گروه سلامت:یک کارشناس تغذیه گفت: بیماری نقرس، ازجمله بیماریهای روماتوئیدی و مربوط به اختلال در متابولیسم پورینها است که با سطح بالای اسید اوریک در خون شناسایی میشود و در ادامه ممکن است با بروز سنگهای کلیوی از نوع اسید اریکی همراه باشد. فاطمه شفیعی، کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز اظهار کرد: در برخی افراد ممکن است اسید اوریک خون بیشتر از حد طبیعی باشد، اما هیچوقت دچار بیماری نقرس نشوند.
به گزارش آنا، وی افزود: این بیماری اغلب پس از ۳۵ سالگی رخ میدهد و در مردان بیشتر از زنان شایع است. البته در سنین بالا بروز این بیماری در هر دو جنس یکسان است.شفیعی ادامه داد: نقرس با حمله حاد و ناگهانی دردهای آرتریتی موضعی که اغلب در انگشت شست پا شروعشده و تا پاها ادامه مییابد، معلوم میشود. درواقع در افراد مبتلابه نقرس، بالا رفتن اسید اوریک در خون موجب میشود که این ترکیب به همراه سدیم بهصورت سدیم اورات در مفاصل مختلف رسوب کند و باعث دردهای مزمن آرتریتی شود که بیشتر در مفاصل کوچک مربوط به انگشتان دستوپا این اتفاق رخ میدهد.
وی گفت: ژنتیک در کنار عوامل زمینهای و محیطی در بروز این اختلال روماتوئیدی و التهابی نقش دارد. احتمال داده میشود عواملی چون مقاومت به انسولین، پرفشاری خون، گرسنگی طولانیمدت، تمایل به رژیمهای خاص مثل رژیم کم کربوهیدرات، چاقی، مصرف داروهای مدر برای کاهش میزان فشارخون، اختلالات مربوط به چربیهای خون و دیابت در بروز این بیماری نقش داشته باشد.