دریافت لینک صفحه با کد QR
گنبد نمکی کمربند چینخورده زاگرس ثبت جهانی شد
17 شهريور 1403 ساعت 17:22
گروه علمی: سومین میراث زمینشناختی ایران در دومین دوره گزینش ۱۰۰ سایت برتر جهانی اتحادیه بینالمللی علوم زمین (IUGS) در بوسان کرهجنوبی، ثبت جهانی شد.به گزارش ایسنا، جعفر عمرانی، معاون زمینشناسی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، گفت: اتحادیه بینالمللی علوم زمین (IUGS) فهرست ۱۰۰ جایگاه دوم برتر میراث زمینشناختی جهان را در سی و هفتمین کنگره بینالمللی زمینشناسی (IGC) در بوسان، جمهوری کره اعلام کرد که بر این اساس گنبدهای نمکی و نمکشارهای کمربند چینخورده و راندگی زاگرس ایران (Salt domes and Glaciers of the Zagros Fold and Thrust Belt, Iran) در فهرست ۱۰۰ اثر دوم اتحادیه بینالمللی علوم زمین مورد پذیرش و معرفی قرار گرفت.
عمرانی ادامه داد: این اعلامیه از سوی جان لادِن، رئیس IUGS، استنلی فینی، دبیر کل IUGS و آسیر هیلاریو رئیس کمیسیون بینالمللی میراث زمینشناختی در ۲۷ آگوست در جریان رویداد ویژه سی و هفتمین کنگره بینالمللی زمینشناسی اعلام شد. بیش از ۷۰۰ کارشناس از ۸۰ کشور و ۱۶ سازمان بینالمللی در این همافزایی جهانی برای به رسمیت شناختن و ثبت میراث زمینشناختی از سوی IUGS شرکت داشتند.
به نقل از روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، وی با بیان اینکه اتحادیه بینالمللی علوم زمین (IUGS) با برگزاری رایگیری از میان سایتهای نامزد از تمامی کشورهای جهان، ۱۰۰ سایت را به عنوان مهمترین و شاخصترین مکانهای زمینشناسی جهان معرفی کرد، افزود: در مرحله آخر و پس از غربالگریهای اولیه، ۱۷۴ سایت از ۷۴ کشور جهان در دومین برنامه ۱۰۰ سایت میراث زمینشناختی نامزدهای کسب این عنوان بودند.
در پهنه ساختاری زاگرس ایران، محدوده گستردهای از گنبدهای نمکی رخنمون یافته است که ساختاری ویژه در جهان دارند و در شرایط زمینساختی ایجاد شدهاند. اهمیت اقتصادی گنبدهای نمکی از لحاظ وجود ذخایری از کانیهای فلزی، غیر فلزی و ذخایر هیدروکربوری در آنهاست. تمام گنبدهای نمکی موجود در جنوب و جنوب غرب ایران در بخشهای شرقی و جنوبی واحد ساختاری زاگرس چین خورده قرار دارند که متعلق به سری هرمز با سن پروتوزوییک پسین- کامبرین پیشین هستند.
کد مطلب: 489918
بهار نیوز
https://www.baharnews.ir