حمله مرگبار روسیه با موشک بالستیک
14 شهريور 1403 ساعت 18:16
گروه بین الملل: ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین میگوید دو موشک بالستیک روسیه به یک مرکز آموزشی نظامی و بیمارستان مجاور آن در منطقه ای در مرکز شرق اوکراین اصابت کرده و منجر به کشته شدن دستکم ۴۱ نفر و زخمی شدن ۱۸۰ تن دیگر شده است.
مقامهای اوکراینی میگویند که این حمله در شهر پولتاوا، در حدود ۳۵۰ کیلومتری جنوب شرقی کییف قرار رخ داده است. این شهر در بزرگراه اصلی و مسیر راه آهن بین کییف و دومین شهر بزرگ اوکراین، یعنی خارکیف که نزدیک به مرز روسیه است، قرار دارد. به نظر می رسد این حمله یکی از مرگبارترین حملاتی است که نیروهای روسی از زمان آغاز جنگ بیش از ۹۰۰ روز پیش در ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ انجام دادهاند. زلنسکی در ویدیویی که در کانال تلگرامی خود منتشر کرده در این خصوص میگوید: «یکی از ساختمانهای مؤسسه ارتباطات نظامی پولتاوا تا حدی ویران شد و مردم زیر آوار گرفتار شدند. البته تعداد بیشتری از افراد بلافاصله نجات پیدا کردند.»
زلنسکی توضیحات چندانی در این خصوص ارائه نداد و تنها به بیان کلیاتی در این رابطه بسنده کرد: «تمام نیروهای لازم در عملیات امداد و نجات مشارکت دارند. من دستور دادهام که تحقیق سریع و کاملی درباره آنچه اتفاق افتاده آماده شود.» وزارت دفاع اوکراین با وحشیانه خواندن این حمله میگوید موشکها بلافاصله پس از به صدا درآمدن هشدار حمله هوایی، زمانی که بسیاری از مردم در راهرو بودند به سمت یک پناهگاه بمب اصابت کردهاند. در بیانیه وزارت دفاع آمده است که گروه های نجات و پزشکان ۲۵ نفر را نجات دادند که ۱۱ نفر از آنها از زیر آوار بیرون آمدند.
زلنسکی در ادامه صحبتهای خود درخواست از شرکای غربی برای اطمینان از ارسال سریع کمک های نظامی را تکرار کرد. او قبلا ایالات متحده و کشورهای اروپایی را به دلیل آنچه «کندی در عمل به تعهدات» آنها خوانده بود سرزنش کرده بود. زلنسکی همچنین از آنها میخواهد که محدودیتها را در مورد نوع سلاحهایی که اوکراین میتواند از آنها استفاده کند کاهش دهند و به کییف اجازه داده شود که نقاطی را در عمق خاک روسیه مورد هدف قرار دهد.زلنسکی به زبان انگلیسی در کانال تلگرام خود نوشت: «اوکراین در حال حاضر به سامانهها و موشکهای دفاع هوایی نیاز دارد، نه اینکه آنها در انبار نگه داشته باشد. حملات دوربردی که بتواند از ما در برابر ترور روسیه محافظت کند، اکنون مورد نیاز است، نه بعداً. متاسفانه هر روز تأخیر به معنای تلفات بیشتر است.»
مجلس عوام رومانی هم لایحهای را تصویب کرد که بر اساس آن سیستم دفاع موشکی پاتریوت به اوکراین اهدا میشود.
رومانی که از سال ۲۰۰۴ عضو ناتو است، ۶۵۰ کیلومتر مرز مشترک با اوکراین دارد. دولت بخارست این لایحه را به مجلس فرستاد و حالا بعد از تصویب در پارلمان و امضای رئيس جمهور رومانی به قانون تبدیل شده است.بر اساس این قانون رومانی تصمیم گرفت یکی از دو سامانه پاتریوت خود را به کییف اهدا کند، به شرطی که متحدین این کشور در ناتو در آینده آن را با سیستم پاتریوت دیگری جایگزین کنند.
پیشنویس قانونی که پارلمان تصویب کرد، بیان میکند که سیستم جایگزینی پاتریوت از ایالات متحده نباید بیش از مبلغی که رومانی در ابتدا به ازای هر واحد پرداخت میکرد، هزینه داشته باشد و این هزینهها از محل «منابع خارجی غیرقابل استرداد» تامین شود.
کد مطلب: 489559