کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

مواد غذایی تقویت کننده مغز

16 مهر 1403 ساعت 10:44


گروه علمی: اگر احساس می‌کنید که مقداری در یادآوری مسائل و به خاطرسپاری موضوعات دچار سردرگمی و مشکلاتی شده‌اید و چالش‌هایی در این رابطه برایتان ایجاد شده است، پیشنهاد می‌کنیم به هیچ وجه این مقاله را از دست ندهید.به گزارش همشهری آنلاین؛ما قصد داریم بدون مراجعه به پزشک و تحمل راه‌های سخت و دردناک با شیوه معرفی مواد غذایی تقویت کننده مغز، این مشکل را حل کنیم.

چه خوراکی‌های برای تقویت مغز مفید هستند؟
آیا تا به حال اصطلاح تغذیه درمانی به گوشتان خورده است؟ در این بخش می‌خواهیم ۱۷ مواد غذایی تقویت کننده مغز که فوق العاده مفید و در دسترس هستند را با ذکر ویژگی‌ها و شرح کامل مواد مغذی موجود در آنها را برایتان توضیح دهیم که با مصرفشان تا حد زیادی می‌توانید حافظه خود را تقویت کرده و بهبود ببخشید. همچنین برای کودکان و نوجوانان‌تان که در دوره رشد هستند؛ با استفاده از این مواد، غذاهای لذت‌بخش و مفید درست کنید.

 ماهی‌های چرب
اولین ماده غذایی در لیست مواد غذایی تقویت کننده مغز، به ماهی‌ها تعلق دارد. به طور کلی ماهی و به خصوص ماهی‌های چرب مثل سالمون و ساردین، حاوی مقدار زیادی امگا 3 هستند که برای سلامت و کارکرد بهتر مغز فوق‌العاده ضروری اند. همچنین امگا3 تا حد خیلی زیادی ابتلا به آلزایمر را کاهش می‌دهد و سبب می‌شود تا اتصال و ارتباط بین سلول‌های مغزی بیشتر شده و حتی سرعت این ارتباط هم افزایش یابد.

چغندر
نیترات طبیعی، اصلی‌ترین عاملی است که در چغندر وجود دارد و جریان خون را بهبود می‌بخشد. همین عامل مهم‌ترین رکن در بهبود عملکرد مغز و کاهش خستگی است. همچنین چغندر آنتی اکسیدانی دارد که سبب کاهش اضطراب مغزی، روانی و آسیب‌های ناشی از پیری می‌شود.

انواع دانه‌ها و مغزها
دانه‌ها و مغزها به انواع مختلف مثل بادام، تخم کتان، تخمه آفتابگردان و... تقسیم می‌شوند. چربی طبیعی و سالمی که در این دانه‌ها و مغزها وجود دارد؛ حاوی مقدار زیادی ویتامین E و آنتی اکسیدان است و از زوال شناختی و بیماری‌هایی که از پیری زودرس حاصل می‌شوند جلوگیری می‌کند. تمرکز را بهبود می‌بخشد و به کاهش استرس و اضطراب کمک زیادی می‌کند.
تعدادی از انواع تخمه‌ها به این شرح هستند:
تخمه آفتابگردان
تخمه کدو
 تخمه هندوانه
تخمه خربزه
تخمه کتان
 تخمه کنجد

 خانواده توت‌ها
خانواده توت‌ها به بخش بزرگی از جمله توت سیاه، سفید و... تقسیم می‌شوند. توت‌ها حاوی حجم زیادی آنتی اکسیدان و فلاونوئید هستند که از التهاب مغزی و استرس جلوگیری می‌کنند. این مواد از سلول‌های مغزی محافظت کرده و سبب بهبود حافظه و کاهش احتمال ابتلا به بیماری‌های عصبی می‌شوند. از طرفی دیگر استفاده از توت‌ها سبب بهبود ارتباط بین سلول‌های مغزی و افزایش سرعت این اطلاع رسانی می‌شود.

تخم‌مرغ
این ماده غذایی سرشار از مواد مغذی مثل ویتامین B6، B12و کولین است. کولین به تنهایی سبب بهبود عملکرد ناقل‌های عصبی می‌شود و به تنظیم حافظه و خلق و خو کمک می‌کند.

شکلات تلخ
شاید برایتان جالب باشد بدانید که شکلات تلخ در افزایش بهبود عملکرد مغز موثر است. شکلات تلخ حجم زیادی کافئین، فلوئید و آنتی اکسیدان دارد و به افزایش حافظه کمک می‌کند. شکلات تلخ با افزایش سروتونین و اندروفین در بدن، سبب تنظیم خلق و خو و کاهش استرس و بهبود احساسات مثبت و نوعی انرژی مضاعف می‌شود.

سویا
سویا یک منبع فوق‌العاده برای ایزوفلاونوئیدها و لسیتین است. سویا به کاهش استرس کمک زیادی می‌کند و از مغز در برابر آسیب‌های ناشی از پیری محافظت می‌کند.
 لسیتین یک ماده چرب طبیعی است که به ترکیب آب و چربی کمک می‌کند و در مواد غذایی و مکمل‌ها برای بهبود سلامت مغز و کبد استفاده می‌شود و برای سلامت غشاهای مغز بسیار ضروری است.

انواع کلم‌ها
انواع کلم‌ها مثل کلم بروکلی، کلم برگ و کلم بروکسل؛ سرشار از آنتی اکسیدان‌ها و ویتامین K است. ویتامین K نقش مهمی در تقویت حافظه و مغز دارد و به تشکیل سلول‌های مغزی کمک می‌کند. کلم بروکلی به دلیل داشتن ترکیباتی که دارد؛ در ارتباط‌رسانی بین نورون‌ها و سلول‌های مغزی بسیار مناسب است و از زوال مغز جلوگیری می‌کند.

غلات کامل
غلات کامل مانند جوی دو سر، گندم و برنج قهوه‌ای؛ حاوی مقدار زیادی فیبر ویتامین‌هایی از گروه B و کربوهیدرات پیچیده هستند .باعث می‌شوند انرژی به تدریج آزاد شود و در نتیجه قند خون در بدن حفظ شده و برای عملکرد مناسب مغز تاثیر فراوانی داشته باشد. از طرفی ویتامین‌های گروه B سبب جلوگیری از مشکلات مغزی می‌شوند. فیبری که در غلات وجود دارد به سلامت کلی بدن کمک می‌کند و در بهبود جریان خون و تمرکز و حافظه تاثیر فراوانی دارد.

قهوه
این ماده به دلیل اینکه حاوی کافئین زیادی است به مسدود کردن آدنوزین‌ها که عامل اصلی احساس خواب‌آلودگی هستند، منجر به افزایش هوشیاری می‌شود. در نتیجه فرایند تمرکز، توجه و افزایش انرژی با حالت بهتری دنبال می‌شود. قهوه حاوی دوپامین و آنتی اکسیدان نیز است که هر کدام به ترتیب به تقویت انگیزه، احساس شادی و کاهش استرس و جلوگیری از پیری زودرس کمک می‌کند. به همین ترتیب از مواد عالی برای تقویت مغز نیز می‌توان به مصرف قهوه در حد مناسب اشاره کرد.

چای سبز
بی‌شک از خواص این ماده گیاهی آگاهی دارید! چای سبز حاوی مقدار مناسبی تیانین است که سبب آرامش ذهنی و کاهش استرس می‌شود؛ اما در عین حال احساس خواب‌آلودگی ایجاد نمی‌کند. چای سبز به دلیل کافئین ملایمی که دارد تمرکز را بهبود می‌بخشد و سطح هوشیاری را بدون تحریکات اضافه و بیش از حد بالا نگه می‌دارد. عاملی دیگر از محبوبیت علل تقویت مغز توسط چای سبز، وجود آنتی اکسیدان در آن است و از مواد غذایی تقویت کننده مغز به‌شمار می‌رود و از بیماری‌های مغزی و روانی مانند آلزایمر و پارکین جلوگیری می‌کند.

آووکادو
این ماده شامل مقدار زیادی امگا ۶ و امگا ۳ است و همانطور که در قسمت ماهی‌های چرب هم اشاره کردیم امگا ۳ و ۶ که چربی مفید و فعال هستند؛ بهبود عملکرد مغز و تقویت حافظه کمک شایانی می‌کنند. از سوی دیگر پتاسیم، منیزیم و ویتامین E موجود در آووکادو، به اکسیژن‌رسانی و تقویت عملکرد شناختی و حفاظت از سلول‌های مغزی در برابر استرس و رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند.

 کاهو و اسفناج
مهمترین ویتامینی که در آهو وجود دارد ویتامین K است که در حفاظت از سیستم عصبی و جلوگیری از زوال شناختی تاثیر دارد. کاهو منبع فوق‌العاده برای فیبر و آب است که به همین علت برای سلامت گوارش و سیستم ایمنی هم بسیار مفید و کارآمد است.
مقدار حجم ویتامین B9 که در اسفناج وجود دارد را هیچ کجای دیگر پیدا نمی‌کنید! این ماده از ضروری‌ترین مواد جهت بهبود انتقال دهنده‌های عصبی است. همچنین از نظر متخصصان این حوزه، اسفناج حجم زیادی آهن و آنتی اکسیدان دارد. آهن به تنهایی، خود از مواد غذایی تقویت کننده مغز است و تمرکز را افزایش داده از خستگی جلوگیری می‌کند. ویتامین C و E موجود در اسفناج هم از سلول‌های مغزی محافظت کرده و خطر ابتلا به بیماری‌هایی که در اثر افزایش سن ایجاد می‌شوند را کاهش می‌دهد.

 آب قلم
این ماده حاوی مقدار مناسبی آمینو اسید و گلیسین است که برای بهبود کیفیت خواب و کاهش اضطراب بسیار کارآمد است. از نظر متخصصان، خواب با کیفیت برای حفظ عملکرد شناختی و تقویت حافظه بسیار لازم است.از سوی دیگر آب قلم کلاژن و مواد معدنی کافی دارد و سبب حفاظت از غشاهای سلولی مغز می‌شود و از تضعیف بافت‌های مغز جلوگیری می‌کند. در مواد معدنی موجود در آب قلم هم حجم زیادی منیزیم، کلسیم و فسفر وجود دارد که برای سیستم عصبی و مغزی ضروری است.

پرتقال
این میوه خوشمزه و مقوی سرشار از ویتامین C است که نقش کلیدی در حفاظت از سلول‌های مغز دارد. از آسیب به سلول‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد و از اختلالات مرتبط با سن مانند آلزایمر جلوگیری می‌کند. پرتقال یکی از مهمترین عناصر جهت تقویت سیستم ایمنی است و در برابر بیماری‌های التهابی نیز موثر است. فنونوئیدهای موجود در پرتقال جریان خون را بهبود می‌بخشد و سبب خون‌رسانی مناسب به مغز و کاهش خستگی ذهنی می‌شود.

روغن نارگیل
تری گلیسریدهای موجود در روغن نارگیل، منبع انرژی برای مغز است و سطح قند خون را تنظیم می‌کند. باعث بهبود حافظه و انرژی می‌شود. این روغن التهابات موجود در مغز را کاهش می‌دهد و از گرفتاری مغز به بیماری‌هایی مثل آلزایمر جلوگیری می‌کند. بر اساس تجربه و تحقیقات دانشمندان حوزه مغز و اعصاب، روغن نارگیل در بهبود عملکرد حافظه نقش بسزایی دارد و از بیماری‌های ناشی از کهولت و پیری مغز جلوگیری می‌کند.

روغن زیتون
زیتون به خودی خود آرامبخش و حاوی اثرات مثبت بسزایی است پلی‌فنون‌های روغن زیتون از مغز در برابر استرس و رادیکال‌های آزاد و مضر محافظت می‌کند. همچنین روغن زیتون خاصیت ضد التهابی دارد از مغز در برابر افسردگی و کاهش قدرت حافظه محافظت می‌کند.

جمع‌بندی
استفاده از مواد مغذی به طرز زیادی در درمان انواع مشکلات تاثیر دارد شیوه طب سنتی درمان تغذیه‌ای و شناخت طبیعت بدن امروزه به طرز چشمگیری مورد توجه قرار گرفته از همین رو در مقاله‌ای که خواندید بهترین مواد غذایی تقویت کننده مغز را به شما معرفی کردیم و از شما می‌خواهیم اگر تجربه مشابه در بهبود و تقویت مغز و حافظه دارید با ما به اشتراک بزارید.


کد مطلب: 494621

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/494621/مواد-غذایی-تقویت-کننده-مغز

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir