روحانی: با آثار فرهنگی و هنری به دنیا ثابت کنیم که ایرانیان ملت صلح، دوستی و برادری هستند
4 مرداد 1393 ساعت 0:26
گروه فرهنگي: رییس جمهوری در جمع اهالی فرهنگ و هنر گفت: شما فرهنگ دوستان با بهترین ادبیات و بازیباترین اشعار، ساخت بهترین فیلم ها، مجسمه ها و تابلو ها به همه دنیا بگویید که این ملت ملت صلح، دوستی و برادری است.
حسن روحانی شامگاه جمعه در مراسم دیدار برگزیدگان عرصه فرهنگو هنر که در یکی از سالن های مجاور سالن اجلاس سران برگزار شد،افزود: در آغاز بسیار خوشحالم بعد از حدود شش ماه باز فرصتی پیش آمد تا در خدمت اصحاب فرهنگ و هنر، آن هم در روز 27 ماه مبارک رمضان که به قولی ممکن است روز قدر باشد، حضور یابم. وی ادامه داد: از ملت بزرگ ایران به خاطر حضور شکوهمندشان در راهپیمایی روز قدس تشکر و سپاسگزاری می کنم؛ ما شاهد درد و رنج فراوان بر ملت مظلوم آواره شده از وطن، و زیر مخرب ترین بمب ها و سلاح های مدرن هستیم مردمی که کمترین امکانات مادی و البته بزرگترین امکانات معنوی برخوردارند. روحانی اضافه کرد: آنچه حادثه غزه به ما می آموزد آن است که همه باید متحد شویم؛ دنیای اسلام و ما مردم ایران اگر می خواهیم به آرزوهایمان برسیم باید همه دست به دست هم دهیم.
*ایران سرزمین فرهنگ و هنر
رییس جمهور اظهار کرد: خرسندم که هیچوقت ما را به عنوان کشور نفت یا کشوری که دو هزار کیلومتر ساحل جنوبی دارد، نشناختند و نه به عنوان کشوری که سازنده سلاح های مدرن است بلکه همواره کشور ایران را به عنوان کشور فرهنگ، علم، بوعلی سیناها، ذکری رازی ها، حافظ ها و فردوسی ها شناختند و این افتخاری برای ما است. وی ادامه داد: ما می خواهیم اصحاب فرهنگ این پرچم افتخار را همواره در اهتزاز داشته باشند و همه جهان، ما را به عنوان ملت فرهنگ دوست بشناسند و بتوانیم بزداییم آن گرد و غباری را که به ناروا در سال های گذشته بر چهره ملت ایران پاشیدند و ما را به عنوان اهل جنگ و خشونت معرفی کردند. روحانی گفت: ملت ایران ملتی است که همیشه ضد خشونت و ضد افراط بوده است؛ اگر هم گوشه ای فردی، جمعی و یا گروه کوچکی راه دیگری می پیماید شما فرهنگ دوستان با زیباترین شعرها، ساخت بهترین فیلم ها، مجسمه ها، تابلو ها به همه دنیا بگویید که این ملت، ملت صلح، دوستی و برادری است.
**دعوای صاحبان قدرت و صاحبان فرهنگ و هنر
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این که یک تیتر را در صحبت های خودم مطرح می کنم و بعد در فرصتی مناسب آن را باز خواهیم کرد. خیلی وقت ها بین قدرت و فرهنگ و هنر تنازع و رقابت بوده است؛ اینها می خواهند دل ها را بربایند و آنها می خواستند همه ملت قدرت آنها را به خوبی لمس کنند که این اشکال بزرگی است. رییس جمهوری اضافه کرد: دعوای زورمندان صاحب قدرت با صاحبان فرهنگ و هنر مشکل بزرگی است.
روحانی یادآور شد: نه صاحبان قدرت خود را بالاتر از جامعه بدانند و نه اصحاب فرهنگ و هنر خودشان را بالاتر از جامعه و تنها تاثیرگذار جامعه بدانند. بیایید هردوی ما پشت سر جامعه باشیم و همه با زبان و با عمل به ملت بزرگمان بگوییم که صاحبان قدرت و صاحبان فرهنگ و هنر هر دو خادمان شما هستند.
روحانی در پایان سخنان خود افزود: امیدوارم دست به دست هم دهیم و به ملت کمک کنیم و همه از راه های دشوار و صعب با اراده قوی و محکم عبور کنیم.
پیش از صحبتهای رئیس جمهور شش تن از هنرمندان به نمایندگی از دیگر مهمانان حاضر در این مراسم به ایراد سخنرانی پرداختند: تهمینه میلانی، کارگردان سینما، فرهاد آئیش، بازیگر سینما و تئاتر، حبیب صادقی، عضو پیوسته فرهنگستان هنر، فاضل نظری شاعر، حمیدرضا نوربخش، از جامعه موسیقی کشور و مصطفی رستگاری فیلمنامهنویس.
در این مراسم هومن سیدی یکی از بازیگران تئاتر و سینمای کشورمان که در جشنواره فیلم فجر امسال در بخش نگاه نو سیمرغ بلورین را برای فیلم خود، «سیزده» کسب کرده و در هنگام دریافت جایزه خود، این سیمرغ را به رئیس جمهور تقدیم کرده بود، در این مراسم حضور داشت که رئیس جمهور نیز در پایان این مراسم این سیمرغ را به همراه یادداشتی تشکرآمیز به عنوان امانت به خود این هنرمند بازگرداند. اهالی فرهنگ و هنر بعد از اقامه نماز مغرب و عشا به امامت حجتالاسلام و المسلمین روحانی، در ضیافت افطار رئیسجمهور شرکت کردند.
کد مطلب: 49443