کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

اقدام عحیب مظنون سوءقصد به جان رئیس‌جمهور سابق آمریکا

 تشویق ایران برای ترور  ترامپ!

27 شهريور 1403 ساعت 12:18


گروه بین الملل: رایان وِسلی روث، شهروند ۵۸ ساله آمریکایی، که به هنگام سوءقصد به جان دونالد ترامپ دستگیر شده در کتابی که سال گذشته میلادی از خود منتشر کرده از ایران خواسته بود که ترامپ را بکشد.
در این کتاب که «جنگ غیرقابل پیروزی اوکراین» نام دارد،  وِسلی روث خروج از توافق برجام را «اشتباه بزرگ» خوانده و خطاب به ایران نوشته است: «شما آزاد هستید که ترامپ را ترور کنید.»
وی با اشاره به اینکه زمانی خود به ترامپ رای داده است، گفته است باید بخشی از تقصیر را برای «کودکی که ما برای رئیس‌جمهور بعدی خود انتخاب کردیم و در نهایت بی‌مغز بود» بپذیرد.
رایان وسلی روث روز یکشنبه پس از آن دستگیر شد که مقامات گفتند در اطراف باشگاه گلف دونالد ترامپ در وست پالم بیچ فلوریدا با یک تفنگ کلاشنیکف در حال تلاش برای سوءقصد به جان او بود.در جریان این سوءقصد ماموران سرویس مخفی ایالات متحده به سمت او شلیک کرده و وی را بازداشت کردند.
بررسی سوابق عمومی و مصاحبه‌ها و ویدئوهای وِسلی روث نشان می‌دهد که وی در ابتدا حامی دونالد ترامپ بوده اما از او روی برگردانده و به سمت دموکرات‌ها متمایل شده است. وی در سال ۲۰۱۹ به گروهی سیاسی حامی حزب دموکرات ۱۴۰ دلار کمک مالی کرده است.
او در پست‌هایی که در حساب خود در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کره از جو بایدن و کامالا هریس، رئیس‌جمهور و نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری نوامبر ۲۰۲۴، حمایت کرده است.
سوء قصد دوباره علیه ترامپ؛ همه آنچه از «ترور» نافرجام رئیس جمهوری سابق آمریکا می‌دانیم
او در ماه آوریل در پستی در حمایت از بایدن نوشت: «دموکراسی در رای‌گیری است و ما نمی‌توانیم ببازیم.»
در ماه ژوئیه، پس از سوءقصد به ترامپ در تجمعی در پنسیلوانیا، وی از بایدن و هریس خواسته بود تا با مجروحان تیراندازی دیدار کنند و در مراسم تشییع جنازه آتش‌نشان کشته شده شرکت کنند.
او نوشته بود « ترامپ هرگز کاری برای آنها انجام نخواهد داد.».وی در کتاب خود که روی وبسایت آمازون برای فروش گذاشته شده آورده بود: «از اینکه مردم از من می‌پرسند دموکرات یا جمهوری‌خواه هستم خسته شده‌ام و از قرار گرفتن در یک دسته امتناع می‌کنم.» وِسلی روث در شبکه‌های اجتماعی به شدت درباره جنگ روسیه و اوکراین فعال بوده و وب سایتی داشته‌ که به دنبال جمع‌آوری پول و استخدام داوطلب برای کی‌یف بوده است.
روث در ویدئویی گفته بود: «این جنگ تقابل خیر و شر است. من برای اوکراین می‌جنگم و می‌میرم.»
با این حال الکساندر شاهوری از دپارتمان هماهنگی اتباع خارجی فرماندهی نیروی زمینی اوکراین این اظهارات را «توهم» خوانده و گفته است  روث هرگز در ارتش اوکراین خدمت نکرده یا با آن کار نکرده است.
روث همچنین در توئیتی خطاب به دنیس رادمن، ستاره سابق بسکتبال، خواستار کمک برای رفع تحریم‌ها علیه کره شمالی شده است.سوابق قضایی همچنین نشان می‌دهد که وی در کارنامه خود محکومت‌های جنایی متعددی بابت حمل غیرقانونی اسلحه، مواد منفجره، مواد مخدر و چاشنی انفجاری داشته است.
هنوز مشخص نیست که روث چگونه توانسته اسلحه‌ای را برای سوءقصد به ترامپ به دست آورد. در اکثر ایالت‌های آمریکا خرید یا داشتن سلاح گرم برای شخصی که در دادگاه در خصوص جرمی جنایی محکوم شده، به طور کلی ممنوع است.رایان وسلی روث، مظنون به سوءقصد علیه جان دونالد ترامپ، در فضای مجازی خود را به عنوان مردی معرفی می‌کرد که برای افراد بی‌خانمان در هاوایی مسکن ساخته است، سعی کرده جنگجویان را برای اوکراین با هدف دفاع از خود در برابر تهاجم روسیه استخدام کند، از دونالد ترامپ نخست حمایت و سپس او را تحقیر کرده است.
رایان وسلی راث سال گذشته در مقاله‌ای درباره مبارزان خارجی که داوطلب جنگ برای اوکراین هستند، با خبرنگار نیویورک تایمز گفت‌وگویی کرده بود.
سوژه این گزارش افرادی بودند که صلاحیت نداشتند در جنگ تحت رهبری ایالات متحده در جبهه‌های نبرد حضور داشته باشند، با این حال با دسترسی‌شان به سلاح و تجهیزات نظامی در جبهه علیه روسیه می‌جنگیدند.در میان افرادی که نیویورک تایمز با آن‌ها مصاحبه بود، رایان وسلی روث، مرد ۵۸ ساله‌ای که F.B.I. در حال حاضر در حال تحقیق در مورد او در پرونده سوء قصد علیه دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا در روز یکشنبه است، دیده می‌شود.خبرنگار نیویورک تایمز می‌گوید، با این فرد از طریق یک همکار و دوست قدیمی در کابل افغانستان به نام نجیم رحیم، در ارتباط بوده است. او از طریق یک منبع خود در ایران که یک سرباز سابق عملیات ویژه افغان بوده که سعی داشته از ایران خارج شود و به جنگ برای اوکراین بپیوندد، از راث خبر داشت.
راث مدتی را در اوکراین گذرانده بود و تلاش می‌کرد تا حمایت‌هایی را برای اوکراین، از میان سربازان افغانی که از طالبان فرار کرده بودند، جلب کند؛ و به این ترتیب سربازان سابق افغان با کمک راث به جبهه اوکراین اعزام می‌شدند.راث در این مسیر چند چالش داشته است. او یک کارگر ساختمانی سابق از گرینزبورو بود که به گفته خودش هرگز در اوکراین نجنگیده، خیلی پیر بود و تجربه نظامی نداشت.
اما مانند بسیاری از داوطلبان خارجی که در ماه‌های ابتدایی جنگ در مرز اوکراین حاضر شدند، او هم مشتاق بود که زندگی سابق خود را برای چیز هیجان‌انگیزتری کنار بگذارد و نامی برای خودش دست و پا کند.او با لحن عصبانی و کمی مشکوکی به نیویورک تایمز گفته بود که به نظر او همه باید از اوکراینی‌ها حمایت کنند.
زمانی که نیویورک تایمز با راث در ماه مارس سال گذشته گفت‌و‌گو کرده، فهرستی از صد‌ها افغانی در ایران، پاکستان و افغانستان تهیه کرده بود که می‌خواستند به نحوی به اوکراین برسند.
او از خرید مقامات فاسد، جعل پاسپورت و انجام هر کاری برای رساندن افغان‌ها به اوکراین خبر داده بود. او گفته بود یک هواپیمای ترابری نظامی ایالات متحده را هماهنگ کرده بود که پناهجویان افغانی داوطلب جنگ در اوکراین را از عراق به لهستان ببرد.
 
مظنون تیری به سمت ترامپ شلیک نکرد
به گفته مدیر موقت سرویس مخفی ایالات متحده، مظنونی که به نظر می‌رسد در "تلاش برای سوءقصد" علیه ترامپ بود، دید واضحی به او نداشت و قبل از فرار نیز به سمت مأموران تیراندازی نکرد. بنا بر گزارش‌ها مظنون ۱۲ ساعت کمین کرده بود.
مدیر موقت سرویس مخفی ایالات متحده آمریکا  در یک کنفرانس خبری اعلام کرد این فرد به هنگام فرار و سپس بازداشتش توسط نیروهای امنیتی، "به سمت آنها شلیک نکرده است."
راث  توسط یک قاضی فدرال در فلوریدا تفهیم اتهام شد. او به عنوان یک مجرم سابقه‌دار به نگهداری غیرقانونی سلاح گرم متهم شده است؛ اتهامی که مجازات آن حداکثر ۱۵ سال زندان است. به گفته دادستان‌ها شماره سریال اسلحه راث خوانا نبوده و محو شده است.
بنا بر گزارش‌ها راث در جلسه تفهیم اتهام که تنها چند دقیقه طول کشید، به برخی سئوالات تنها پاسخ "آری" داده و در مجموع رفتاری آرام و خونسردانه داشت. این پرونده که "تلاش برای سوءقصد" علیه ترامپ معرفی شده، اکنون توسط پلیس فدرال آمریکا، اف‌بی‌آی، در دست بررسی است. پس از سوءقصد و تیراندازی به ترامپ در تجمع انتخاباتی‌اش در ایالت پنسیلوانیا انتقاد‌ها از سرویس مخفی که وظیفه حفاظت از رئیس‌جمهور پیشین و نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات نوامبر را بر عهده دارد، بالا گرفت.
در این میان برخی این پرسش را مطرح کرده‌اند که چگونه مظنون توانسته براحتی از دید مأموران سرویس مخفی پنهان مانده و خود را در مکانی نزدیک به ترامپ مخفی کند. الیز استفانیک، نماینده جمهوری‌خواه کنگره گفت: «ما باید از خودمان بپرسیم چگونه یک قاتل می‌تواند دوباره اینقدر به رئیس‌جمهور ترامپ نزدیک شود.»
 یکی از مأموران سرویس مخفی پس از مشاهده نوک اسلحه‌ای که از بین بوته‌زار کنار زمین گلف بیرون زده بود، به سمت مظنون شلیک می‌کند. در پی این تیراندازی مظنون به داخل خودرویش می‌پرد و از محل فرار می‌کند. مأموران یک دوربین دیجیتال، یک کوله پشتی، یک اسلحه پر نیمه‌خودکار و یک کیسه پلاستیکی حاوی خوراکی که متعلق به مظنون بوده‌اند، در کمین‌گاه او پیدا کرده‌اند.
دو روز پس از این حادثه دونالد ترامپ در گفت‌وگویی زنده در شبکه اجتماعی اکس گفت که جو بایدن در تماسی تلفنی جویای احوال او شده است. ترامپ گفت بایدن از او پرسیده که آیا پیشنهادی دارد و او در پاسخ خواستار افزایش تعداد محافظانش شده، زیرا "۵۰ تا ۶۰ هزار نفر" به تجمعات انتخاباتی او می‌آیند. ترامپ همچنین از تیم حفاظتش تقدیر کرد.
کاخ سفید تماس تلفنی جو بایدن و دونالد ترامپ را تأیید و اعلام کرد در این "گفت‌وگوی دوستانه" رئیس‌جمهور آسودگی خاطر خود را از اینکه ترامپ آسیبی ندیده و در امنیت است، ابراز کرده است.
ترامپ همچنین با حمله به کامالا هریس، رقیب انتخاباتی‌اش گفت: «لفاظی‌های او باعث می‌شوند تا به من شلیک شود.» او با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی‌اکس نوشت: «به دلیل این لفاظی‌های چپ کمونیستی گلوله‌ها به پرواز درآمده‌اند و [وضعیت] بدتر هم خواهد شد.»
در این میان توییت جنجالی ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا و مالک اکس نیز که از حامیان ترامپ به شمار می‌رود، خبرساز شده است. ماسک نوشته بود: «چرا هیچ کس به دنبال ترور بایدن و هریس نیست.» پس از انتقادات گسترده ماسک این توییت را حذف کرد و در پیامی جدید نوشت: «معلوم شد جوک‌ها وقتی مردم پیش‌زمینه آن را ندانند، کمتر خنده‌دار هستند.»

 


کد مطلب: 491518

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/491518/تشویق-ایران-ترور-ترامپ

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir