها و آبهای راکد روستاهایی که در مناطق آبی آنها سرباز بوده ناقل بیماری هستند.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه پشه آئدس میتواند در هر ظرف یا جایی که مقدار آب جمع میشود مانند لاستیک، قوطی کنسرو، قایق، گلدان شیشهای و غیره تخمگذاری کند، تخلیه و تمیز کردن مرتب ظروف محتوی آب مانند گلدانهای شیشهای، ظروف زیرگلدان، ظروف آب پرندگان و حیوانات و غیره هر دو روز یک بار توصیه میشود؛ همچنین تخلیه درب روی ظروف محتوای آب مانند تانکر، بشکه و غیره نیز از دیگر اقداماتی است که باید صورت پذیرد.
رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه جلوگیری از تجمع آب در زیر کولرها، جلوگیری از تجمع آب راکد در زبالهها و ضایعات جامد مانند ظروف رها شده، ضایعات اتومبیل، لنج و قایق، لاستیک از طریق پوشاندن یا جمعآوری آنها از جمله اقدامات مهمی است که باید در جهت دوری از بیماری تب دنگی انجام شود، خاطرنشان کرد: همچنین باید اشاره کنیم که پوشیدن لباسهای آستین بلند و شلوار بلند و جوراب هم از دیگر مواردی است که فرد را از گزش پشه آئدس در امان نگه میدارد.
دکتر نهبندانی تأکید کرد: استفاده از قلم دافع حشرات بر روی مناطقی از پوست که با لباس پوشیده نمیشود در زمان مسافرت به مناطق همه گیری بیماری نیز باید انجام شود.وی اضافه کرد: همچنین استفاده از پشه بند در صورتیکه در طی روز در فضای باز استراحت میکنید و نصب توری روی در و پنجرهها و اطمینان از سالم بودن آنها و نیز پرهیز از بیرون رفتن در ساعات پر گزش روز (قبل از طلوع آفتاب و هنگام غروب) از دیگر نکاتی است که باید به آن توجه داشت.
رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه پشه آئدس با سایر پشههای موجود در دنیا یک سری تفاوت دارد که یکی از مهمترین آنها زمان فعالیت آنها است، بیان کرد: پشه آئدس روز فعالیت است و زمان فعالیت آنها از زمان طلوع تا غروب آفتاب است و بیشترین زمان سیکل فعالیت پشه آئدس، هنگام طلوع آفتاب است.
دکتر نهبندانی گفت: پشه آئدس برخلاف پشههای دیگر مهاجم است و سایر پشهها صبر میکنند که فضا تاریک و شخص به خواب رود و سپس گزش را انجام دهند، در حالی که پشه آئدس اینگونه نیست، ظاهر پشه آئدس با پشههای دیگر متفاوت است و نوارهای تیره و روشن دارند.
وی افزود: اگر فردی دچار هرنوع علائم مشکوکی همچون تب و بدن درد بهخصوص درد پشت حدقه چشم و بثورات جلدی شد باید بلافاصله به نزدیکترین مرکز بهداشت مراجعه نماید تا که مورد بررسی قرار بگیرد و ضمن جلوگیری از تشدید وضعیت بیماری، نسبت به درمان بهموقع آن اقدام شود.