به روز شده در ۱۴۰۳/۰۶/۱۹ - ۱۹:۰۰
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۵/۱۶ ساعت ۰۹:۳۷
کد مطلب : ۴۸۵۱۶۵

ایرانی‌ها قربانی تقلب در المپیک شدند؟

ایرانی‌ها قربانی تقلب در المپیک شدند؟
گروه ورزشی:  تلویزیون ‏ARD‏ آلمان در یک گزارش تحقیقی از تقلب گسترده در ‏رقابت‌های شمشیربازی سابر در المپیک ۲۰۲۴ پاریس خبر داد. ‏به گزارش اعتمادآنلاین،وارگالا در ادامه توضیح داد که مشکل از کجا آب می‌خورد: «قوانین ‏آنقدر پیچیده شده‌اند که به بهانه تفسیر قوانین می‌توان هر کاری ‏کرد. داورها می‌توانند از این خلا استفاده کنند.

همین الان من در 50 ‏درصد موارد شمشیربازی المپیک واقعا نمی‌توانم تشخیص بدهم که ‏تصمیم درست چه باید باشد. نباید قوانین را اینقدر پیچیده می‌کردند ‏که راه برای سوءاستفاده باز بشود.‏»این داور شمشیربازی در نهایت پیشنهاد عجیبی مطرح کرد: «تا زمانی ‏که شمشیربازی سابر به این راحتی تحت نفوذ قرار می‌گیرد و به نفع ‏عده‌ای تقلب می‌کنند این رشته نباید در المپیک باشد.»اما گزارشگر ‏ARD‏ می‌گوید بعید است شاهد چنین اقدامی باشیم چرا ‏که توماس باخ، رئیس کمیته بین‌المللی المپیک خودش در گذشته ‏شمشیرباز بوده و حاضر نیست به ضرر این رشته در المپیک حکم ‏بدهد.

یک داور سابق به تخلف و تقلب در شمشیربازی شهادت داد
مارکوس شولتز یکی از داوران سابق شمشیربازی است که در بالاترین ‏سطح رقابت‌های این رشته قضاوت کرده است. شولتز چندی پیش در ‏آمریکا در یک برنامه به صراحت از فساد در شمشیربازی صحبت کرد ‏ولی حرف‌های او آنقدرها مورد توجه قرار نگرفت. ‏اما مصاحبه او با تلویزیون ‏ARD‏ به یک غوغای رسانه‌ای در آلمان و ‏اروپا تبدیل شده. او به عنوان شاهد عینی از خاطره شخصی ‏خود می‌گوید و خاطرنشان می‌کند که یک مربی مشهور و تاثیرگذار در ‏دنیای شمشیربازی شخصا به او تماس گرفته و خواهان تقلب به نفع ‏تیمش شده است. ‏

این داور سابق جزئیات مکالمه‌اش با این مربی مشهور را اینطور ‏مطرح کرد: «به من زنگ زد و گفت مارکوس، باید با تو صحبت کنم. با ‏هم به یک هتل رفتیم و گفت مارکوس، پیشنهادم را قبول می‌کنی؟ ‏ما به تو برای فلان شمشیرباز و بهمان شمشیرباز 5 هزار یورو ‏پرداخت می‌کنیم. گفتم نه، امکان ندارد. ولی آن مربی گفت ابله ‏نباش، حالا می‌خواهی برای ما نقش پسر خوب را بازی کنی؟ یعنی ‏نمی‌خواهی به بالاترین جایگاه بررسی؟ این را بدان که هرگز اجازه ‏نمی‌دهند پیشرفت کنی.»

این داور سابق در ادامه توضیح داد: «کل سیستم طوری طراحی شده ‏تا در المپیک تقلب شود. المپیک تنها رقابت دنیای شمشیربازی است ‏که در تمام دنیا دیده می‌شود. برای همین است که اهمیتش چند ‏برابر می‌شود و برای رسیدن به مدال دست به هر کاری می‌زنند.»

آیا رشته سابر باید از المپیک حذف شود؟
این داور سابق آلمانی در ادامه صحبت‌هایش ادعای شگفت‌انگیز دیگری ‏مطرح کرد و گفت: «اگر فرض کنید که ما در شمشیربازی سابر 10 داور ‏نخبه در دنیا داریم 5 تا از آنها را می‌توان خرید یا تحت تاثیر قرار داد. ‏همین تعداد کافی است تا کل تورنمنت را تحت تاثیر قرار بدهد.»

مارکوس شولتز، داور سابق شمشیربازی از آلمان که در مصاحبه با این برنامه مدعی شد تقلب و اعمال نفوذ روی داورها در شمشیربازی رایج است و به‌خصوص در المپیک به شکل گسترده دیده می‌شود.یواخیم وارگالا از داوران سابق شمشیربازی هم نظر مشابهی داشت. ‏او به این برنامه گفت: «وقتی می‌گوییم داورها فاسد هستند اصلا ‏نیازی هم نیست به آنها رشوه بدهند. به داور می‌گویند فلانی باید ‏برنده شود و اگر این اتفاق نیفتاد داور بیچاره شغلش را از دست ‏می‌دهد و از شمشیربازی پرتش می‌کنند بیرون.»

وارگالا در ادامه توضیح داد که مشکل از کجا آب می‌خورد: «قوانین ‏آنقدر پیچیده شده‌اند که به بهانه تفسیر قوانین می‌توان هر کاری ‏کرد. داورها می‌توانند از این خلا استفاده کنند. همین الان من در 50 ‏درصد موارد شمشیربازی المپیک واقعا نمی‌توانم تشخیص بدهم که ‏تصمیم درست چه باید باشد. نباید قوانین را اینقدر پیچیده می‌کردند ‏که راه برای سوءاستفاده باز بشود.‏»

این داور شمشیربازی در نهایت پیشنهاد عجیبی مطرح کرد: «تا زمانی ‏که شمشیربازی سابر به این راحتی تحت نفوذ قرار می‌گیرد و به نفع ‏عده‌ای تقلب می‌کنند این رشته نباید در المپیک باشد.»
اما گزارشگر ‏ARD‏ می‌گوید بعید است شاهد چنین اقدامی باشیم چرا ‏که توماس باخ، رئیس کمیته بین‌المللی المپیک خودش در گذشته ‏شمشیرباز بوده و حاضر نیست به ضرر این رشته در المپیک حکم ‏بدهد.

این روزنامه‌نگار آلمانی در ادامه انگشت اتهام را به سمت یک چهره ‏پرنفوذ گرفت؛ به سمت عالی‌شر عثمانف، یک شهروند روس که پاسپورت ‏قزاقستانی هم دارد و سال‌ها رئیس فدراسیون بین‌المللی شمشیربازی ‏بود. برنامه ‏ARD‏ مدعی شد او چهره پشت پرده همه تقلب‌ها و ‏رسوایی‌ها در دنیای شمشیربازی است. ‏

لازم به ذکر است در پایان دیدار نیمه نهایی ایران و مجارستان در شمشیربازی اسلحه سابر المپیک ملی پوشان نسبت به قضاوت داور اعتراضات شدیدی داشتند. این بازی با برتری ۴۵ بر ۴۳ مجارها به پایان رسید. 
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها